Akademie ČH
po 22.11.2021 | Redakce

Mládežnické hvězdy října: Kryštof Lang a Jan Kasal

Uplynulý měsíc přinesl nové úspěšné výkony v mládežnických kategoriích královéhradeckého mužstva. Mezi juniory zaujal svými výkony útočník Kryštof Lang, který za pouhých šest zápasů stihl nasbírat devět kanadských bodů. V dorostu zase zářil brankář Jan Kasal, jenž drží svou procentuální úspěšnost zákroků na více než vysokém standardu.

Kryštof Lang: Začali jsme dobře, ale teď to jde dolů

KryštofLang
Bilance v říjnu:
6 zápasů
9 vstřelených branek
1 asistence
1. zápas v A-týmu

Juniorskou hvězdou měsíce října byl určen Kryštof Lang, produktivní útočník, který má zatím skvělou bilanci více než bodu na zápas. „Je to super, myslím, že pro mě bylo důležité se hlavně dostat do zápasového tempa. Tím, že mi tam padly nějaké góly, je to o to lepší,“ netají spokojenost s posledními výkony forvard Východočechů.

Mladý ostrostřelec na startu sezóny vinou zranění příliš nehrál, přesto má nyní po deseti zápasech sedm vstřelených branek. „Na jednu stranu jsem rád, na druhou stranu jsme řešili i to, že je problém, že nikdo jiný góly nedává, ostatní kluci musí přidat,“ vnímá produktivní hráč potíže mužstva, které sám zcela zahladit nedokáže.

V nedávném duelu juniorky se Zlínem se rychlonohý hokejista opět trefil. Na výhru to ovšem nestačilo. „Už jsem byl trochu frustrovaný z toho, že nám to tam nepadá, tak jsem si říkal, že budu střílet ze všeho, tady jsem to z otočky trefil dobře. Jinak mě ale porážka mrzí, neměli jsme ani moc střel, bylo to takové všelijaké,“ přizná sebekriticky. „Se sezónou určitě nejsme spokojení, začali jsme dobře, ale teď to jde dolů,“ pokračuje.

Mladá puška hradeckého celku dostala šanci i v A-týmu, když nastoupila do utkání s kladenskými Rytíři. „Bylo to super, jsem rád, že jsem si to vyzkoušel a chtěl bych si to zopakovat,“ přiznává skromně. Na ledě se potkala i s Jaromírem Jágrem či Tomášem Plekancem. „Když vidíte tyhle hráče, tak je tam nějaký přirozený respekt, který by tam asi být neměl, ale pořád je to hokej a oni jsou lidi jako každý jiný,“ hodnotí slavné protivníky kanonýr letošního ročníku juniorské soutěže.

Sám navíc přiznává, že jeho herní praxe ještě není stoprocentní, takže se od něj můžeme těšit na další skvělé výkony. „Myslím, že je to dobré, ale fyzicky bych na tom ještě mohl být o něco lépe,“ přiznává Kryštof Lang, hvězda měsíce října pro juniorskou kategorii.

Jan Kasal: Naše výkony zatím nelze hodnotit jinak než pozitivně

JanKasal
Bilance v říjnu:
5 zápasů
300 odchytaných minut
90,30% úspěšnost zákroků
4 výhry

Dorosteneckou hvězdou října je Jan Kasal, nadějný brankář, který v předcházejícím měsíci nastoupil do pěti zápasů a ze čtyř odcházel jako vítěz. „Moc nevím, co na to ocenění říct, beru to hlavně jako týmový úspěch. Ačkoliv i mně osobně se daří, kluci mi v tom hodně pomáhají a celkově nám to teď dobře vychází, což prospívá nám všem,“ hodnotí poslední výkony úspěšný gólman.

Strážce hradecké svatyně má v poslední době místo mezi tyčemi jisté. Ne vždy má však v brankovišti tolik práce, kolik by sám chtěl. „Záleží jak v kterém zápase, proti komu se hraje. Také jde o to, jak se daří klukům přede mnou, všechno to záleží na celém týmu,“ přiznává mladý brankář, že počet střel, které na něj míří, se odvíjejí od toho, jak před ním brání jeho mužstvo.

Talentovaný mladík s maskou je pochopitelně spokojený s tím, jak se sezóna zatím vyvíjí. „Po nevydařené přípravě to nyní nelze hodnotit jinak než pozitivně. Je jasné, že je to znát i na náladě v kabině. Když se prohraje osm zápasů v řadě, tak je to určitě jiné, než jak je to teď u nás, kdy jedeme v podstatě bez porážky, což je super,“ přikyvuje gólman, který vychytal i výhru v derby s Pardubicemi.

Dorost si zajistil postup do další části sezóny s předstihem. „Myslím, že o to nám hlavně šlo, abychom se vůbec udrželi v soutěži, protože po přípravě jsme si mysleli, že budeme hrát někde na hraně sestupu, tohle je jedině dobře, teď už to bude i trochu o štěstí a o tom, jak se nám bude dařit,“ vyhlíží další bitvy brankář, který byl jako náhradník nominován také do reprezentace.

Zápasy dorostenecké extraligy jsou hodně intenzivní a všechny týmy v ní musí jet naplno. „Je jasný, že se každý bojí sestupu, takže všichni makají, jak mohou a nám to zatím vychází snad nejlíp,“ hodnotí i agresivitu v zápasech hradecký gólman, který je zatím se svými výkony poměrně spokojený. „Osobně se zatím cítím velice dobře, nemám žádné výhrady, všechno šlape, jak má, za naší obranou se chytá dobře,“ usmívá se Jan Kasal.