Aktuální zprávy z klubu
út 13.2.2024 | Redakce

Odpovědi hlavního kouče Tomáše Martince na otázky fanoušků

Sezona 2023/24 je plná zajímavých okamžiků pro hradecký hokej. Mountfield HK se během reprezentační přestávky připravil na zbytek základní částí a blížící se vrchol sezony – vyřazovací boje. Než se ale Tipsport extraliga ve středu pro hradecký Mountfield opět rozjede, měli fanoušci možnost se hlavní trenéra Tomáše Martince zeptat, na co chtěli. Čas měli do pátečního poledne. Následně hlavní lodivod A-týmu na otázky odpověděl a níže naleznete jeho odpovědi na zajímavé otázky fanoušků.

RS77
9.2.2024, 11:46
Dobrý den,
pane trenére, prosím o odpovědi na níže uvedené dotazy.

1. Jak se udržujete v psychické a fyzické kondici?
2. Tipnete si konečné pořadí letošní sezóny ELH na prvních čtyřech místech?
3. Sledujete talkshow svého syna Vítka a byl jste se někdy osobně podívat?

Přeji Vám úspěšný závěr sezóny a hodně sil do dalších let v MHK. A s tím zařazováním mladých hráčů bych oproti jiným fanouškům byl opatrný, kvalita tam bohužel moc není...

Děkuji za odpovědi.

Radek Simon


Odpověď:
Dobrý den, moc děkuji za přání.
1. Fyzickou kondici se snažím udržovat pravidelným plaváním. Odpočinu si nejlépe v rodinném kruhu.
2. Pro tři týmy by bylo katastrofální, kdyby se nedostaly z hlediska rozpočtu na medailové pozice. A čtvrtý semifinalista může být klidně překvapení, stejně jako loni :-) Takže Sparta, Pardubice, Třinec a…
3. Vítka sleduji. Nějaké talkshow jsem i navštívil osobně.
Honzin71 (Jaroměř)
9.2.2024, 11:21
Dobrý den pane Martinec,

chci se Vás zeptat, jestli znáte z minulých let trenéra dorostu pana Hurdálka?
Znám jeho manželku, která na hokej kouká a hokejem žije.

Děkuji Vám za odpověď a s pozdravem Honza

Odpověď:
Dobrý den,
pana Hurdálka neznám. Vážíme si však každého fanouška Mountfieldu HK, tedy i paní Hurdálkové :-)
Hradecký Bard (Hradec Králové)
9.2.2024, 11:18
Dobrý den,

jaký máte názor na odchody mladých hráčů do zahraničí, zejména do zámoří? Často se tento krok kritizuje a také bych raději viděl, jak mladí hráči rostou v hradeckém dresu a stávají se platnými odchovanci. Na druhou stranu u nás až na několik klubů mladí hráči nedostávají velký prostor. Chápu, že se možná okamžitě nevyplatí dát mladého hráče do lepší formace a hrozí, že hráč přechod na vyšší úroveň nezvládne, ale není poté z hlediska hráče logické odejít spíše do zahraničí, kde dostane více prostoru pro rozvoj? Domů se hráč může vrátit vždy - a pravděpodobně se často i vrátí, protože ne každý v zahraničí prorazí, takže mi přijde i pro kluby výhodnější, pokud hráčům v odchodu příliš nebrání a raději udržují dobré vztahy pro případnou spolupráci v budoucnu.

Děkuji za odpověď a díky za Vaši práci pro hradecký hokej!

Odpověď:
Dobrý den,
na váš dotaz není jednoduché odpovědět. U nás v Mountfieldu HK jsme všichni připraveni dávat co největší příležitost našim odchovancům. I proto klub investuje mimo jiné nemalou částku do jejich dalšího rozvoje v partnerském Kolíně v případě, že nemají výkonnost na to, aby z juniorů nastoupili rovnou za A-tým. Záleží však vždy především na daném hráči. V nedávné minulosti dokázali rovnou z juniorů do A-týmu naskočit třeba Filip Hronek, Radovan Pavlík, Radek Pilař, Patrik Miškář, Michael Gaspar, Radim Šalda a další. Byli jsme připraveni v A-týmu hrát například Pavla Šimka, Lukáš Krále, Dominika Pavlíka a další kluky, kteří se ale rozhodli odejít do zahraničí. Nyní dáváme příležitost Adamu Novotnému, který je ještě věkem dorostenec. Uvidíme, jak se nakonec rozhodne. V naší Akademii vidím i další mladé hráče, kteří by v brzké budoucnosti mohli v A-týmu naskočit, pokud neodejdou do zahraničí. Statisticky se odchod do zahraničí nejeví jako dobrá volba. Výhodou pro hráče odcházející do zahraničí je, že poznají, co znamená v praxi opravdové konkurenční prostředí. Ty nejlepší to posílí, ale většina hráčů se s tím nedokáže vůbec srovnat a vrací se v horším stavu, než když odcházela.
Díky za vzkaz.
Ivan Krátký (Kouřim)
9.2.2024, 07:35
Zdravím,
Pane Martinec byl jste se podívat někdy v Kolíně abyste viděl Chajdu jak táhne Kolín? Nebo sledujete aspoň bodování? Protože potom nechápu proč ostatní můžou dostat šance a on ne. Neříkám že měl formu pořád ale ten prostor jako ostatní nedostal. Tohle není hráč do chance ligy.
Děkuji za vysvětlení.
Ivan Krátký


