Aktuální zprávy z klubu
út 12.3.2024 | Tomáš Kalas

OlfinCar hráč února: Evan Jasper, Jordann Perret, nebo Alex Tamáši?

Je tu začátek třetího měsíce kalendářního roku, což znamená, že je na programu poslední hlasování o OlfinCar hráče, tentokrát února! To se nese ve znamení kompletního výběru z elitní útočné formace. Nominaci si totiž za své výkony vysloužila kompletně zahraniční letka, kanadský útočník Evan Jasper, Francouz Jordann Perret a rodák ze slovenské Rimavské Soboty Alex Tamáši.

EvanJasper
Bilance v únoru:
7 zápasů
2 gólů
0 asistencí
+/- +3

Evan Jasper – silový útočník nevynechal jediný zápas

Evan Jasper strávil své rané hokejové roky v rodném městě Whitby, načež se přesunul do kanadské juniorské soutěže OJHL, ze které narozdíl od známější CHL mohou hráči zamířit na americké univerzity, Po sezoně 2012/13, kdy v Cobourgu plnil roli kapitána a nasbíral za 64 zápasů 55 kanadských bodů, si vybral Sacred Heart University ve Fairfieldu, který leží ve státu Connecticut. I zde si vybojoval pozici lídra, jenže v náročné konkurenci se směrem k NHL neprosadil. Proto tak zvolil evropskou cestu, hned při svém prvním angažmá v Dánsku bral bronzovou medaili, jméno si pak udělal v německém Bietigheimu, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům i v rámci DEL.

Evan Jasper se v aktuální sezoně ukázal především jako specialista na zápasy v Litvínově. V listopadu zajistil dvěma góly výhru v utkání 18. kola 2:0, při závěrečném klání na valentýnský svátek stejným počtem tref pomohl srazit Vervu 6:5 v prodloužení. Přestože se kanadskému forvardovi nedaří bodově prosazovat, na ledě je vidět především skrze svoji důraznou a silovou hru u mantinelů. Také si tak vysloužil místo v první formaci, obvykle po boku Jordanna Perreta a Alexe Tamášiho. Navíc jako jeden z pouhých tří hráčů nevynechal jediné utkání v základní části. Společně s ním drží tento post Oliver Okuliar a Ralfs Freibergs.

JordannPerret
Bilance v lednu:
8 zápasů
1 gól
1 asistence
+/- 0

Jordann Perret – francouzská rychlost a ochota rvát se za tým

Druhým do party ucházející se o hlasy fanoušků je francouzský útočník Jordann Perret, jenž si v Hradci kroutí již pátou sezonu po přestupu z Pardubic. Podstatnou část loňského ročníku vynechal kvůli dlouhodobému zranění, jeho návrat do sestavy byl ale velkým přínosem, v play off nevynechal jediný zápas a dopomohl k zisku stříbrné medaile. Perret navíc nechyběl ani ve francouzském výběru na mistrovství světa, kde odehrál tři zápasy.

Na konci ledna zapsal tři utkání v řadě, v nichž sebral jeden kanadský bod. I začátek února neměl špatný, ve 43. kole doma proti Motoru jistil gólem v 52. minutě výhru Hradce 4:0. Společně ve formaci s Alexem Tamášim a Evanem Jasperem je platný především svou rychlostí, stejně tak dobře pracuje i při oslabení. Nebojí se ani shodit rukavice, což demonstroval v posledním derby letošní základní části, když se ve třetí třetině popasoval s Davidem Musilem. Základní část zakončil francouzský forvard jakožto šestý nejproduktivnější útočník s bilancí 10+9.

AlexTamáši
Bilance v únoru:
8 zápasů
2 góly
1 asistence
+/- -1

Alex Tamáši – bruslivý forvard s čistou hrou

V posledních letech pevná součást slovenské reprezentace v podobě Alexe Tamášiho je odchovancem Banské Bystrice, přestože se narodila v Rimavské Sobote. V mládežnických kategoriích patřil Alex Tamáši mezi tahouny týmu, už v sezoně 2016/17 slavil mezi dospělými tituly rovnou dva. Jednak s A-týmem středoslovenského města, jednak s prvoligovou Detvou, kde vypomohl na tři utkání. O ročník později působil převážně v rozvojovém programu slovenské juniorky, opět byl však u titulu Banské Bystrice, které se povedlo pohár obhájit. Bodově nejlepší sezonu měl pětadvacetiletý forvard vloni, kdy za 45 utkání základní části nasbíral 13 branek a na 15 nahrál, v sedmi duelech play off měl pak bilanci 1+1. Konci ve čtvrtfinále proti Spišské Nové Vsi ale nezabránil.

V Hradci si drží konstantní výkonnost, a když je na ledě, Hradec tolik branek nedostává. Skvělá bilance +14 je společně s Bohumilem Jankem nejlepší v týmu a své výkony slovenský reprezentant podpořil i bodově. V již zmíněném 43. kole navyšoval na 3:0, po reprezentační pauze připravil rozhodující trefu pro Jérémieho Blaina v Litvínově, kde brali Lvi výhru 6:5 v prodloužení. V posledním únorovém duelu se zapsal jako jediný do listiny hostujících střelců na ledě Sparty. Slovenský útočník navíc hraje velmi čistě, na trestné lavici nebyl od 21. ledna, kdy dostal dvě minuty na plzeňském ledě. I proto tak byl zařazen do hlasování o hráče měsíce února.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce února?

1.Alex Tamáši 54,49 %
2. Jordann Perret 30,42 %
3. Evan Jasper 15,10 %