Žáci
čt 11.11.2021 | Jan Vavřina

Nábor Mountfieldu HK do kurzu ledního hokeje pokračuje

Se startem extraligové sezóny se rozjely také tréninky nejmenších Lvíčat, která se postupně snaží zdokonalovat svá bruslařská umění v rámci Kurzu ledního hokeje. Nábor do nejmladší kategorie Mountfieldu HK pokračuje i nadále a je určen pro děti ročníku narození 2014 a mladší. Že jste se svými dětmi promeškali úvodní tréninky? To vůbec nevadí, zapojit se můžete kdykoliv!

„Případný skluz se dá úplně v pohodě dohnat, stačí k tomu pár tréninků. Děti se na úvodních jednotkách seznamují s pohybem a povrchem, který je pro ně nový, a dělají velké pokroky. Přijít k nám může víceméně kdokoli, ať už je to prvňák nebo předškolák,“ vzkazuje hlavní trenér základny Patrik Stehno.

Hodinové tréninky probíhají pravidelně dvakrát v týdnu, a to v malé hale ČPP Arény vždy ve čtvrtek od 17:30 a v neděli od 8:30. S sebou musí mít každé dítě brusle, helmu a rukavice. Možné je také vypůjčení těchto částí výstroje, a to po předchozí domluvě s trenérem Martinem Stehnem (martin.stehno@mountfieldhk.cz).

A jak se do Kurzu ledního hokeje registrovat? Existují tři různé jednoduché možnosti:

Děti v průběhu sezóny a kurzu čekají pravidelné tréninky na ledě, které jsou doplněny o tematické jednotky – každoročně se na malé bruslaře přijde podívat Mikuláš se svou partičkou, na programu je také karnevalový trénink, s hráči zamíří na led také některý z hráčů A-týmu Mountfieldu HK.

„Chtěl bych zejména kluky ročníku narození 2014 a mladší, včetně jejich rodičů, na naše tréninky pozvat. Našim hráčům se snažíme nabídnout nejen bruslení a hokej jako takový, ale komplexní pohybovou aktivitu, která zahrnuje rovněž prvky atletiky, gymnastiky nebo míčové hry. Jak děti rostou, každoročně se posouvají do další starší kategorie, a to třeba až do A-týmu,“ usmívá se hlavní trenér náboru Patrik Stehno.

Fotogalerie