Ohlasy k zápasu
pá 29.10.2021 | Petr Koval, Vlastimil Mourek | Foto: Aleš Bedlík / HC Energie Karlovy Vary

Každý se obětoval pro tým, pochvaluje si Kevin Klíma

Kevin Klíma v utkání proti karlovarské Energii otevřel střelecký účet a zaznamenal druhou trefu letošního ročníku. Šikovný útočník nedělal obráncům problémy jen svojí rychlostí, dařilo se mu i proti centrům soupeře. Vyhrál 9 z 11 vhazování a výrazně tak svým spoluhráčům pomohl k vítězství 4:1 v Karlových Varech.

Mountfield má aktuálně dobrou formu a i po utkání na západě Čech drží krok s extraligovou špičkou. „Myslím si, že jsme předvedli výborný týmový výkon. Každý makal na sto procent a obětoval se pro tým, ukázali jsme charakter. Hodně prostoru dostaly přesilovkové formace obou mužstev. My jsme oslabení až na jediné úspěšně zvládli a to bylo pro vývoj zápasu velmi důležité,“ říká Američan s českými kořeny po třetí výhře v řadě.

Proti Karlovým Varům se Lvům daří. Svěřenci Tomáše Martince v součtu s minulou sezónou zaznamenali proti Energii už pátou výhru v řadě. „Víme, jakým hokejem se prezentují. Chtějí hrát rychle dopředu a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Říkali jsme si, že se nesmí dostat za naši obranu a myslím si, že se nám to dařilo,“ odtajňuje předzápasový plán hráč s číslem 34.

„Osobně mi našlapaný program vyhovuje. Určitě to je lepší, než kdybychom dlouho stáli.“

Kevin Klíma (o zápasovém rytmu před reprezentační pauzou)

Hráči Hradce Králové navíc do utkání vstupovali s vědomím, že celek z lázeňského města aktuálně nemá ideální formu a okupuje spodní příčky extraligové tabulky. „My se vždycky soustředíme jen na náš výkon. Nezáleží na tom, jestli se soupeři daří, nebo ne. Snažíme se jít do zápasu vždy na sto procent. Každý chce vyhrát,“ popisuje forvard, jenž doposud zaznamenal 8 kanadských bodů.

K nim mu pomohl i gól, kterým otevřel skóre po pasu Aleše Jergla. Jak ho viděl ze svého pohledu? „Jerglis mě dobře našel za obranou. Podíval jsem se na postavení brankáře a vyhodnotil, jestli nemůžu ještě přihrát spoluhráči do lepší pozice. To nešlo, protože jejich bek prostor dobře zavřel. Nakonec jsem se rozhodl vystřelit sám a padlo to tam,“ glosuje.

Před reprezentační přestávkou na Lvy čeká nabitý program – čtyři utkání v osmi dnech. „Osobně mi větší zápasová porce vyhovuje. Určitě to je lepší, než kdybychom dlouho stáli. Takto se aspoň dostaneme do správného provozního tempa,“ těší se Kevin Klíma na nadcházející duely. Ten nejbližší přijde na řadu v neděli, kdy pod Bílou věž dorazí zlínští Berani.