Fanoušci
čt 24.6.2021 | Anna Marie Kokrhounová, Jan Vavřina

Lvi na Novém Hradci těsně padli. Přesto se odpoledne vydařilo

Již pošesté zavítali hradečtí hokejisté na Nový Hradec, kde vyzvali tamní fotbalové mužstvo. Tradiční exhibiční zápas doprovázel bohatý program, stejně jako vloni však Lvi na své soupeře nevyzráli. Prohru 3:4 si hráči Mountfieldu připsali jak v samotném utkání, tak v následných penaltových kopech. Přesto se akce vydařila a užili si ji i fanoušci, kteří se na závěr mohli zúčastnit dražby o klubové předměty.

FC Nový Hradec Králové – Mountfield HK 4:3 (2:0), penalty 4:3

Branky: 8. a 33. Karel, 56. Mihulka, 68. Přiklopil – 53. Matěj Beneš, 60. Jergl, 70. Šalda.

Sestava FC Nový Hradec Králové: Voltr (Sedláček) – Černý, Šmíd, David, Linder, Karel, Mihulka, Ležík, Přiklopil, Lorenc, Andrýs, Matějka, Hozák, Berger, Janč.
Sestava Mountfield HK: Hronek – Cingel, Jergl, Sajdl, Kalina, Pilař, M. Pinkas, Lang, Čáp, Jank, Šalda, Michal Beneš, Matěj Beneš, Tichý, Perička, Kašpar.
Rozhodčí: Kubišta – Stránský, Vízek.
Diváci: 400.

Dlouhá letní příprava ještě zdaleka není u konce, zpestření programu v podobě fotbalového zápasu tak přišlo více než vhod. Přestože pandemická situace nedovolila tradiční konání akce, včetně autogramiády hráčů, fanoušci si na své přesto přišli a prvních sto příchozích obdrželo balíček kartiček již podepsaných hráči A-týmu. Před výkopem hlavního utkání vyplnil středeční odpoledne ještě duel mezi mládežníky. Hradečtí mladíci se rvali jako lvi a svého soupeře zdolali 2:0 po úspěšných střelách Janečka a Hornycha.

Počasí hráčům přálo a sluneční paprsky také doprovázely úvodní výkop zápasu A-týmu. Do branky se poměrně nezvykle postavil Filip Hronek, který ale předvedl, že kromě hry v poli mu to jde i mezi třemi tyčemi. Ani v přestávce mezi poločasy se třiadvacetiletý hokejista Detroitu nezastavil. Pětice vylosovaných fanoušků si proti němu totiž mohla zastřílet penalty. Každý účastník soutěže získal balíček cen od společnosti Big Shock, na vítěze, mladého hradeckého hokejistu, pak čekala hokejka Štěpána Lukeše, který mu ji na místě podepsal.

Duel byl na góly poměrně bohatý a vyrovnaný. Za Mountfield se postupně prosadili junior Matěj Beneš, Aleš Jergl a Radim Šalda, ani tři přesné trefy však k vítězství nestačily. Po závěrečném hvizdu proběhl ještě penaltový rozstřel, který Nový Hradec ovládl stejným rozdílem, a to 4:3. Vydařený den zakončila dražba 5 klubových předmětů – hokejky Lukáše Cingela, dresu Zdeňka Čápa, rukavic Jakuba Sklenáře, helmy Petra Zámorského a bruslí Jordanna Perreta – z které se celkem vybralo 16 800 Kč. Výtěžek z dražby i peníze vybrané do kasičky během odpoledne následně poputovaly na nadační fond Sport Hradec Cup.

Radek Pilař o utkání na Novém Hradci

⚽ Radek Pilař včera zazdil velkou šanci, a tak jsme si ho hned museli vzít k mikrofonu. Hráči požadovali přezkoumání situace pomocí VAR, ten ale na Novém Hradci k dispozici nebyl 🤷‍♂️ Možná i proto jsme nakonec prohráli 3:4 😄

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 24. června 2021


Akce se skutečně podařila a pozitivními ohlasy nešetřil ani střelec jedné z branek Aleš Jergl. „Fotbal byl super. Je to zpestření letní přípravy a jsem rád, že tam konečně byli nějací fanoušci,“ raduje se z atmosféry, která snad na podzim znovu zavítá i na stadiony. V čem se středeční den lišil od zbytku přípravy? „Je to pohyb, který jsme poslední dva měsíce dělali každý den. Pořád běháme. Ale je to úplně něco jiného než brusle. Z kopaček trochu bolí chodidla, ale za tu bolest to stálo,“ popisuje fotbalový zápas kroměřížský rodák.

Fotbalový míč je přece jen něco jiného než kotouč, přesto se s ním hradečtí hokejisté zvládli dobře popasovat. „S balónem alespoň jednou týdne hráváme na tréninku, takže ho občas máme na noze,“ říká hokejový útočník a dodává, že soupeřův tým měl jednoznačně více zkušeností. „Tak snad jsme neudělali žádnou ostudu,“ směje se.

Aleš Jergl gólově zazářil, byl se svou hrou však spokojen? „Každý gól se počítá, ale mohlo jich být mnohem víc,“ říká sebekriticky a sděluje tajemství svých kopaček. „Známý, co hraje ligu, říkal, že je lepší si koupit dražší kopačky, tak jsem to vyzkoušel a povedlo se,“ raduje se hradecká šestadvacítka. Ačkoliv se mu ve fotbale daří, sám ho příliš nevyhledává. „Na fotbal se občas kouknu, třeba teď na EURO, ale že bych sledoval další zápasy jako Ligu mistrů, tak to moc ne,“ uzavírá.

Fotogalerie