Akademie ČH
čt 11.8.2022 | Petr Koval

Michal Beneš před turnajem ve Varech: Chceme čtvrtou výhru!

Čtyři vítězství a dvě porážky proti švýcarskému Davosu. Taková je zatím bilance juniorů v přípravě. Nyní však vyhlížejí turnaj v Karlových Varech, kde se již v pátek střetnou s německým Adlerem Mannheim. A je to pro Hradecké oblíbený turnaj. Vždyť vloni završili zlatý hattrick! Podaří se jim uspět i letos? Michal Beneš se rozpovídal nejen o turnaji na západě Čech, ale také o přípravě a své týmové roli.

Hradečtí rozjeli přípravu velmi dobře. Hned v prvním duelu uspěli na ledě posledního mistra DHL extraligy juniorů z Plzně a po prvních čtyřech duelech byli stoprocentní. „V prvních čtyřech zápasech jsme dobře vstoupili do utkání, neztráceli puky a drželi vedení,“ popisuje důležitost první branky hráč s číslem 25.

Po série vítězství do hradecké ČPP Arény zavítal zvučný soupeř – švýcarský HC Davos. Trenéři týmu ze země helvétského kříže si pochvalovali efektivnost jejich herního systému na menším kluzišti. Jak viděl herní projev modrožlutých Michal Beneš? „Do všeho jdou naplno a lítají. Bylo vidět, že už byli sehraní. My se na to budeme teprve zaměřovat. Hráli hodně do těla, rychle bruslili a napadali,“ popisuje.

„Na střídačce se snažím kluky tlačit více dopředu. Mám na starost rozcvičku na ledě i na suchu.“

Michal Beneš (o týmových povinnostech)

V přípravě nastupoval šikovný forvard s „céčkem“ na dresu. „Byl jsem zvolen jako asistent kapitána. Kapitán by měl být Matěj Havlíček,“ přibližuje rozdělení rolí v týmu juniorů. „Na střídačce se snažím kluky tlačit více dopředu. Mám na starost rozcvičku na ledě i na suchu,“ prozrazuje svoje povinnosti.

Porce přípravných duelů se již přehoupla do své druhé poloviny. Jak probíhají tréninkové jednotky? „Od konce suché přípravy už je to trochu méně náročné, ale pořád se snažíme nabrat fyzičku a neustále jedeme všechno naplno. Už tam přibývají i technické věci, ale pořád je to velká zátěž,“ říká útočník ročníku 2003.

Na jeho tým nyní čeká oblíbený turnaj v Karlových Varech. V loňské sezóně totiž junioři na tamním ledě vybojovali zlatý hattrick. „Pro mě by to bylo už třetí vítězství a určitě bychom to pro Hradec chtěli vyhrát počtvrté. Zatím jsme se na turnaj nepřipravovali, to přijde před zápasy,“ uzavírá Michal Beneš. První utkání odehrají Lvi už v pátek proti Adleru Mannheim, o den později vyzvou domácí celek. Na jméno nedělního soka si musí počkat podle vývoje turnaje.

Zápasy Mountfieldu HK na turnaji v Karlových Varech

Turnaj (K. Vary), pá 12.8.2022
Adler Mannheim Mannheim - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
Turnaj (K. Vary), so 13.8.2022
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
Turnaj (K. Vary), ne 14.8.2022
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK