Aktuální zprávy z klubu
ne 10.9.2023 | Klub

Nové dresy Lvů: Vzpomínka na extraligu před třiceti lety

Hradecký hokej čeká již dvanáctý extraligový ročník. Od toho úplně prvního v roce 1993 uběhlo přesně třicet let. Právě kulaté výročí úvodní sezony tehdejšího Stadionu Hradec Králové mezi tuzemskou elitou bude klub připomínat i během nadcházejícího ročníku Tipsport extraligy. Motiv dresů ze sezony 1993/94 se navíc promítne i na nových trikotech hradeckých hokejových bojovníků.

Pamatujete? Na jaře roku 1993 vybojoval Stadion Hradec Králové v Třinci postup do nejvyšší soutěže. Úplně první ročník ryze české extraligy se tak následně odehrál i pod Bílou věží. Generace hradeckých příznivců mile ráda vzpomíná, jak se během divokých devadesátek po ledě zimního stadionu proháněli bratři Martincové, Jiří Ševčík, Petr Prajsler nebo mladíček Jan Hrdina. A od těchto momentů nyní uběhlo přesně třicet let.

Tehdejší žluté a červené dresy s motivem lva si oblíbila spousta fanoušků, ještě dnes v ČPP Aréně během zápasů objevíte mnoho takových přímo na tribunách. Hradecký klub nyní navazuje na historii, ve spolupráci s HJD Studios se totiž motiv lvích nohou objeví i na dresech vicemistrovského Mountfieldu HK během ročníku Tipsport extraligy 2023/24.

Nové dresy Mountfieldu HK zdobí kromě decentního motivu lvích nohou rovněž vyšité logo klubu a také vyšitá čísla – a to vpředu i vzadu. Totožný motiv bude oblékat rovněž juniorský a dorostenecký tým východočeského klubu. Ve spolupráci s klubovými partnery navíc došlo k tomu, že všechny reklamy jsou bez bílého podkladu, na černé variantě jsou navíc jednobarevné. Za to všem partnerům klub děkuje. Prezentaci ve videu pak klubu zajistila hradecká firma AD-Sound, které Mountfield HK rovněž děkuje za spolupráci. Nové dresy již můžete objednávat ve fanshopu Mountfieldu HK.

Na domácím ledě budou svěřenci Tomáše Martince, jednoho z přímých účastníků památné sezony 1993/94, oblékat bílé dresy. Ty budou moci fanoušci poprvé zhlédnout v rámci duelu 2. kola v neděli 17. září s Libercem. Klub chystá k souboji šelem další doprovodný program, a to jak před ČPP Arénou tak i uvnitř. U toho nesmíte chybět! Vstupenky a permanentky jsou v prodeji.

Vizualizace nového dresu Mountfieldu HK pro sezonu 2023/24