Akademie ČH
st 28.9.2022 | Dominik Jarka

Mládežnická derby i výjezd juniorů. Akademii čekají další utkání

Další týden, další mládežnické zápasy. Junioři chtějí po zlepšených výkonech pokračovat na výjezdu, v pátek se jim postaví poslední Olomouc, v sobotu vyzvou výše postavený Zlín. O důležité body budou bojovat také dorostenci, po střetnutí s Jihlavou narazí v sobotu doma na pardubické Dynamo. A na suverénní jízdu hodlá navázat 9. třída, která má v neděli taktéž v plánu východočeské derby.

Výjezd juniorů hodlá sbírat body

Se svěřenci Jiřího Janouška to po šesti hracích kolech nevypadalo vůbec dobře. Pět proher, jedna výhra a předposlední místo v tabulce. Minulý víkend si ale při domácích duelech spravili chuť, nejprve si výsledkem 4:3 vyšlápli na třetí Třinec, v sobotu pak vybojovali cenný bod proti Vítkovicím, lídrovi juniorské extraligy, když podlehli až po sedmé sérii nájezdů. To už jim navíc chyběl Lukáš Pajer, který byl po dobrých výkonech povolán do mužského A-týmu. Se sedmi body se tak junioři nachází na dvanáctém místě tabulky.

Tento hrací víkend čeká hradecké hokejisty pro změnu série venkovních zápasů. V pátek se od 17:30 představí na půdě Olomouce. Ta vyhrála v základní hrací době jedinkrát a nachází se na chvostu tabulky. Větším soustem bude pro Lvy sobotní klání od 12:00 se zlínskými Berany. Ti mají o bod víc než Mountfield a patří jim osmé místo tabulky. Spolu s hradeckým celkem mají nejhorší obranu ligy, zároveň jsou ale také druhým nejproduktivnějším klubem. Na tom mají velký podíl útočníci Lukáš Heš (6+3) a Šimon Frömel (6+3), kteří se dělí o korunu krále střelců DHL extraligy juniorů.

Dorost čeká Jihlava i první derby

Tým trenérů Dvořáka, Pánka a Krále má za sebou první čtyři zápasy dorostenecké extraligy a v osmičlenné skupině Střed mu náleží pátá příčka. Do soutěže vstoupili dorostenci skvěle, když si poradili s Táborem 6:1, poté ale přišly porážky s libereckými Tygry a Havlíčkovým Brodem. V posledním utkání ale skolili do té doby suverénní Boleslav 4:2 a na podobné výkony chtějí navázat. V tom jim bude pomáhat i Vojtěch Aschenbrenner, který je druhým nejlepším střelcem ve skupině Střed.

Zpátky do akce se vrací dorostenci ve čtvrtek, od 18:00 budou bojovat na hostujícím kluzišti s Duklou Jihlava. Ve stejném prostředí se týmy potkaly v rámci přípravy, z vítězství 3:2 se radovali hokejisté Dukly, kteří jsou aktuálně o bod před Hradcem. Potrénovat by měli Hradečtí hlavně přesilovky, jelikož Jihlava zatím při početních nevýhodách neinkasovala ani jednou ze 24 pokusů. V sobotu čeká fanoušky první soutěžní východočeské derby, od 12:15 se v ČPP Aréně představí Dynamo Pardubice. Těm náleží třetí místo skupiny Střed, půjde tak o důležitý zápas v boji o postup. V přípravě se týmy utkaly dvakrát a po výhrách 4:1 a 0:2 odcházeli dvakrát šťastnější dorostenci Dynama.

Bude devátá třída pokračovat v krasojízdě?

Mladá Lvíčata z 9. třídy hledají ve své soutěži konkurenci, po třech zápasech mají skóre 42:1 a zaslouženě jim patří první místo sedmičlenné skupiny. Po demolici Neratovic (15:0) a Poděbrad (7:0) si minulou sobotu vyšlápli také na poslední Benátky nad Jizerou, které smetli výsledkem 20:1. K tomu výrazně přispěl také Martin Václavíček (4+2), a jelikož se daří také jeho spoluhráčům, není divu, že jsou svěřenci Luboše Dvořáka střelecky nejúspěšnějším týmem skupiny.

A zastřílet si budou chtít také v pátek, když se od 16:00 utkají na hostujícím ledě s Kozly Kolín. Ti zatím neokusili chuť vítězství se skóre 2:17 jim připadá předposlední místo. Velký souboj čeká Lvíčata v neděli od 14:15, doma totiž přivítají zatím stoprocentní Dynamo Pardubice. Pardubičtí jsou druzí pouze o skóre, takže diváky čeká strhující podívaná. O korunu pro krále střelců bude chtít zabojovat pardubický Václav Joska, který vstřelil shodně s hradeckým Martinem Václavíčkem osm branek.

Program mládeže pro nadcházející dny


DOROST: 5. kolo, čt 29.9.2022
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
9. TŘÍDA: 5. kolo, pá 30.9.2022
SC Kolín Kolín - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
JUNIOŘI: 9. kolo, pá 30.9.2022
HC Olomouc Olomouc - Mountfield HK Mountfield HK
17:30
JUNIOŘI: 10. kolo, so 1.10.2022
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
12:00
DOROST: 6. kolo, so 1.10.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice Pardubice
12:15
9. TŘÍDA: 6. kolo, ne 2.10.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice Pardubice
14:15