Odpověď:
Dobrý den,
Matěje jsem si do Mountfieldu HK přivedl a pomohl mu hrát extraligu. Pak odešel bojovat o NHL. Loni jsem si ho přivedl podruhé i přesto, že mi to žádný z trenérů, kde Matěj mezitím hrál, nedoporučoval. Vím, co se v něm skrývá za potenciál a věřil jsem, že to v letošní sezóně prokáže. Bohužel se tak zatím nestalo. Šanci zatím dostal ve čtyřiadvaceti zápasech, dal jeden gól. V Kolíně se mu daří, za což jsem rád. Sledujeme všechny hráče hrající v Kolíně. Úroveň a tempo obou soutěží je však nesrovnatelná.
Petr Bajtalon (Trebechovice)
9.2.2024, 07:07
Pane Martince vážím si Vaši práce, která není vlivem všech okolností jednoduchá. Myslíte si, že by nestálo častěji a hlavně pravidelně zařazovat mladíky, když to některým že starších nejd.Nemel byste důrazně vystupovat vůči podivným rozhodnutím rozhodčích.Dekuji P.B.

Odpověď:
Dobrý den, díky za vzkaz.
Mladé hráče si přeji zařazovat co možná nejvíce. Záleží však především na jejich přístupu a pracovitosti.
S rozhodčími je to těžké. Někteří jsou komunikativní a někteří nikoliv. Bohužel svými výkony výrazně ovlivnili výsledek několika našich zápasů.
Václav (Hradec Králové)
8.2.2024, 21:59
Dobrý den,

máte v plánu nasadit alespoň jednoho z trojice hráčů Klíma, McCormack a Štohanzl do zápasu proti Litvínovu?

Odpověď:
Dobrý den,
ano, pokud budou zdraví, tak plánujeme nasadit Kevina s Graemem. Martin by měl začít nejdříve v Kolíně.
fordman (Hradec Králové)
8.2.2024, 20:45
Dobrý den,
měl bych několik dotazů:
1) Jakým způsobem rozhodujete o tom, kdo z hráčů pojede nájezdy? Přišlo mě letos mnohdy nasazení některých hráčů na nájezdy zvláštní. Především mám na mysli silné zastoupení obránců na tuto činnost, když máme spoustu šikovných útočníků.
2) Proč se nám v Hradci nedaří zapracovávat juniory do A týmu? Adam Novotný je letos výjimkou a i ten po čase určitě bude chtít zamířit za oceán. Ale co Moravec s Pajerem (i další v Kolíně), vloni to vypadalo, že by mohli trvaleji hrát za A tým, ale opak je pravdou?
3) Určitě jste si všiml, že při utkáních NHL hráči na střídačce zpravidla po nějaké nedotažené kombinaci (třeba v přesilovce) dost často používají tablet kde si ze záznamu sami mezi sebou vyjasňují co mohli udělat lépe. Jaký názor na to máte vy osobně a jaký naši hráči.

Odpověď:
Dobrý den,
1) Vždy máme před zápasem vybrané některé hráče v závislosti na brankáři soupeře. Finálně záleží na jejich herním a mentálním rozpoložení v dané chvíli. Oba obránci, kteří nájezdy jezdí, patří mezi nejproduktivnější hráče týmu, což hovoří za vše.
2) Na otázku ohledně mladých hráčů jsem již odpovídal.
3) Podmínky pro hráče v NHL a u nás v extralize jsou velmi rozdílné. Bylo by skvělé, kdyby v budoucnu i naši hráči mohli využívat víc moderní techniku přímo na střídačce. Probíhají ale i jednání v rámci APK LH, kde se řešila i modernizace ELH a zavedení těchto „vymožeností“.
Koďousek (Hradec Králové)
8.2.2024, 20:04
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na pár otázek:

1) jak moc/málo se může trenér MHK vyjadřovat k plánovaným nákupům nových hráčů nebo podpisu nových smluv u již existujících hráčů? Pracujete s tím, co je, a nebo máte možnost složení týmu ovlivnit?

2) Jaká je strategie nasazování Patrika Marcela do zápasů? Obvykle hraje jen část utkání (první polovinu), bojíte se o případné oslabení při jeho vyloučení?

