Tiskové zprávy
čt 30.11.2023 | Tisková zpráva

Mountfield HK a Patrik Bartošák se dohodli na ukončení spolupráce

Patrik Bartošák před sezonou 2023/24 posílil brankoviště královéhradeckého Mountfieldu a po svém návratu mezi české mantinely patřil k nejlepším brankářům Tipsport extraligy. Po událostech posledních dní byl ale třicetiletý gólman nejprve vyřazen z kádru A-týmu, poté se s klubem dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Pod Bílou věží tak pokračovat nebude.

Patrik Bartošák se v pátek 24. listopadu 2023 nedostavil na dopolední trénink, sraz před utkáním proti Kladnu ani plánovanou schůzku. Vedení klubu následně vydalo prohlášení, vyřadilo hráče z kádru a zjišťovalo veškeré aktuální informace. Z nich mimo jiné vyplynulo, že Patrik Bartošák nebyl účastníkem dopravní nehody s účastí Policie ČR a většina spekulací se tak nezakládala na pravdě.

Protože neomluvená absence Patrika Bartošáka na tréninku byla opakovaná a jeho jednání vyústilo v neúčast na extraligovém utkání, došlo opětovně k závažnému porušení smluvních povinností ze strany hráče. Obě strany se proto domluvily na vzájemném ukončení spolupráce, což potvrzuje generální manažer Aleš Kmoníček.

„Přestože Patrik patřil dle našich předpokladů k nejlepším brankářům extraligy, tyto prohřešky a s nimi spojené následné spekulace, byť ne všechny se ukázaly jako pravdivé, vrhají bohužel špatné světlo na hráče i klub. Proto jsme se domluvili na předčasném ukončení kontraktu. Patrikovi přejeme hodně štěstí do budoucna,“ říká generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Vedení klubu aktuálně intenzivně hledá brankářskou náhradu, v otázce doplnění brankoviště by mělo rádo jasno do konce tohoto týdne.