Aktuální zprávy z klubu
pá 6.1.2023 | Tomáš Prodělal

OlfinCar hráč prosince: Jergl, Lalancette, nebo Radovan Pavlík?

Poslední hokejový měsíc roku 2022 je úspěšně za námi, a tak nastal ideální čas pro volbu hráče prosince. Nominaci si za své výkony vysloužili tři útočníci. Na vás je vybrat toho, který nejvíce upoutal vaši pozornost. Vítěz ankety bude odpovídat na příchozí otázky formou offline rozhovoru a také sám vybere nejzajímavější dotaz, jehož autor se může těšit na balíček cen od klubu i společnosti OlfinCar. Hlasovat můžete do neděle 8. ledna do 22:00.

AlešJergl
Bilance v prosinci:
10 zápasů
3 góly
3 asistence
+/− +3

Aleš Jergl – obávaný střelec

Rodák z Kroměříže, který v hradeckém Mountfieldu kroutí již čtvrtou sezonu, se vrací do své loňské formy. V posledním měsíci roku výrazně pookřál, když si během deseti utkání připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Obzvlášť mu sedlo období po vánočních svátcích, kdy se do tabulek kanadského bodování zapsal třikrát, měl tedy bilanci bod na zápas. Celkově zakončil dvanáctý měsíc se třemi kladnými body v tabulce pravdy. Svými výkony si také vybojoval vyšší ice-time, který za poslední tři prosincové zápasy neklesl pod čas 16:53, předtím hrál zhruba o dvě minuty méně.

Odchovanec přerovského hokeje se v prosinci poprvé zapsal do tabulek kanadského bodování v derby s Pardubicemi, když rozjel gólovou akci Filipu Pavlíkovi s Kevinem Klímou. Jeden přesný zásah získal na pažbu také na mezinárodním poli v odvetě čtvrtfinále s Zugem. Ve druhé třetině nahrnul touš k brance a Genoni si ho skopl za čáru. Druhou asistenci mu vynesla další spolupráce s Čechoameričanem, tentokrát v přečíslení dva na nikoho jistili předvánoční výhru nad kladenskými Rytíři. Prvního svého zásahu se dočkal v souboji s Kometou, kde přetavil nezištnou přihrávku Christopha Lalancetta ve vyrovnání. Největší show si „Jerglis“ připravil v posledním zápase kalendářního roku s litvínovskou Vervou. Nejprve nechytatelně přišpendlil do pravého horního rohu nahrávku Olivera Okuliara a otevřel skóre, které nakonec pomohl také uzavřít rozjetím akce Christopha Lalancetta.

ChristopheLalancette
Bilance v prosinci:
10 zápasů
1 gól
4 asistence
úspěšnost na buly 60,5 %

Christophe Lalancette – nenápadný šikula

Spíše introvertní frankofonní Kanaďan se v prosinci na ledové ploše rozhodně nedal považovat za plachého. „Lali“, který před nedávnem prodloužil svou spolupráci s Mountfieldem minimálně do dubna roku 2024, byl vidět nejen při práci v okolí mantinelu, kde svou šikovností vyniká. Připsal si jednu branku a další čtyři připravil spoluhráčům, nutno říci, že některé z přihrávek minimálně aspirují na účast ve finále Zlaté helmy. Další disciplínou, ve které exceloval, byly buly. V české nejvyšší soutěži se v posledním měsíci roku postavil celkem na 147 vhazování a 89 z nich dokázal vyhrát, což ho dělá s úspěšností 60,5 % nejlepším centrem v týmu. V deseti utkáních včetně Ligy mistrů mu navíc nikdy neklesla čísla pod 50 procent!

Kanadský šikula začal také sbírat body do tabulky produktivity v mači s Pardubicemi. Byl to on, kdo od mantinelu nabil Lukáši Cingelovi na mezikruží, aby mohl otevřít stavidla. O dva duely později naservíroval při přesilovce 5 na 3 kotouč na zlatém podnose Jakubu Lvovi, kterému zbývalo už jen zamést puk do poloodkryté vítkovické branky. Klíčovou roli hrál rodák z Robervalu ve fantastických obratech na konci roku. Nejprve si připsal dvě asistence v duelu s brněnskou Kometou. Hlavně ta první byla výstavní. Za brankou si stáhl puk z mantinelu, prohodil obránce, poslal Čiliaka k opačné tyči, než ke které nabídl pas Aleši Jerglovi a ten mohl spoluhráči jen poděkovat. Na gól čekal hráč draftovaný San Jose v prosinci dlouho, ale přišel v pravý čas. V prodloužení s Vervou si vzal puk, zajel do pásma, kde si položil obránce s gólmanem a zavěsil do pravého růžku.

RadovanPavlík
Bilance v prosinci:
10 zápasů
3 góly
3 asistence
+/− +5

Radovan Pavlík – probuzený navrátilec

Odchovanec hradeckého hokeje Radovan Pavlík se v květnu minulého roku vrátil zpět domů pod Bílou věž s cílem znovu nastartovat svou kariéru. To se mu po pomalejším startu podařilo v prosinci. Rychlonohý forvard s číslem 98 na zádech po vytvoření lajny Pavlík – Zachar – Okuliar, do které se později kvůli Zacharově zranění přidal Radek Pilař, bodově vykvetl. Připsal si 3 branky a 3 asistence. Navíc nastřádal také pět kladných bodů do statistik plus mínus. Svou kvalitní černou práci si odvedl „Ráďa" také v oslabení, kde v Tipsport extralize strávil v početní nevýhodě rovných osmnáct minut a pustil soupeře jen ke dvěma gólům.

Mladý vousáč se bodově zapsal již v utkání na Spartě, kde přihrávkou Oliveru Okuliarovi pomohl protrhnout střelecký půst. Stejného adresáta mělo také jeho sklepnutí na modré čáře v domácím utkání CHL s Zugem, tentokrát ale zakončil pohlednou akci Marek Zachar. Nejhezčí dárek si však hradecký srdcař nadělil dva dny před Vánoci, když na Kladně zaznamenal bilanci 2+1, ale hezky popořadě... Nejprve od mantinelu předal na pravý kruh Okuliarovi, který zavěsil pod břevno. Do stejného místa se o několik minut později díky cloně spoluhráčů trefil od modré čáry také sám. Ve třetí třetině předvedl krásnou individuální akci, když sebral puk po buly, projel s ním až před gólmana, jemuž našel mezeru mezi betony. Na Štěpána si mohl navíc užít vyvolávání fanoušků v ČPP Aréně po úspěšném tečování Blainova nahození v přesilovce.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce prosince?

1.Aleš Jergl 55,08 %
2. Christophe Lalancette 25,47 %
3. Radovan Pavlík 19,45 %