3) Přesilové hry se v poslední sezóně výsledkově zlepšily, ale nemohu se ubránit dojmu, že góly nepadají po souhrách, ale spíš propadne nějaká střela od modré, i dorážek před brankou je minimum. Trénujete spíše poziční dobývání nebo nějaké překvapivé křižné přihrávky?

Odpověď:
Dobrý den,
1) Všechny hráče Mountfieldu HK i možné nové hráče komunikujeme s vedením klubu. Na některých se shodneme, a na některých ne. Rozhodující slovo o jejich příchodu nebo setrvání v klubu má představenstvo Mountfieldu HK. Složení týmu je ale odvislé od rozpočtu klubu.
2) Patrik je hráč, kterého jsme přivedli na určitou roli, kterou plní. Jeho nasazování je závislé na soupeři nebo na průběhu v daném zápase.
3) Přesilovým hrám se v tréninku hodně věnujeme. I když procentuálně patříme mezi nejlepší v extralize, tak je pořád co zlepšovat. Věřím, že příchodem Kevina s Graemem bychom mohli být ještě efektivnější.
Vojka (HRADEC KRÁLOVÉ)
8.2.2024, 19:29
Dobrý den,
měl bych několik dotazů
1) Proč nedostává více prostoru Michael Gaspar? Má sice smůlu na zranění, ale i v době kdy je k dispozici, tak se situace moc nemění. Proč tam, z mého pohledu chybí více trpělivosti? Nevím, možná už je to dnes pasé a jeho kroky mohou směřovat jinam?
2) Z pohledu fanouška se nám zdá, že v zápase, kdy se moc nedaří – tak si říkáme, bylo by fajn zaskočit a překvapit soupeře změnou stylu, tempem nebo způsobem hry. Má tým něco připravené či to využívá a jen my ty nuance moc nevnímáme?
3) V sezoně 2006/07 jste v dresu Ústí nad Labem rozhodl v oslabení zápas proti Hradci (1:0). Jak na Vás působily zápasy proti Hradci, co se tehdy dávalo do kabiny?
4) V zmíněné sezóně (2006/07) jste se potkal v dresu i s Milanem Antošem – co říkáte a jak hodnotíte jeho dnešní roli experta a jeho názory a postřehy?
5) Jak se díváte na trenérský styl Václava Varadi?
6) Přemýšlíte o trénování v zahraničí nebo evidujete zájem z ciziny?
Předem moc děkuji za odpovědi


Odpověď:
Dobrý den,
1) Je pravda, že Michael má v posledních sezónách trochu smůlu na zranění. Charakterově je to skvělý kluk, velmi chytrý a pracovitý. Osobně mě hodně mrzí, že se zatím nedokázal natrvalo prosadit do základní sestavy.
2) Chápu pohled fanoušků, ale je třeba respektovat i kvalitu soupeřů. Dnes už se všechny týmy znají a snaží se silné stránky soupeře eliminovat, a naopak využít stránky slabé. Ne vždy se to ale daří plnit.
3) V hradeckém týmu jsem většinu hráčů znal, takže na zápasy jsem se vždy těšil. Do kabiny se většinou vypisují peníze nebo nějaké pohoštění pro spoluhráče.
4) Myslím, že není úplně jednoduché vystupovat v roli experta a hodnotit, abyste se všem zavděčil. Některé jeho názory a postřehy jsou mi sympatické, a na některé mám jiný pohled.
5) Václav je úspěšný trenér, kterého velmi respektuji.
6) Nabídky ze zahraničí i z jiných týmů extraligy jsem dostal, ale momentálně jsem šťastný, že můžu působit doma u A-týmu a mládeže Mountfieldu HK.
Filipbal (Hradec Králové)
8.2.2024, 19:25
Dobrý den trenére,
1) Můžete prosím vysvětlit, proč dostává furt šance, ikdyž v posledním zápase jako dvojka Laurikainen, ikdyž je jistý, že po sezoně odejde? Honza Lukáš je za mě určitě lepší brankář, navíc ten smlouvu ještě na příští sezonu má.
2) Nastoupí k prvnímu zápasu hned po reprezentační přestávce všichni tři hráči, co byli potrestaní za zakázanou látku v těle?
3) Hráči Vám všichni tykají, vykají nebo u každého to je individuální?
Děkuji za odpovědi a hodně štěstí do zbytku sezony. S pozdravem Filipbal

