Aktuální zprávy z klubu
st 2.12.2020 | Adam Kodet

OlfinCar hráč měsíce: Štěpán Lukeš, Filip Pavlík, nebo Vladimír Růžička?

Po restartu soutěže a hektickém listopadu je tu opět pravidelná anketa, ve které vy, hradečtí fanoušci, volíte svou hvězdu měsíce. Hlasování navíc dostalo nového partnera v podobě společnosti OlfinCar. Zápasů bylo opravdu mnoho a všichni členové A-týmu měli dost času se ukázat. A i tentokrát se do nominace dostali zástupci všech tří postů. Hlasovat můžete přímo zde pod článkem do neděle 6. prosince 20:00. Zvolené hvězdě měsíce pak budete moci pokládat dotazy. A autor toho nejlepšího se může těšit na podepsané klubové tričko a dárkový balíček právě od společnosti OlfinCar.

ŠtěpánLukeš
Bilance v listopadu:
7 zápasů
1 čisté konto
úspěšnost 93,16 %
ø obdr. gólů 1,86

Štěpán Lukeš – záskok z říše snů

Rodák z Kadaně přišel pod Bílou věž loni v roli jasné dvojky. Marek Mazanec ho do branky pouštěl jen sporadicky a Štěpán Lukeš se musel rozchytávat i v Chance lize. Letos měla být situace podobná, ale přišel zdravotní výpadek hradecké jedničky. A Lukeš jako dvojka si vedl náramně, možná až nad očekávání dobře. Oslňoval zejména famózními přesuny a zneškodňováním střel z první. V tom je jedinečný.

Když se dvojnásobný český juniorský mistr dostal do branky v dresu Hradce loni poprvé, bylo z toho jen něco přes 25 minut. Tří góly ze šesti střel a předčasný konec. Letos to byla jiná písnička. Domácí premiéra proti Olomouci vynesla Lukešovi první čisté konto za Mountfield a druhé celkově v extralize. To mu dodalo potřebné sebevědomí a pak už to šlo ráz na ráz. Jen jednou pustil víc než dva góly, puky z něj nevypadávaly a nepřipouštěl tak dorážky. I proto se v obou hlavních brankářských statistikách vyšplhal na čelo celé extraligy!

První hradecká nula pro bývalého mládežnického reprezentanta se nerodila snadno. 30 spolehlivých zásahů proti Kohoutům na ni ale stačilo a sympatický brankář v mixzóně hýřil úsměvy. Po nevyvedeném představení celého týmu proti Varům už se z Lukeše stala opravdová opora. Dovedl tým k vítězství v derby, vychytal také svého bratra Františka v dresu Litvínova. A proti gigantům ze Sparty a Třince ušetřil neproduktivní Lvy větším debaklům. Zkrátka dvojka k pohledání.

FilipPavlík
Bilance v listopadu:
10 zápasů
5 gólů
22 střel
6 bloků

Filip Pavlík – dělostřelecká podpora od modré

Hradec nasázel v listopadu celkem 26 branek, o 12 z nich se postarali obránci. A v tomto ohledu se ukazuje, jak je důležité míti Filipa, v případě Mountfieldů tedy Filipy. O 3 góly se totiž postaral Filip Hronek a hned pět jich do sítě poslal Filip Pavlík. Jeho obávaná dělovka s rekordní rychlostí nahání blokujícím hráčům strach už po cestě autobusem na zápas, gólmani zase i přes výstroj musí doma chladit modřiny. Kdyby nastala válka, hradecký bek by nemohl být přidělen jinam než k dělostřelectvu.

Třinecký odchovanec přitom od restartu příliš prostoru na ledě nedostával, dvakrát byl dokonce nejméně vytíženým hradeckým bekem. Jak ale jeho výkon rostl, zvedal se i jeho ice-time, který se zastavil na průměru 19:09. Usměvavý zadák zatížil střelecké konto soupeřových brankářů 22 střeleckými pokusy, 5 z nich musela zastavit až síť. A i ta často vydrží jen stěží. 2 góly byly vítězné a 5 zářezů je nejlepší číslo mezi obránci v celé lize. Pavlík rozdal šest hitů a zablokoval šest střel, ukazuje tedy, že ani jeho hlavní činnost, tedy obrana, mu není cizí.

První dvě branky sezóny zapsal proti Olomouci a ta druhá po pasu Jergla stála za to. Neskutečná dělovka zaplula přímo k tyči a kdyby v brance v tu chvíli stála zeď, puk by ji bez problémů prorazil. V Pardubicích vítězným gólem v přesilovce rozhodl derby, když z levého kruhu krátce napřáhl a propálil gólmana pod betony. Pak se dvakrát trefil do sítě bývalých klubů, pokaždé přesnou a tvrdou bombou bez přípravy. Stal se tak nejlepším listopadovým střelcem na straně Lvů.

VladimírRůžička
Bilance v listopadu:
10 zápasů
3 góly + 6 asistencí
+/- +5
úsp. střelby 15 %

Vladimír Růžička – tichý zabiják

Vladimír Růžička po roce znovu přesídlil pod křídla svého otce a do Hradce přicházel jako kreativní centr a produktivní hráč do přesilovek. A v listopadu to do puntíku naplnil. Často si ho na ledě ani nevšimnete. Ale on dokáže zapnout svou hokejovou mysl a ruce přesně v ten moment, kdy je to žádoucí. A přesně v moment, kdy dokáže zaskočit soupeře nečekaným pasem nebo lišáckou střelou zpoza branky.

Jednatřicetiletý centr se v listopadu stal nejproduktivnějším hradeckým hráčem a vyhoupl se i do čela klubového bodování útočníků. Jako centr vždy raději hledá své lépe postavené spoluhráče. O tom svědčí i 6 listopadových asistencí, čtyři z nich si připsal v početní výhodě. Tedy přesně v situacích, kde to Hradec po loňské sezóně potřeboval nejvíce. Ale pokud to okolnosti vyžadují, dokáže i přesně zacílit. Jeho pověstná střela zápěstím z jedné brusle je smrtící. A na svou produkci ani nepotřebuje tolik prostoru, často se nevešel ani mezi 5 nejvytíženějších forvardů zápasů, jeho průměrný Ice-time je 15:35.

Pražský rodák si v jedenáctém kalendářním měsíci připsal tři přesné zásahy. Nejlépe se mu vyvedlo derby v Pardubicích, kde si připsal tři body. Skóroval nádherným učebnicovým bekhendovým blafákem, asistencí připravil i vítěznou branku Filipa Pavlíka. Proti Olomouci zametl puk do brány z předbrankového prostoru, ze stejného místa padla i jeho kuriózní trefa proti Litvínovu. Šikovně totiž plácl do vysoko odraženého puku a ten zaplul přímo pod víko. Asistencemi se pak podílel na jediných gólech Hradce ve zápasech proti Třinci, Spartě a Vítkovicím.

Výsledky Kdo je podle vás OlfinCar hráčem měsíce listopadu?

1.Štěpán Lukeš 68,29 %
2. Filip Pavlík 23,38 %
3. Vladimír Růžička 8,33 %