Akademie ČH
ne 20.6.2021 | Daniel Krátký

Odměna pro mladé Lvy, čekají je reprezentační kempy

I příprava mládežníků na následující ročník je v plném proudu. A hned několik hradeckých mladíků si ji zpestří účastí na kempu národního týmu. Mountfield HK tak bude mít své zastoupení na reprezentačním kempu výběru do dvaceti let, vedeném Karlem Mlejnkem, a také do sedmnácti let, tedy kategorii, jíž vede Rostislav Vlach.

Všechny kempy reprezentačních výběrů se uskuteční ve Velkých Popovicích, tedy obci, kterou proslavila zejména výroba piva. Nedaleko Prahy se jako první sejde reprezentační sedmnáctka, kterou čekají dva kempy, přičemž na každý z nich je pozvaný jiný tým, a tak se ve Velkých Popovicích protočí celkem 68 hráčů vesměs ročníku narození 2005.

Hradečtí zástupci byli nominováni na první dvoudenní kemp, ten se bude konat od 22. června. Své jméno na soupisce nalezli brankář Jan Kasal, obránci David Pavič s Filipem Žabou a také útočníci Matyáš Sláma a Pavel Šimek. Akce se zúčastní také Jiří Felcman, který prošel hradeckými žákovskými kategoriemi a nyní působí ve švýcarském Langnau.

Reprezentační dvacítka zahájí přípravu na světový šampionát, který se uskuteční na přelomu roku v Kanadě, hned poté, co areál ve Velkých Popovicích opustí národní tým do sedmnácti let. Kemp odstartuje v neděli 27. června a potrvá až do pátku 2. července. V kategorii U20 startují hráči ročníku 2002 a mladší.

Hlavní kouč Karel Mlejnek pozval do obce vzdálené zhruba 25 kilometrů od hlavního města duo hradeckých hokejistů. V nominaci totiž neschází obránce Matěj Pinkas a útočník Lukáš Pajer. Mezi náhradníky navíc nalezneme jména Petra Moravce nebo také Šimona Marhy, dalších účastníků světového šampionátu do osmnácti let v USA. Poslední jmenovaný však působí ve Švýcarsku.

Matěj Pinkas | foto: Martin Voltr