Odpověď:
Dobrý den, děkuji za přání.
1) Oba brankáři, kteří přišli v průběhu sezony, zatím nedokázali výkonnostně nahradit Patrika s Henrim. I proto jsme na poslední chvíli přivedli ještě mladého Lukáše Paříka. Na skautingu, příchodech a odchodech brankařů, či jejich nasazování do zápasů má důležité slovo trenér brankařů.
2) Věřím, že nastoupí již v Litvínově Kevin s Graemem. U Martina Štohanzla ještě uvidíme, nejprve hrál 12. února za SC Marimex Kolín.
3) Je to individuální.
Honza13 (Hradec Králové)
8.2.2024, 17:40
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal co konkrétně bylo za odchodem Bobyho z týmu MTFHK? Vy jste byl nespokojený s jeho výkony? On byl nespokojený s ohodnocením?
Proč se nedaří více zapojovat hráče z juniorky? Z mého pohledu jsou výkony Adama Novotného velkým příslibem do budoucna. Kluk který se ve svém věku nebojí hrát na puku, umí rozdat puk a i zakončit. Bude hrát i s našimi elitními hráči, aby mohl růst? Ve 4 lajně se toho s prominutím vedle Pilky a Radovana moc nenaučí.
A něco mimo. Jak relaxujte a dá se vůbec vypnout a nemyslet na hokej? Máte vůbec dovolenou a není-li to tajné kde ji nejraději trávíte?
Hodně úspěchů v hradeckých barvách.
Honza V.

Odpověď:
Dobrý den,
všichni v klubu jsme měli velký zájem, aby Bobby pokračoval v organizaci Mountfieldu HK, protože je to už takřka domácí hráč se vztahem k Hradci Králové. Navíc má velmi dobrý charakter, je týmovým hráčem a absolutním profesionálem. Bohužel nejsme schopni finančně konkurovat některým jiným klubům v extralize.
Ohledně Adama jsem již odpovídal.
Relaxuji nejraději s celou rodinou u rodičů na chalupě.
Děkuji za přání.
Pavel Bárta (Praha/Hradec Králové)
8.2.2024, 17:29
Dobrý den, i můj dotaz se týká Adama Novotného, pokud Adam zůstane i příští sezónu v Hradci Králové (doufáme, že ano), dostane šanci hrát stabilně v A-týmu, nebo dopadne jako jiní hráči před ním? Je totiž pravdou, že již několik let Mountfield nevychoval žádného svého hráče, který by pravidelně a stabilně působil v hokejové extralize. Změní to právě Adam Novotný?

Odpověď:
Dobrý den, Adam je velmi mladý talentovaný hokejista s dobrým charakterem, který má velkou podporu od rodičů. Pokud zůstane v Mountfieldu HK i v příští sezoně, tak ho budeme dál podporovat v jeho rozvoji. Záleží však především na něm, jestli zůstane pokorný, pracovitý a bude se nadále zlepšovat. Určitě dostane příležitost si vybojovat místo v základní sestavě A-týmu. Nyní vedení intenzivně pracuje na dotažení Hráčské smlouvy pro Adama, i když to není jednoduché a trvá to již několik měsíců. Spousta talentovaných hráčů, kteří před ním dostali šanci hrát za A-tým, ji bohužel nevyužili. Z hráčů, kteří prošli Akademií Mountfieldu HK a hrají pravidelně v NHL, či extralize bych jmenoval např. Filipa Hronka, Radovana Pavlíka, Radka Pilaře, Patrika Miškáře, Radima Šaldu, Michaela Gaspara… Další mladí hráči juniorského věku, kteří by mohli bojovat o místo v A-týmu, jsou nyní v zahraničí – např. Pavel Šimek, Jan Kasal, Dominik Pavlík, Jan Gaspar, Lukáš Král a další.
Štěpán (Libřice)
8.2.2024, 17:22
Dobrý den pane trenére, kdyby jste mohl sáhnout po jednom hráči z NHL kdo by to byl?
2. Plánujete někdy spolupracovat se svým bratrem na lavičce?

Odpověď:
Dobrý den, nyní, těsně před play-off, bych si vybral českého brankáře. Asi Lukáše Dostála, kterého znám už z mládežnické reprezentace a chtěl jsem ho do Mountfieldu HK už v šestnácti letech. Kdyby to nedopadlo, tak bych bral i Filipa Hronka :-) Spolupracovat s bratrem by bylo skvělé. Třeba se nám to brzo splní, možná už 25. února.
freedom172
8.2.2024, 17:19
Dobrý den,

jak Vás oslovují hráči, když s Vámi mluví? Říkají vám kouči, trenére nebo šéfe? A jsou v týmu hráči, kteří Vám mohou tykat?


Děkuji za odpověď.

Odpověď:
Dobrý den,
někteří starší hráči mi tykají, ostatní mě oslovují pane trenére nebo kouči. Je to hlavně o vzájemném respektu.
Vojta (Hradec Kr.)
8.2.2024, 17:19
Dobrý den pane Martinci,
Chtěl bych se zeptat jestli by k nám mohl přijít Adrián Holešinský, nebo natrvalo Lukáš Pařík.

Předem děkuji za odpověď.

