Akademie ČH
út 26.10.2021 | Tomáš Kalas, Jan Brůna

Nepadalo nám to tam, mrzí Jiřího Klímu po šlágru kola dorostu

Šlágr skupiny Střed v dorostenecké extralize mezi Hradcem a Jihlavou nabídl přímý souboj o čelo tabulky. Radovat se nakonec mohla Jihlava, která po výhře 6:3 upevnila své vedení v tabulce a Lvi na ní ztrácí po 12. kole čtyři body. „Na zápas jsme se dobře nahecovali, ale nevyšlo to,“ mrzí útočníka Jiřího Klímu.

Bitva o první místo nezačala vůbec dobře. Už po úvodním buly se hlavní rozhodčí Tomáš Mareš svíjel v bolestech, důvodem byl neúmyslný zásah špičkou hole do oka od jednoho z hokejistů. „Spoluhráč jej nechtěně zasáhl po buly hokejkou do oka na začátku. Nezažil jsem ještě nic takového, byl to pro mě šok a bál jsem se,“ prozrazuje pocity hradecký dorostenec.

Utkání si tak vzali pod taktovku zbývající arbitři, v tomto případě dva čároví. „Nijak jsem nevnímal to, že byli jenom ve dvou. Lepší by samozřejmě bylo, kdyby to odpískali všichni, ale nedalo se nic dělat,“ odpovídá na otázku, zda měla pro hráče vliv nucená redukce počtu sudích, čtvrtý nejproduktivnější hráč Hradce.

První třetina se však Lvům nepovedla. Jihlava si do kabin odnášela dvoubrankový náskok, čímž položila základ k výhře. „Nedokážu říct, co se tam stalo,“ hledá těžko slova Klíma. Ani po brance Roberta Váni na 0:3 se ale domácí nevzdali a stáhli náskok Dukly v téže třetině na jediný gól. „Mysleli jsme si, že to po prostřední třetině otočíme, během půlminuty jsme ale dostali branku a pak už jsme trochu tušili, že se to obrátit nepovede," doplňuje směrem k zbylému průběhu zápasu.

„Reprezentace byla dobrá zkušenost, těším se na další kempy.“

#16 Jiří Klíma (o reprezentační pozvánce)

Ve třetí třetině totiž dal tým z Vysočiny tři góly a došel si tak pro výhru 6:3. „Posledních 20 minut jsme byli furt v oslabení, nevytvářeli jsme si šance, nepadalo nám to do branky,“ smutní patnáctiletý útočník. V sestavě Mountfieldu se představilo i pět starších žáků. „Starší žáci mají nasazení, dravost. Nemuseli jsme jim nic před utkáním říkat, byli na to připravení a odehráli to dobře,“ chválí mladší spoluhráče. „Ale chybí nám v současnosti starší kluci, tahouni,“ posteskl si.

Jiří Klíma se podíval i do reprezentace, v kategorii U16 pod vedením Milana Razýma například odehráli dorostenci v rámci kempu i modelový zápas. Toho se mimo jiné účastnil i nejproduktivnější hráč skupiny Střed, hradecký Lukáš Král. „Repre byla dobrá zkušenost, těším se na další kempy. Jsem pozvaný na první zápas a dám do toho určitě všechno,“ uzavírá Klíma.