Tiskové zprávy
čt 12.5.2022 | Jan Vavřina

Kolín buduje kádr na nový ročník. Posílí ho Lukáš Nedvídek

SC Marimex Kolín ve spolupráci s Mountfieldem HK budují tým pro prvoligový ročník 2022/23. Už před časem byly představeny některé pohyby mezi oběma oddíly a do výčtu hráčů, kteří mohou obléknout oba dresy, přibyl Lukáš Nedvídek! Ten se do organizace vrací po úspěšném tříletém působení v Třebíči.

Pro Kolín velká ofenzivní posila, pro Hradec zvýšení konkurence v útoku. A pro samotného hráče výzva táhnout Kozly a porvat se o místo mezi Lvy. Takové jsou představy spojené s příchodem Lukáše Nedvídka. „Chtěli jsme pro tento rok přivést do Kolína i některé zkušené hráče Chance ligy se vztahem k Hradci Králové, což je přesně případ Lukáše Nedvídka. Ten má za sebou velmi kvalitní a produktivní tři sezóny v Třebíči, kde patřil k ofenzívním lídrům tohoto klubu. To samé čekáme od Lukáše i v případě jeho působení v Kolíně. Stejně jako ostatní hráči má i on šanci se v případě kvalitních výkonů podívat do extraligového A-mužstva Hradce,“ říká generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

S příchodem zkušeného hokejisty je pochopitelně spokojena také kolínská strana, což potvrzuje jeden z hlavních koučů Petr Martínek. „O Lukáše jsme měli zájem už před minulou sezónou, bohužel byl smluvně vázán v Třebíči. Patří mezi velmi dobré střední útočníky a my věříme, že nám svou šikovností a produktivitou výrazně pomůže,“ přeje si trenér Kozlů.

Ten bude spolu s kolegou Janem Šťastným moci využívat celou řadu hráčů s hradeckou stopou. Mezi nimi jsou zkušení mazáci Petr Koukal nebo Jakub Sklenář, hráči střední hokejové generace jako Zdeněk Čáp, René Piegl, Jan Veselý či zmíněný Lukáš Nedvídek. Ale také nadějné mládí v podání Miroslava Kukly, Štěpána Matějčka, Matěje Moronga, Vojtěcha Síly či Martina Štohanzla. O svůj post budou bojovat také donedávna junioři Maxmilián Burda, Tomáš Sajdl, Jakub Naar, Kryštof Lang, nebo Daniel Šedivý. Podobně na tom budou reprezentanti Matěj Pinkas s Lukášem Pajerem, kteří však absolvují letní přípravu pod Bílou věží.

Aktuální soupiska SC Marimex Kolín:

Brankáři: Maxmilián Burda, Tomáš Sajdl, Jakub Soukup.
Obránci: Zdeněk Čáp, Miroslav Kukla, Jakub Naar, Ján Niko, René Piegl, Matěj Pinkas.
Útočníci: Petr Koukal, Zdeněk Král, Kryštof Lang, Štěpán Matějček, Matěj Morong, Lukáš Nedvídek, Lukáš Pajer, Radek Pilný, Vojtěch Síla, Jakub Sklenář, Daniel Šedivý, Martin Štohanzl, Filip Vaňkovský, Jan Veselý.