Odpověď:
Dobrý den,
Adriána jsme oslovili ještě předtím, než šel do Plzně. Dal však přednost lukrativnější nabídce. O Lukášovi budeme jednat po sezoně.
Petr Novák (Dvůr Králové nad Labem)
8.2.2024, 17:10
Dobrý den, navrhl nebo nastínil jste třeba Panu GM možnou trenérskou spolupráci (třeba pro příští sezónu) s Vašim bratrem Patrikem Martincem ? Myslím si, že byste se skvěle doplňovali a fanoušci by toto duo určitě uvítali. A co říkáte na Adama Novotného, myslíte si, že by příští sezónu mohl třeba brázdit 3. Lajnu ? Jelikož letos jsou jeho výkony, co se týče juniorky suverénně nejlepší a i když nastupuje za A tým, tak ty jeho výkony patří k těm lepším… A dá se trochu Adam přirovnat stylem a proporcemi k Juraji Slafkovskému ?

Odpověď:
Dobrý den,
s bratrem bych v budoucnu rád spolupracoval, myslím, že je to výborný trenér s velkým přehledem a zkušenostmi. Nyní je ale vázaný smlouvou v jiném klubu. Já jsem rád za kolegy, s kterými spolupracuji. Věřím, že budeme ve stejném složení pokračovat i v příští sezoně.
Adam je talentovaný hráč, přál bych si, aby zůstal i příští rok v organizaci Mountfieldu HK. Věřím, že má potenciál se neustále zlepšovat a hrát v základní sestavě A-týmu. Juraj byl už v dorosteneckém věku stejně jako Adam fyzicky disponovaný. Kdyby neodešel do zahraničí, hrál by v Mountfieldu HK taktéž již v šestnácti letech za A-tým.
Karel Janáček (Kolín)
8.2.2024, 17:02
Chtěl bych se zeptat jestli plánujete přivést někoho důraznějšího po sezóně za Bohouše? Dále jaké máte plány s Matějem Chalupou kterému se v Kolíně daří ale v A-teamu nedostal prostor jako v chancelize. Nebylo by od věci mu dat stejný taky takový prostor když má stejně bodu jako Pavlík nebo Zachar? A co s dalšími hráči z Kolína? Plánujete je zapojit?

Odpověď:
Dobrý den,
pro příští sezonu máme vytipované hráče na všechny posty v sestavě, tak uvidíme, kdo nakonec přijde. Záležet bude i na rozpočtu klubu.
Do závěru sezony počítáme s Matějem i dalšími hráči z Kolína, protože věříme, že budeme hrát co možná nejdéle. Matěj odehrál v Mountfieldu HK letos čtyřiadvacet zápasů. Bohužel zatím nenaplnil potenciál, který má. Jeden gól je na střelce málo. Jsem rád, že se mu daří střelecky alespoň v Kolíně. Úroveň a tempo obou soutěží je ale nesrovnatelné.
Martin (Dolany)
8.2.2024, 16:15
Dobrý den pane trenére,kdo bude jedničkou v naší bráně
Děkuji a přeji hezký den věrný fanoušek Martin

Odpověď:
Dobrý den,
dobrá otázka… Věřte mi, že poslední tři měsíce si pokládám stejnou :-) Poslední zápas chytal velmi dobře mladý Lukáš Pařík. Máme osm zápasů, abychom zjistili, kdo je nejlépe připravený nastoupit v play-off.
Zdravím,jaké máte plány s M.Zacharem zda se vrátí nebo zůstane v Liberci

Odpověď:
Dobrý den,
Marek je můj velmi oblíbený hráč a moc jsem si přál ho mít v týmu. Bohužel se ale výrazněji neprosadil a vrátil se do Liberce. Pro příští rok s ním nepočítáme.
Hrusin (Hradec Králové)
8.2.2024, 15:44
Dobrý den,
jak vidíte budoucnost hráčů Pajera a Moravce v našem klubu, tedy pokud už nejsou na odchodu.
Máte vy osobně chuť si zkusit trénovat zahraniční klub, kdyby přišla nabídka?
Přeji mnoho úspěchů a snad brzy bude i to městem slibovaný nový zázemí, které nutně klub potřebuje a to nejen kvůli mládeži.
Děkuji a držím palce.

Odpověď:
Dobrý den,
oba zmínění hráči bohužel neudělali výkonnostní progres, v jaký jsme věřili. V partnerském Kolíně se nedokázali výrazněji prosadit. Mnohdy byli na hraně sestavy. S vedením obou klubů budeme teprve komunikovat, jestli budou pokračovat v organizaci Mountfieldu HK.
Momentálně jsem šťastný, že mohu trénovat doma, v organizaci Mountfieldu HK u A-týmu a zároveň u mládeže.
Díky za přání.

VS16
8.2.2024, 15:43
Dobrý den,

Adam Novotný je ten, kdo nás fanoušky zajímá nejvíc. Mohl by z něj vyrůst generační talent jako Něcas v Kometě. Ale ten k sobě dostal Erata pro rozvoj a hrál první dvě lajny. Je reálné, aby stejný servis u nás dostal Adam? Aby se mu přivedl zkušený centr typu R. Hanzla nebo H. Zohorny, vedle kterého by mohl růst? Ten hráč k sobě potřebuje někoho, s kým si to ťukne, třeba Davida Šťastného. Vedle pracantů Pilky a Rádi Pavlíka moc hokeje neukáže.

