Aktuální zprávy z klubu
st 8.3.2023 | Adam Kodet

OlfinCar hráč února: Jan Eberle, Bohumil Jank, nebo Henri Kiviaho?

8 zápasů, 7 plnohodnotných výher a prodloužení bodové série na 11 utkání. Mountfield HK zažil jeden ze svých nejúspěšnějších měsíců své historie a stanovil nový klubový rekord v počtu triumfů v řadě. Proto by si nominaci do ankety OlfinCar hráč měsíce zasloužil snad každý člen týmu. O toto ocenění se ale tradičně mohou ucházet jen tři zvolení hráči. Hlasujte pro svého oblíbence, protože vítěz ankety poté sám vybere z dotazů, které mu budete pokládat, ten nejzajímavější. Jeho autor pak obdrží balíček cen od klubu i společnosti OlfinCar. Hlasování končí v sobotu 11. března ve 22:00.

JanEberle
Bilance v únoru:
8 zápasů
17 střel
6 asistencí
+/- +7

Jan Eberle – univerzální dříč

Mountfield HK se na přelomu roku odhodlal k trejdu, kdy roztrhnul bratrskou dvojici Klímů, Kellyho poslal do Mladé Boleslavi a na oplátku za něj dostal Jana Eberleho. Byla to výměna mládí za zkušenost a dravosti za poctivost. A Hradci se kladenský odchovanec hned začal vyplácet. V debutu dal dva góly a zařadil se do první formace, pro kterou odvede hromadu práce, jež nemusí být očividná. V útoku je první za brankou soupeře, aktivně napadá a když je to potřeba, bleskurychle se vrací a brání výpad soupeře. Vyhrává spousty soubojů, je nepříjemný a důrazný před brankou. S ním na ledě Hradec nedostává tolik branek, však v únoru nebyl po zápase v mínusu!

V osmi únorových utkáních nastřádal 7 kladných bodů do tabulky pravdy, 6 bodů do tabulky produktivity a pouze dvě trestné minuty. V osmi zápasech ohrozil brankáře soupeře 17 střelami, ani jedna však gólem neskončila. Mnohem úspěšnější byl v připravování šancí pro spoluhráče, kterým asistencemi nachystal 6 branek. Momentálně táhne čtyřzápasovou šňůru s alespoň jedním bodem. Za svůj přínos týmu ve hře i v kabině si navíc pod Bílou věží vysloužil novou dvouletou smlouvu.

BohumilJank
Bilance v únoru:
8 zápasů
2 góly
6 bloků, 8 hitů
+/- +9

Bohumil Jank – spolehlivý tvrďák

Jihočeský rodák Bohumil Jank už působí v královéhradeckém týmu šestou sezonu a v kabině Lvů je jako doma. Kromě svého typického humoru rozdává radost také na ledě, kde má spíše defenzivní úkoly. Kleknout do střely, zastavit soupeře, přimáčknout ho u mantinelu, zkrátka dělat vše pro to, aby protihráče bolelo. Tyto činnosti zvládá bravurně. V únoru však ukázal, že je platný i směrem dopředu. Při rozehrávce nezmatkuje, je spolehlivý při výjezdech z obrany a konstruktivní v rozehrávce. A když vypálí a trefí se, síť v brance puk sotva udrží. Jeho gólová radost a ukázání do branky po vzoru rozhodčího je již legendární.

Toto gesto mohl předvést v únoru dvakrát po sobě. Nejprve po neskutečné bombě a výstavně umístěné ráně hned po buly v Olomouci, pak také netradičně po důrazu v předbrankovém prostoru proti Mladé Boleslavi. K tomu přihodil devět kladných bodů ve statistice +/-, ve které je spolu s parťákem v obraně McCormackem nejlepší v týmu a šestý v lize. Celkově je v rámci celé soutěže šestý v Radegast indexu, k čemuž ve druhém měsíci roku 2023 přispěl 6 bloky a 8 hity.

HenriKiviaho
Bilance v únoru:
8 zápasů
7 výher
3 čistá konta
úsp. zásahů 95,36 %

Henri Kiviaho – nepřekonatelný strážce branky

Při vší úctě k výkonům dvou výše zmíněných hráčů, oba budou mít obrovsky složitou práci v překonání Henriho Kiviaha. O výkonech finského gólmana lze totiž v únoru mluvit jen superlativech a i to je možná málo. V brance dokáže být ledově klidný, přitom perfektně čte hru a vždy je o krok napřed před dobyvateli jeho brány. On sám přitom působí velmi skromně, tiše a pokorně. O to víc se ale dokáže odvázat při děkovačce, jeho slide na brankářské holi tribuny milují. A i díky obrovské přízni fanoušků se rozhodl podepsat v Hradci Králové novou smlouvu.

Bilance v únoru: 3 čistá konta, průměr obdržených branek 1,25 na zápas a úspěšnost zásahů 95,36 %. Je třeba dodávat něco víc? Tyto hodnoty hovoří samy o sobě a katapultovaly rodáka z města Lappeenranta na absolutní čelo statistik celé ligy. V únoru do branky nepustil nikoho jiného a stal se jedním z hlavních strůjců deseti tříbodových výher v řadě a stanovení nového klubového rekordu. Doma proti Litvínovu a Kometě nepustil ani gól, třetí čisté konto zapsal v Olomouci. Celkově už je na sedmi shutoutech, v čemž je nejlepší v celé soutěži. V polovině únorových zápasů byl zvolen nejlepším hráčem zápasu.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce února?

1.Henri Kiviaho 78,40 %
2. Jan Eberle 11,68 %
3. Bohumil Jank 9,92 %