Akademie ČH
út 29.9.2020 | Anna Marie Kokrhounová, Jan Vavřina

Mládež čeká nabitý týden. Třikrát se představí pod Bílou věží

Situace v okruhu hradecké mládeže se naštěstí uklidnila, v posledních dnech tak proběhly všechny zápasy téměř podle plánu. I tento týden je program mládežníků poměrně pestrý – obě kategorie si zahrají po dvou utkáních. Juniory čeká domácí dvojzápas, dorost bude bojovat doma i v předehrávce s Kobrou.

Juniorka hostí dvojzápas. Dorazí Kometa a Zlín

Začátek ročníku se pro juniory nenesl v příliš příznivém duchu a kvůli karanténě v týmu zatím odehráli pouhé tři zápasy. Po úvodní prohře se jim nedařilo ani minulý pátek v Havířově, kde padli těsně 1:3, chuť si však spravili hned vzápětí, když venku zdolali Třinec 5:2. I přesto se v tabulce nachází až na 18. příčce, neboť jejich soupeři mají na svém kontě více odehraných zápasů.

První soupeř, na kterého juniorka v tomto týdnu narazí, bude brněnská Kometa. Ta je na tom, co se týče odehraných duelů, téměř nejlépe. Hrála už osmkrát, z čehož čtyřikrát slavila vítězství. V tabulce tak patří k lepším týmům, i když i ona již párkrát zaváhala – například v posledním zápase prohrála s rozjetým Havířovem 2:5.

V sobotu čeká Lvy další tým z první desítky – Zlín. I oni už mají za sebou osm duelů, jejich úspěšnost ale není tak vysoká. Výsledky Beranů jsou navíc dost nestabilní. Výhra střídá prohru a i bilance z posledních dvou zápasů je tak vyrovnaná. Po vítězství 6:4 nad Chomutovem následovala prohra v Třinci 4:6. Pod Bílou věží se tak ukáže, zda v nastoleném trendu budou pokračovat i nadále.

Nejdřív silná Jihlava, poté znovu Kobra

První hrací víkend zaznamenali dorostenci, co se počtu získaných bodů týče, padesátiprocentní úspěšnost. Chtěli ji vylepšit v závěru měsíce, jenže se zastavili na totožné hodnotě. Duel 3. kola nabídl velkou přelévanou výsledku – Slavia vedla pod Bílou věží po čtyřech minutách 2:0, v šesté už bylo srovnáno a v polovině duelu vedli dokonce Lvi. Pražané ale v závěru uzmuli výhru na svou stranu. Koronavirus v kádru Havlíčkova Brodu pak zapříčinil, že se Východočeši narychlo střetli s pražskou Kobrou, kterou porazili vysoko 7:3.

Vzhledem k tomu, že ve čtvrtek se v ČPP Aréně hraje Tipsport extraliga, dorostenecký duel byl přeložen netradičně na středu 30. září od 17:30. Tým Jiřího Janouška ml. přivítá jihlavskou Duklu, která letos, kromě prvního kola, kdy padla s Pardubicemi 2:4, naděluje soupeřům pořádné rychty. Kobra schytala debakl 2:16, Sparta na svém ledě 1:8! Naposledy si tým z Vysočiny vyšlápl na Techniku Brno poměrem 4:0. Hradecké mladíky tak čeká velká výzva!

Po dvoudenním odpočinku pojede Mountfield znovu po týdnu na Kobru (sobota 3. října od 15:00) a bude chtít zopakovat výkon, který vedl k vítězství 7:3. Pražané na svůj premiérový bodový zisk stále čekají, na kontě mají prozatím tři porážky a skóre 7:26. Bitvy s Jihlavou a Hradcem už byly zmíněny, trojlístek kobřích proher uzavírá, respektive načal Havlíčkův Brod (3:2).


DOROST: 5. kolo, st 30.9.2020
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
17:30
JUNIOŘI: 9. kolo, pá 2.10.2020
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Kometa
17:00
JUNIOŘI: 10. kolo, so 3.10.2020
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
12:00
DOROST: 24. kolo, so 3.10.2020
HC Kobra Praha Kobra - Mountfield HK Mountfield HK
15:00