Ohlasy k zápasu
pá 8.12.2023 | Jan Brůna, Daniel Krátký | Foto: Petr Kotala / HC Vítkovice Ridera

Musíme zvládat konce zápasů, ví navrátilec Marek Zachar

Po zranění ramene v utkání s Boleslaví delší dobu absentoval, nakonec se do sestavy vrátil na ledě Vítkovic. Ve čtvrté formaci po boku Matěje Chalupy a Radka Pilaře. Domácí po dvou brankách Giorgia Estephana zachránili bod v 56. minutě, v nastavení ale udeřili Lvi a odvezli dva body. Jak duel hodnotí Marek Zachar? A co říká na dosavadní výkony Jana Lukáše?

Marku, zápasem v Ostravě jste se vrátil po vynucené pauze kvůli zranění. Co se tehdy vlastně stalo?
V Boleslavi jsem půl minuty do konce startoval na puk, chtěl jsem ho vyhodit ven, ale bohužel mě soupeř forčekoval, dal mi hokejku mezi nohy, otočil mě a já v plné jízdě narazil hlavou na mantinel. Hned jak jsem spadl, věděl jsem, že to rameno bude špatné. Druhý den na rentgenu a CT se to jen potvrdilo. Teď se cítím dobře, drží to a hrát budu.

Jaký tedy byl návrat na led?
Trénoval jsem skoro celou dobu, akorát bezkontaktně. Zezačátku jsem byl trošku nervózní, ale pak jsem se do toho dostal. Po třech týdnech je těžké zase vstoupit do zápasového tempa, takže to nebylo úplně ono. Doufám, že v neděli to bude už od startu lepší. Hlavně věřím, že vyhrajeme.

Dával jste si na ono citlivé místo větší pozor?
Nejdříve trošičku ano, ale potom na to v zápalu hry úplně zapomenete. Pak neřešíte, jestli vás bolí levé nebo pravé rameno…

„Už od začátku chytá fantasticky, sledoval jsem ho i z tribuny, když jsem nehrál.“

#69 Marek Zachar (o Janu Lukášovi)

Z východu republiky jste odvezli dva body za výhru 3:2 po prodloužení. Jaký to byl mač?
Je škoda toho gólu na konci, že jsme neurvali tři body. Ale myslím si, že jsme odehráli kvalitní utkání. Jen se musíme poučit z chyb a konce zápasů zvládat. Po první třetině jsme si říkali, že bychom se měli více tlačit do brány, být odvážnější na puku a nepouštět soupeře do přečíslení.

V klubu se skvěle etabloval Jan Lukáš, i tentokrát vás hodně podržel…
Už od začátku chytá fantasticky, sledoval jsem ho i z tribuny, když jsem nehrál. Nebýt jeho, tak určitě nevyhrajeme, protože chytil minimálně čtyři góly. Jsme mu vděčni a jsme rádi, že ho máme.

Zápas měl jakožto repríza loňského semifinále grády. Vnímal jste to během hry?
Určitě se nezapomnělo, co se stalo minulou sezonu… My se musíme soustředit na hru a jen se tomu zasmát. V neděli přijede další kvalitní soupeř, má tam hodně zvučná jména. Takže se podíváme na video, řekneme si nějaký plán, a když se ho budeme držet, tak to podle mě zvládneme.