Jak hodnotíte Pavelku? Za mě má pro tým dobrý přínos na přesilovce a v ofenzivní hře, ale často nedá jednoduchou prihrávku nebo vymyslí “fatal” směrem dozadu.

Budete zkoušet k sobě dát Klimu a Jaspera? Jejich podobné hokejové DNA by mohlo fungovat. V play-off dvakrát tolik.

Děkuji za odpovědi,

Hodně štěstí do Play-off

Odpověď:
Dobrý den,
o Adamovi jsem již mluvil v předešlých odpovědích. I já bych si přál mít v týmu hráče typu Martina Erata, který odehrál třináct sezon v NHL. Bohužel náš rozpočet nám zatím umožňuje mít v týmu jen hráče, kde není velký rozdíl mezi prvním a dvanáctým útočníkem. To znamená, že je úplně jedno, která pětka je na ledě, protože výkonnostní rozdíl je mezi útočníky jen minimální. Mezi třemi nejproduktivnějšími hráči v týmu máme dva obránce.
Tomáš si zpočátku zvykal na náš herní systém, ale nyní už patří mezi naše nejvytěžovanější hráče. Věřím, že jeho forma bude gradovat v play-off.
Jakmile Kevin naskočí do zápasů, budeme k němu zkoušet spoluhráče, kteří mu co nejrychleji usnadní dlouhou pauzu bez hokeje. Máme na to osm zápasů, což není moc. Nyní zkoušíme trojici Pavlík-Klíma-Jergl.
Děkuji za přání.
Lukáš (Kameničná)
8.2.2024, 15:42
Dobrý den vážený pane trenére,
po minulé repre pauze náš tým začal neuvěřitelnou sérii, kdy se snad bál vyhrávat a někdy ty výkony hráčů byly hrůzostrašné. Gólmani tým taktéž moc nepodrželi, ale postupem času jste se začali zvedat. Když se s odstupem můžete podívat, co se vlastně stalo a jaký vývoj to nabralo, dokážete říct, čím to bylo? Vím, že odešlo i hodně zkuseností i kanadských bodů, Lvicek, Cingi, Smoli, Pavlík, vlastně bardi, kteří tvořili jakési jádro týmu, vidíte v letošním týmu nějakého lídra za kým by mohl tým jít? A proč jste letos volili kapitána vy trenéři a ne kabina? Děkuji za odpověď, s úctou Lukáš Evanič

Odpověď:
Dobrý den,
souhlasím s Vámi, že období mezi reprezentačními pauzami bylo z hlediska výsledků, bodů a někdy i hry nedobré. Bylo to období, kdy přišel nový brankář Eetu Laurikainen, kterého jsme se snažili zapracovat do týmu. Věřili jsme, že to bude ten brankář č. 1, kterého jsme hledali, což ale zatím nepotvrdil. Několik utkání jsme ztratili až v závěrečných minutách, kdy se určitě projevila naše nezkušenost a absence hráčů, o kterých píšete. Z devíti remízových zápasů jsme získali jen tři body navíc. Když si to spočítáte, tak jsme se nyní mohli pohybovat kolem čtvrtého místa. Ukazuje to jen, jak je letošní extraliga vyrovnaná. Kromě prvních tří týmů, které jsou ekonomicky odskočené, se v každém zápase bojuje o každý bod.
O tom, kdo bude kapitán týmu, rozhoduje víc faktorů. Letos tým prošel poměrně velkou obměnou, skončilo spousta zkušených hráčů a přirozených lídrů. Důležitý je názor kabiny, trenérů a vedení klubu. Jan Eberle je hráč, který se maximálně obětuje pro tým, za což je respektovaný u všech spoluhráčů.
Petr Kopřiva (Třebíč)
8.2.2024, 15:40
Dobrý den pane Martinec chtěl bys ste někdy být na střídačce s bratrem Patrikem nebo jen jako soupeři

Odpověď:
Dobrý den,
s bratrem jsme dělali od malička všechny možné sporty. Ani jeden ale neumíme prohrávat, takže rodiče to s námi neměli vůbec jednoduché. Soupeřili jsme snad ve všem. Poštěstilo se nám si zahrát v jednom týmu za Hradec a věřím, že bychom mohli být i na jedné střídačce.
Jiří Brom (Hradec Králové)
8.2.2024, 15:35
Dobrý den chci se zeptat proč musel odejít Smoleňak bez něj chybí důraz před brankou. Děkuji moc za odpověď .

