Žáci
út 6.7.2021 | Jan Vavřina

Nejmenší hokejisté pečlivě trénují, základna se rozjede zase v září

Loňská „covidová“ sezóna zasáhla všechny tuzemské sporty, kluby i jednotlivé kategorie. Nejvíce na zastavení společenského života doplatili ti nejmenší, kteří se těšili na nové koníčky, zážitky a také výzvy. Po protrápeném ročníku se snad vše brzy vrátí do normálu, i proto začala nově ustanovená 1. třída s tréninkem. Kurz ledního hokeje odstartuje klasicky v září.

Hradecká lvíčata ročníků narození 2015 a 2016 stihla na podzim udělat doslova jen pár prvních krůčků na ledě, po úvodních dvou trénincích totiž nastal lockdown a zastavení všech aktivit. Na další kontakt s ledem si musely tyto děti počkat několik měsíců. Už jsou ale pohromadě, a mohla tak vzniknout nová kategorie v podobě 1. třídy.

Rodiče těchto hráčů byli osloveni hlavním trenérem základny Patrikem Stehnem s nabídkou pokračovat, respektive začít s ledním hokejem. „Jsme rádi, že se nám v průběhu května a června povedlo tuto kategorii 1. třídy rozběhnout, díky čemuž můžeme pokračovat v započaté práci. Standardně jsme v tomto období na ledě nikdy netrénovali, ale nyní je to potřeba a je to i forma kompenzace za neodtrénované jednotky během lockdownu,“ vysvětluje Patrik Stehno.

Pro děti v tomto věku není absence tréninků na ledě v průběhu loňské sezóny úplně stěžejní a v jejich hokejovém rozvoji rozhodující, jsou totiž šikovné a brzy se do toho opět dostanou. „Led je pro ně hlavně zábava a to, co chtějí dělat. Důležité však je, aby měly celosportovní vyžití zahrnující také tréninky na suchu,“ pokračuje hradecký trenér s tím, že obě formy tréninků budou kombinovány také na plánovaném srpnovém příměstském táboru.

„Dětem i rodičům chceme nabídnout komplexní program, aby nemuseli hledat jiné sport a aktivity. Ale aby věděli, že hokej jim v této rané fázi přinese prakticky vše – od gymnastiky, přes atletiku, běhání, kolektivní sporty až po hokej,“ dodává mimo jiné člen seniorského realizačního týmu Mountfieldu HK.

Pro děti ročníků narození 2015 a 2016, které by chtěly hrát hokej a nejsou součástí kategorie 1. třídy, se v polovině září rozjede klasický kurz ledního hokeje, do kterého se mohou přihlásit. A to už nyní skrze formulář na mountfieldhk.cz/nabor, v průběhu některé z náborových akcí, nebo přímo na kurzu ledního hokeje. Konkrétní termíny těchto událostí včetně prvních tréninků budou zveřejněny na webu klubu.