Tiskové zprávy
čt 31.12.2020 | Jan Vavřina

Loučení po třech letech. Petr Zámorský bude hostovat v Brně

Petr Zámorský se loučí s východočeskou metropolí a přesouvá se do svého rodného regionu – na jižní Moravu. Ne však do Zlína, jehož je odchovancem, ale do brněnské Komety. V Mountfieldu HK totiž nedokázal v tomto ročníku navázat na předchozí úspěšné sezóny a na závěr roku 2020 se nevešel do sestavy.

Ofenzivní zadák odehrál v hradeckých barvách celkem 148 extraligových duelů s bilancí 15+54, letos nastřádal 9 kanadských bodů, ale také -7 v hodnocení +/-. Nyní po více než třech letech oblékne jiný dres, a to brněnský. 1. ledna 2021 totiž začne jeho hostování v Kometě, které potrvá do konce aktuálního ročníku.

Odchod osmadvacetiletého obránce komentuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Letošní sezóna je velmi specifická a bohužel i v případě Petra Zámorského. Řešili jsme s Petrem, stejně jako s dalšími hráči, naše výsledky, předváděnou hru a výkonnost. Shodli jsme se na tom, že ani my a ani sám Petr není spokojen s průběhem této sezóny a aktuální výkonností. Dospěli jsme ke společnému závěru, že Petrovi prospěje změna a určitý restart. Odchází na hostování do konce této sezóny a obě strany nevyloučily případnou spolupráci v dalších ročnících. Petrovi přejeme vše nejlepší a zároveň bych mu rád tímto způsobem poděkoval za dosavadní spolupráci,“ říká generální manažer Mountfieldu HK.