Odpověď:
Dobrý den,
Radek odvedl v Mountfieldu HK spoustu skvělé práce, ale rozhodli jsme se postupně tým přestavět, omladit a dát mnohem větší prostor našim odchovancům a mladým hráčům.
PINQIN (Hradec Králové)
8.2.2024, 15:25
Dobrý den, pane Martinče,

chtěl bych se zeptat, zda mají ve Vaší herní filozofii místo i hráči vyššího vzrůstu a hmotnosti, vyznávající tvrdší pojetí hokeje, důraz a hru v předbrankovém prostoru (jak beci před svou, tak útočníci před soupeřovou), popř. jakým způsobem byste je využil v rychlém bruslivém hokeji, který zde dosud ordinujete. (Přijde mi, že náš kádr se postupně poskládal do podoby menší, drobných hráčů s vynikajícím pohybem, avšak menší fyzickou odolností v soubojích - a že hráči s vyššími fyzickými parametry se naopak postupně dostávali na okraj sestavy, až odešli úplně.)

V kontextu výše uvedeného mám dále dotaz, čím Vás zaujal Patrik Marcel, že dostává z mého pohledu až překvapivý prostor (a na úkor perspektivnějších Gaspara nebo Pinkase).

Třetí dotaz mám na systém výběru gólmanské jedničky pro jednotlivá utkání - finální výběr je na Vás, na trenérovi brankářů, či máte ještě nějaký jiný mechanismus?

A na závěr bych se chtěl v odlehčeném tónu ještě zeptat, se kterým druhým trenérem jste si za svou trenérskou kariéru nejlépe hokejově sedl a zda si umíte na střídačce představit trenérský tandem bratrů Martinců (když už se nám blíží to retro utkání Stadionu...) :-)

Předem děkuji za odpovědi. Jsem rád, že máme v klubu tak progresivního, poctivého trenéra s velkým hradeckým srdcem. Díky!

Odpověď:
Dobrý den, děkuji za otázky i milý vzkaz.
Co se týká herního pojetí, tak máte pravdu, že bychom chtěli hrát hokej založený na výborném pohybu hráčů. Důležitým faktorem jsou samozřejmě herní dovednosti. Co se týká agresivity a důrazu, tak si myslím, že toho jsou schopni všichni hráči – bez rozdílu fyzických parametrů. Záleží vždy na charakteru daného hráče. Tím ale nepopírám, že je určitě výhodou mít v týmu i hráče, o kterých píšete. Věřte mi, že při výběru hráčů zohledňujeme role v týmu pro jednotlivé hráče a s tím související jejich fyzické parametry. Bohužel z hlediska rozpočtu nejsme schopni vůbec konkurovat některým týmům v extralize. Z toho vyplývá, že náš výběr hráčů do týmu je dost omezený. Myslím ale, že pokud vše dobře dopadne, tak v příští sezoně bychom mohli trochu povyrůst a přibrat.
Patrika jsme brali do týmu přesně na roli, kterou nám splňuje. V žádném případě nehraje na úkor hráčů, o kterých píšete.
Sezonu jsme začali s jasnou jedničkou, která bohužel musela skončit. Vzhledem k tomu, že skončil i Henri Kiviaho, tak jsme hledali brankáře, který by mohl být náhradou na pozici jedna, což se nám nepodařilo. Nyní máme tři vyrovnané brankáře a jejich nasazování do zápasu řešíme zápas od zápasu. Důležité slovo při výběru, příchodu brankařů do klubu a jejich nasazování má trenér brankařů Robert Horyna.
Jsem vděčný za možnost a zkušenost učit se vedle všech trenérů, s kterými jsem spolupracoval. Kdybych měl vybrat jen jednoho, tak u mládeže jsem se nejvíc naučil od hradecké legendy pana Řeháka a u A-týmu, když jsem začínal, po boku Petera Draisaitla. Nyní jsem moc rád, že mohu spolupracovat s Tomášem Hamarou, Peterem Frühaufem a dalšími kolegy z realizačního týmu. S bratrem si to umím představit. Možná si to vyzkoušíme 25. února… :-)
Hruška Jiří (Hradec Králové)
8.2.2024, 15:17
Zdravim.Kterého hráče co jste kdy trénoval považujete za nejlepšího..a proč

Odpověď:
Dobrý den,
momentálně je jedním z nejlepších českých hráčů, kteří hrají v NHL, Filip Hronek, který hraje za Vancouver. Myslím, že všichni trenéři v Mountfieldu HK jsou na něho pyšní a přejí mu to. I já jsem se snažil malým dílem přispět k jeho rozvoji. Poprvé jsme se potkali v kategorii dorostu, později u A-týmu, kde jsem asistoval Peteru Draisaitlovi. Proč ale patří mezi nejlepšími hráče na světě v NHL? Filip od malička miloval hokej. Pamatuji, že na zimním stadionu byl snad vždy, když nebyl ve škole. Chtěl pořád trénovat, zlepšovat se. Na led by šel s jakoukoliv kategorií. Už jako mladý, ale právoplatný člen A-týmu, přemlouval trenéry u mládeže, aby mohl jít hrát zápas navíc ještě za juniory nebo i starší dorost.
94adamoravec (Svoboda nad Úpou)
8.2.2024, 14:56
Dobrý den,
1.Plánujete do příštích sezón více přitvrdit?( Myslím hráči)
2. Budete chtít na příští sezónu přivést nadstandardního Čecha? V zahraničí jich hodně končí.
3. Dostane Adam Novotný alespoň v pár zápasech šanci v prvních dvou formací, aby ukázal co v něm je?
4. Proč momentálně nedostává šanci Jan Lukáš? Je to kvůli kvótě cizinců, že chcete vyzkoušet Eeta?
Děkuji za odpovědi a přeji nejlépe stejně úspěšné play off jako minulý rok.


