Akademie ČH
čt 12.11.2020 | Daniel Krátký

Lvi vs. Tygři. Dorost na suchu měří své dovednosti s Libercem

První tým hradecké organizace se již vrátil zpět mezi mantinely, avšak akademické celky kvůli bezpečnosti a vládním opatřením společně trénovat nemohou. I tak se ale musí udržovat v kondici. A tak se trenéři dorostu v Liberci a Hradci dohodli na zajímavém poměření sil. Na suchu!

Jelikož se dorostenci nemohou utkávat se soupeři v rámci své kategorie na ledě, tak o body zabojují na suchu. Online! Z čehož má radost také trenér Jiří Janoušek. „Tím, jak se vynucená pauza pořád protahuje, tak se klukům snažíme pořád vymýšlet a renovovat speciální plány. Hlavní trenér Liberce, se kterým se znám, protože jsme spolu studovali trenérskou licenci, mi zavolal a přišel s tímhle nápadem, jestli neuspořádáme výzvu mezi kluby. Šlo to dost rychle, zhruba dva tři dny jsme se bavili o podobě a vyšel z toho tenhle nápad,“ popisuje hlavní kouč dorostu zpod Bílé věže.

Hráči absolvují unikátní třítýdenní soupeření. Soutěž probíhá vždy od pondělí do pátku, kdy hráče čeká každý den jedna disciplína. Úvodní týden dorostenci absolvují shyby, pinkání tenisákem na shaftu hokejky, skákání přes švihadlo, nožičky fotbalovým míčem či dvacetiminutový běh. Disciplíny pro následujících sedm dní se oba soupeři dozví vždy v neděli.

Pro kontrolu si každý hráč v soutěži svůj výkon natočí, popřípadě změří pomocí běžecké aplikace a následně zašle materiály trenérům. Každý den se sečtou výkony osmi hráčů, kteří se dané soutěže zúčastnili a tým s lepším výsledkem získá jeden bod. Každý hokejista se musí během týdne zúčastnit alespoň jedné disciplíny a nesmí se do jedné disciplíny (pokud se bude opakovat) přihlásit víckrát.

"Zápas" s Libercem již probíhá. První den – shyby ovládli mládežníci z Hradce, poté však pinkání s tenisákem i skákání přes švihadlo kralovali Severočeši. Co zatím říká hlavní kouč na přístup dorostenců? „Zatím co mám takové online zprávy, tak si myslím, že rozhodně nechtějí prohrát. Až na malé výjimky je přístup velmi dobrý a odpovídající soutěži,“ uzavírá Jiří Janoušek.

Speciální duel s Libercem — Filip Žaba

Během prvního dne speciální výzvy, ve které se hradečtí dorostenci utkávají s Libercem ve svých dovednostech na suchu, zazářil FILIP ŽABA, který jich dokázal udělat 23 shybů! 💪

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Čtvrtek 12. listopadu 2020