Aktuální zprávy z klubu
čt 10.12.2020 | Daniel Krátký | Foto: Suomen Jääkiekkoliitto, Martin Voltr

Lvi v nominacích do seniorské i mládežnické reprezentace

V následujících dnech budou probíhat reprezentační srazy. Už nyní se na MS juniorů ve Vyškově připravuje „dvacítka“, následně ji vystřídá „osmnáctka“ se třemi hradeckými hokejisty. A zapomenout nelze ani na národní A-tým, který pojede na Channel One Cup do moskevské bubliny. V nominaci neschází ani elitní zadák Filip Hronek.

Národní tým čeká pod vedením kouče Filipa Pešána druhý turnaj v sezóně. A to tradiční Pohár prvního programu alias Channel One Cup v Moskvě. I tentokrát stráví reprezentační tým tento moskevský turnaj v bublině a pohybovat se bude pouze na trase zimní stadion – hotel. V nominaci se objevuje i několik hráčů NHL včetně obránce královéhradeckého mužstva Filipa Hronka. V realizačním týmu nechybí ani fyzioterapeut Lvů Radovan Sakaláš.

Výběr trenéra Pešána má k dispozici spoustu náhradníků, mezi nimi jsou mimo jiné zadák Radim Šalda či nová rychlonohá akvizice ze severu Čech – Marek Zachar.

Program turnaje:

Čtvrtek 17. prosince:
12:30 Finsko vs. Česko
17:30 Rusko vs. Švédsko

Sobota 19. prosince:
9:00 Finsko vs. Švédsko
13:30 Rusko vs. Česko

Neděle 20. prosince:
9:00 Česko vs. Švédsko
13:30 Rusko vs. Finsko

Lvi jsou přítomni i na srazech mládežnických nároďáků

Ve Vyškově probíhá příprava reprezentační „dvacítky“. Vzhledem k problémům, které postihly například švédský tým, kde byl pozitivně testován takřka kompletní realizační tým Tre Krenor, chodí na led i trenéři U18 Jakub Petr s Tomášem Martincem, šéftrenérem hradecké akademie.

Poté co kategorie U20 zamíří směr Edmonton, bude vyškovské zázemí a hala po sedm dní a nocí určena reprezentační „osmnáctce“ i s několika zástupci královéhradeckého hokeje. Asistentem trenéra je u této kategorie již zmiňovaný Tomáš Martinec. V nominaci na sedmidenní soustředění od 13. do 20. prosince pak figurují jména obránce Matěje Pinkase a útočníků Petra Moravce a Lukáše Pajera.

Mezi náhradníky lze objevit také jména dvou dalších hradeckých hokejistů – zadáka Marka Peldy a forvarda Matyáše Budiny.