Odpověď:
Dobrý den,
moc děkuji za přání.
1. Snažíme se hrát agresivní hokej i s hráči, které máme nyní v týmu. Je ale pravda, že na příští sezonu bychom rádi tým posílili o 2-3 důrazné hráče silné v předbrankovém prostoru.
2. Rádi bychom tým do budoucna složili převážně z českých hráčů, ideálně z hráčů z Královéhradeckého kraje a našich odchovanců. Nadstandardní Čech je ale většinou mimo naše finanční možnosti.
3. Adam je talentovaný hráč, odchovanec naší Akademie. Věkem patří ještě do dorostu, ale jelikož je biologicky trochu napřed, nastupuje již také za juniorský tým, kde podává velmi dobré výkony. Vysloužil si tím pozvánku i do starší kategorie reprezentace U18. Věřím, že má šanci vybojovat si už v letošní sezoně nominaci na MS U18. Abych ale odpověděl na Vaši otázku: My víme, co v Adamovi je a snažíme se s ním pracovat tak, abychom jeho potenciál rozvíjeli co nejlépe. Tréninky a zápasy v A-týmu jsou pro něho v letošní sezoně taková odměna a motivace do další práce. Pokud na sobě bude nadále pracovat, tak věřím, že v příští sezoně už se může stát platným hráčem základní sestavy.
4. Situace v brankovišti se nám letos hodně zkomplikovala. Bohužel se nám nepodařilo kvalitativně nahradit ani jednoho z brankařů, kteří letos v organizaci skončili. Honza odchytal šestnáct zápasů, Eetu devět a nyní dostal v posledním zápase příležitost mladý Lukáš Pařík. Zbývá nám ještě osm zápasů do play-off. Věřím, že se všichni tři brankáři připraví na nejdůležitější část sezony co nejlépe a pomohou týmu k co nejlepšímu výsledku. Jejich nasazování řešíme zápas od zápasu i s trenérem brankařů Robertem Horynou.
David_1133 (Hradec Králové)
8.2.2024, 13:21
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli plánujete dát Adama Novotného k lepším hráčům, aby měl lepší servis.

Odpověď:
Dobrý den,
Adam je nyní s reprezentací U18 v USA. Až se vrátí, budeme řešit jeho další rozvoj a nasazování. Prioritou je záchrana juniorů v extralize, kde je důležitým hráčem. Rádi bychom ho ale ohrávali i v A-týmu, aby nabral už letos co nejvíce zkušeností. Nevím přesně, které lepší hráče máte na mysli, protože u nás v týmu není velký výkonnostní rozdíl mezi prvním a dvanáctým útočníkem.
rikuhahl (Hradec Králové)
8.2.2024, 12:55
Dobrý den pane trenére,
Chci se zeptat, zda budete nějak osobně zapojen 25. 2. při ”Stadion znovu v akci”. Nebo je to vzhledem k večernímu utkání A-týmu naprosto vyloučeno? Bylo by pěkné vás s bratrem vidět na ledě společně s dalšími ”pamětníky”. Každopádně přeji ať se týmu daří a v playoff opět dojdete co nejdál.

Odpověď:
Dobrý den,
je skvělé, že se podařilo takovou akci zorganizovat a fanoušci hradeckého hokeje se budou moci potkat s již bývalými hokejisty z historicky první extraligové sezony. Možná to bude troufalé, ale pokusím se protlačit do trenérského týmu, jelikož mi hraní na ledě již neumožňuje můj zdravotní stav. Bratr Patrik by měl určitě přijet, vím, že se na zápas moc těší… :-)
Děkuji za přání.
Enduuu (Hradec Králové)
8.2.2024, 12:26
Dobrý den, plánujete od dalšího ročníku dávat více šancí naším juniorům?

Děkuji za odpoved a hodně štěstí do klíčové fáze ročníku

Odpověď:
Dobrý den,
rádi bychom v příští sezoně viděli v A-týmu v základní sestavě 1-2 hráče juniorského věku. Plánujeme vzít už od léta do přípravy minimálně 2-3 mladé hráče, kteří dostanou šanci si místo vybojovat.
Děkuji za přání.