Ohlasy k zápasu
ne 17.10.2021 | Daniel Krátký, Jiří Michal

Konec vítězné šňůry? Nezasáhne nás, věří Aleš Jergl

Trojka Jordann Perret, Kevin Klíma a Aleš Jergl pro utkání na ledě Českých Budějovic poskočila do elitního útoku, trenérům však ani tahle změna nepomohla k výhře nad celkem motivovaných Jihočechů. Aleš Jergl se sice v Budvar aréně střelecky prosadil, ale Mountfield už šestou výhru v řadě nepřidal. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Bohužel jsme ho nezvládli.“

Na led českobudějovického Motoru nevyrazil z týmem zraněný Lukáš Cingel. V sestavě tak musely nastat určité změny. Trojka Jordann Perret – Kevin Klíma – Aleš Jergl se tak na jihu Čech představila v první formaci, té však start duelu vůbec nevyšel. Hned v prvním střídání totiž inkasovala. „Zase jsme museli dotahovat a tentokrát to nedotáhli. Moc nás to mrzí. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát,“ vysvětluje střelec druhé branky Mountfieldu.

Proč však právě francouzsko-americko-české trio naskočilo do elitní brázdy? „O přehození útoků rozhodli trenéři. Oni nám řekli, jak to bude,“ popisuje kroměřížský rodák. Jak se mu vůbec s rychlonohými kumpány spolupracuje? „Už jsme zpátky u sebe nějaký pátý nebo šestý zápas, takže je to lepší a lepší. Celkem nám to klape, ale musíme ještě zabrat, abychom více pomáhali týmu,“ dodává svůj úhel pohledu Aleš Jergl.

„Připravíme se na ně, budeme chtít vyhrát a rozjet další sérii výher.“

#26 Aleš Jergl (o následujícím duelu)

Ten se v závěrečném duelu první čtvrtiny předvedl přesilovkovým gólem, kterým srovnával na průbežných 2:2. „Od modré šla střela, která se odrazila na moji stranu. A já jsem to pak z jedničky trefil, sice ne moc dobře, ale padlo to tam. Za gól jsem rád,“ míní Aleš Jergl. Mnohem raději by však ze střetnutí s Motorem bral tři body. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Bohužel jsme ho nezvládli,“ mrzí hradeckého šikulu, který má zatím na kontě po čtrnácti zápasech devět bodů za čtyři góly a pět nahrávek.

Co v atraktivním souboji královéhradecká šestadvacítka postrádala? Co chybělo k lepšímu výsledku? „Chyběly branky, soupeř jich dal jednoduše více,“ povídá Aleš Jergl prozaicky a následně dodává. „Měli jsme v zápase zase celkem dost faulů, toho se musíme v příštím zápase vyvarovat,“ myslí si bývalý hráč Olomouce, který si kroutí již třetí ročník pod Bílou věží.

Mountfieldu prohrou na ledě Českých Budějovic skončila pětizápasová šňůra výher. To však pro partu trenéra Tomáše Martince nic neznamená. „Konec série výher nás nezasáhne, v pondělí máme trénink, v úterý volno a v pátek další zápas,“ věří sedmadvacetiletý hokejista a vyjmenovává následující program s tím, že na konci pracovního týdne čeká Lvy souboj s Bílými Tygry z Liberce. „Připravíme se na ně, budeme chtít vyhrát a rozjet další sérii výher,“ uzavírá po prohře 3:4 s Českými Budějovicemi Aleš Jergl.