Aktuální zprávy z klubu
st 3.2.2021 | Adam Kodet

OlfinCar hráč ledna: Jérémie Blain, Jakub Lev, či Jordann Perret?

První měsíc nového kalendářního roku přinesl nebývalé zápasové zatížení. 12 utkání a jediný volný úterek, tak vydatná byla lednová zápasová porce pro Mountfield HK. Každý člen A-týmu měl tak dost času a prostoru na to ukázat, co v něm dřímá a jak dokáže být prospěšný pro tým. A fanoušci mají z trojice nominovaných znovu možnost zvolit OlfinCar hráče měsíce. Hlasovat můžete do neděle 7. února 22:00, vítězi pak budete moci pokládat dotazy. A autor toho nejoriginálnějšího bude odměněn podepsaným tričkem a dárkovými předměty od partnera klubu, společnosti OlfinCar.

JérémieBlain
Bilance v lednu:
12 zápasů
3 góly a 2 asistence
+/- +7
17 bloků

Jérémie Blain – usměvavý kanadský bombarďák

Jérémie Ouellet-Blain pochází z oblasti hokeji zaslíbené, kanadské provincie Québec. Hokej má zkrátka v krvi a i když byl jeho rozjezd v Hradci pomalejší a výrazně zbrzděný zdravotními problémy, teď už je kanadský sympaťák jen těžko k zastavení. Své tělesné proporce řádně využívá k zastavování protihráčů i puků, svou tvrdou ránu zase k zastrašení obránců a gólmana soupeře.

Produktivní pravák obranných řad Mountfieldu pookřál na přelomu roku a ve své jízdě pokračoval i v lednu. S pěti body byl nejproduktivnějším bekem týmu a po podzimní gólové smršti ze zadních řad byl v uplynulém měsíci jediným obráncem se vstřeleným gólem! Zodpovědně si plní i defenzivní úkoly, vždyť v lednu byl jen jednou v mínusu, posunul se o sedm kladných bodů v tabulce pravdy a celkových +20 je třetí nejlepší číslo ligy! Navíc ve 12 zápasech zablokoval 17 pokusů soupeře a jeho statistika Corsi 55,32 % je nejlepší ze všech hradeckých beků.

Na ledě v lednu strávil v průměru přes 22 minut a svůj ice-time náležitě využil. Na gólové produkci to bylo nejmarkantnější v Plzni, kde nejprve přesnou ranou zápěstím vstřelil vítězný gól, dalším švihem v přesilovce poslal puk pod horní tyč a uzavřel tak hradecký gólový účet na západě Čech. Jeho rána z krátkého nápřahu proti Karlovým Varům, kterou si pak soupeř sám srazil do branky, znamenala stý hradecký gól v sezóně. Blainer pak přidal ještě dvě asistence, momentálně táhne čtyřzápasovou bodovou sérii a poskočil na druhé místo klubové produktivity mezi obránci.

JakubLev
Bilance v lednu:
12 zápasů
4 góly + 5 asistencí
23 střel
úsp. na buly 53,17 %

Jakub Lev – neproduktivnější hráč ledna

Železný muž Tipsport extraligy Jakub Lev znovu v lednu odehrál všechny zápasy a svou úctyhodnou sérii bez absence natáhl na 519 duelů. A rozhodně není na ledě jen do počtu, vždyť nachlup zopakoval svůj bodově nejpovedenější minulý měsíc, nadále kraloval na buly, znovu byl nejčastěji hitujícím útočníkem svého týmu, a to k těmto výkonům ani nepotřeboval takový ice-time.

“Lvíček“ dokáže náležitě využívat svých fyzických parametrů. V lednu rozdal dalších 11 ran svým soupeřům a s 30 hity patří k nejčastěji se srážejícím forvardům v celé lize. Ve svém týmu dominuje v soubojích o kotouč v kruhu, takto vybojoval v prvních 31 dnech roku 2021 přes 53 % puků a nadále zvyšuje svůj dlouhodobý průměr. A co se produktivity týče, už pomalu dýchá na záda nejbodovějšímu hráči týmu Radkovi Smoleňákovi. V lednu totiž přidal další čtyři přesné zásahy, pětkrát gól připravil přesným pasem pro své spoluhráče a stal se nejproduktivnějším hradeckým hráčem měsíce.

Stokilový centr se v lednu prosazoval i proti svým bývalým chlebodárcům. Na ledě svého mateřského týmu z Plzně zametl do sítě odraženou Růžičkovu střelu, ve Vítkovicích si zase sám vykroužil z rohu do brankoviště a skóroval ranou po zemi. Dvakrát se gólově prosadil i doma, proti Vervě nekompromisně narval puk po Sklenářově žábě do brány střelou z první a otevřel skóre, proti Varům zase po individuální akci slavil úspěch ranou zápěstím k tyči. Dalších pět branek zařídil svými asistencemi a zaslouženě si připsal druhou nominaci na OlfinCar hráče měsíce v řadě.

JordannPerret
Bilance v lednu:
9 zápasů
4 góly
2 góly v oslabení
+/- +3

Jordann Perret – rychlík na bruslích a šikula s hokejkou

Rodák z předměstí Grenoblu, dějiště olympijských her 1968, se v sestavě Mountfieldu HK už pořádně zabydlel. A jelikož pokračuje v loňské gólové produkci a skvělých výkonech, Hradec si ho nedávno pojistil minimálně na další dvě sezóny. Francouzský expres nevypustí jediný souboj o puk, u kterých je díky své raketové rychlosti často první. K tomu však nadále přidává trefy do černého a je nedílnou součástí týmu po všech stránkách.

Prostor na ledě ale nedostane v silné konkurenci mezi ostatními Lvy zadarmo, na ledě v lednu strávil něco málo přes čtvrt hodinu na zápas. I tak byl ale hodně vidět, během devíti duelů třináctkrát vystřelil na branku, čtyři z těchto ran přinesly i gólový efekt. Velmi často ale svou rychlostí, dravostí, nebojácností a přesnými pasy vybojovával šance a puky pro své kumpány z formace. Dlouhodobě je vedle Petra Koukala volbou č. 1 mezi útočníky pro oslabení, v této situaci dokonce v lednu dvakrát skóroval. Svůj tým naopak oslabil faulem jen v jediném zápase.

V roce 2021 zatím sbírá francouzský mušketýr na své bodové konto výhradně góly. Nový rok hned otevřelo derby a gólově ho načal právě Jordi, když ranou mezi betony zakončil bleskurychlý únik v oslabení. Skóre otevřel i v Třinci, když si rychle stáhl puk na forhend a zamířil švihem přímo k tyči. Do třetice oslavil první gól zápasu v Brně, kdy si ve skrumáži našel odražený kotouč a doklepl ho do kasy. A čtvrtou trefu si schoval do Vítkovic, kdy tak jak je mu vlastní, v početní nevýhodě nakopl motory, přebruslil obranu a ranou nad beton srovnal na 1:1.

Výsledky Kdo je podle vás OlfinCar hráčem měsíce ledna?

1.Jordann Perret 52,01 %
2. Jakub Lev 25,77 %
3. Jérémie Blain 22,22 %