Akademie ČH
so 5.9.2020 | Klára Petrásková, Jan Vavřina

Mládeži zpestřila přípravu soustředění na Stříbrném rybníku

Pro hokejové mančafty se srpen nese ve znamení finální přípravy na novou sezónu. Nejinak tomu bylo pod Bílou věží, právě toto období měli ale hradečtí mládežníci obohacené o soustředění na Stříbrném rybníku. V rámci něj zakusili nejen klasické tréninkové jednotky, ale také spaní ve stanu, Gladiator Race nebo další týmové aktivity.

Soustředění postupně v srpnu absolvovaly všechny kategorie od 1. třídy až po dorost, v závislosti na věku mladých hráčů však jednotlivé ročníky strávily na Stříbrňáku různý počet nocí. „Ti nejmenší to měli třeba jen na jednu noc v rámci příměstského tábora, myslím ale, že pro děti to bylo perfektní zpestření. Ubytování bylo ve velkých stanech, ve kterých byly postele i povlečení, kluci se tak mohli i dobře vyspat,“ popisuje šéftrenér východočeské mládeže Tomáš Martinec.

Na bohatý a náročný program dohlíželo množství trenérů, kteří s hráči trénovali nejen v prostorech Stříbrného rybníku, ale také na zimním stadionu, kde jednotlivé kategorie měly naplánovány pravidelné jednotky na ledě. A vzhledem k tomu, že se mezi jednotlivými místy Hradce Králové přesouvala většina kategorií na kole, byl trénink o to náročnější.

„Jednotlivé kategorie měly napasované celodenní programy, ať už obsahovaly třeba dva ledy nebo suchou přípravu. Využívali jsme i možnosti Stříbrňáku, od rybníku až po Gladiator Race. Za něj chci poděkovat Romanovi Šinkovskému, který jednotlivé kategorie provázel a vymýšlel pro ně různé obtížnosti. Pro děti to byl ohromný zážitek. Trénink zpestřily také přesuny na kolech, které absolvovali všichni od 3. třídy výš, pro nejmenší byl zase zajištěný na přesuny vláček,“ přibližuje podrobnější program trenér Mountfieldu.

„Pro mladší kategorie byly náročné už samotné přesuny na kole a do toho měli kluci ještě tři čtyři tréninky denně, soustředění tak pro ně bylo opravdu náročné. Tím, že měli uzpůsobený i další program, posloužila akce i jako teambuilding. Co mám ohlasy od dětí i trenérů, všichni na Stříbrňák rádi vzpomínají, byl to velký zážitek.“

Zážitky a celé soustředění by se však nemohly uskutečnit bez spolupráce s Městskými lesy, za níž je klub velmi rád. „Rádi bychom poděkovali řediteli Městských lesů, panu Zrzánovi, díky němuž se mohlo všechno uskutečnit. O ubytování na Stříbrňáku je obrovský zájem, i tak nám ale umožnili rezervaci několika stanů na celý srpen a udělali nám také velkou slevu, pro rodiče tak byla akce finančně zajímavá,“ říká závěrem Tomáš Martinec.