Aktuální zprávy z klubu
út 10.10.2023 | Tomáš Kalas

OlfinCar hráč září: Patrik Bartošák, Jay Blain, nebo Oli Okuliar?

První extraligový měsíc je minulostí, což znamená jediné: do popředí se dostává oblíbená anketa OlfinCar hráč měsíce! Stejně jako v předešlých letech, fanoušci mohou hlasovat rovnou mezi třemi hráči. Kromě ocenění bude Vámi zvolený hráč odpovídat na dotazy formou rozhovoru, sám vítěz ankety pak zvolí nejzajímavější otázku. Její autor obdrží speciální dárkový balíček.

PatrikBartošák
Bilance v září:
5 zápasů
2 výhry
1 čisté konto
úsp. zásahů 93,81 %

Patrik Bartošák – brankářská špička extraligy

Příchod Patrika Bartošáka oznámil klub již na konci ledna, kdy kopřivnický rodák ještě bojoval v dresu finského Lahti. Společně s útočníkem Iikou Kangasniemim, současným forvardem karlovarské Energie, měl velký podíl na zisku stříbrných medailí pro Pelikány. Svoje tříleté působení jihu Finska, které částečně rozdělil působením v dalekém Chabarovsku, navíc zakončil statisticky jako druhý nejlepší gólman vyřazovacích bojů Liigy, pokud počítáme brankáře, kteří odchytali více než deset duelů v play-off! Přesto jeho příchod pod Bílou věž budil kontroverzi, a to především kvůli dřívějším soukromým problémům, kvůli nimž musel Bartošák dokonce na nějaký čas přerušit kariéru.

Už v úvodních duelech v hradeckém dresu ale Bartošák ukazuje, že patří mezi tuzemskou brankářskou elitu. V přípravě odchytal sice vlivem nemoci jenom dva duely, v generálce proti Vídni však vychytal spolehlivě čisté konto, na což navázal hned v prvním kole na ledě Komety, kde Lvi vyhráli 4:0. Vysoký standard si držel i v dalších zápasech, což dokazují především statistiky. Přestože 30letý gólman nedochytal kvůli zranění utkání proti Litvínovu a poslední dva duely musel přepustit místo Henrimu Kiviahovi, stále byl na konci září s procentem úspěšnosti 93,81 třetím nejlepším brankářem extraligy!

JeremieBlain
Bilance v září:
6 zápasů
2 góly
4 bloky, 1 hit
+/- +3

Jeremie Blain – ofenzivní obránce a pilíř defenzivy

Rodák z Leymone Jeremie Blain je už čtvrtou sezonu pevnou součástí hradecké obrany. Během sezony 2016/17 se po neúspěšné snaze dostat se do NHL vydal evropskou cestu, ve které se rozhodně našel. Jak navíc nedávno v rozhovoru pro hokej.cz prozradil, za mořem nebyl přes pět let. Po dvouročním působení v Rakousku se vydal do Česka a přes Spartu zakotvil v Hradci. Česko je navíc pro něj druhý domov a evidentně mu svědčí i působení na východě Čech. Do nového ročníku navíc vkročil s rolí asistenta kapitána a výborně odehrál i přípravu, ve které během sedmi utkání zapsal bilanci 1+4.

Kanadské body sbíral poměrně pravidelně i v extraligových duelech, přestože na první gól čekal až do šestého kola. Na ledě Třince dal však rovnou dva, k čemuž přidal jednu asistenci. V září měl v šesti zápasech dva góly a šest asistencí, což z něj nedělá pouze nejproduktivnějšího beka Hradce, ale i nejproduktivnějšího obránce extraligy! Z obránců má po Bohumilu Jankovi i nejlepší bilanci plus/minus.

OliverOkuliar
Bilance v září:
6 zápasů
6 gólů
3 asistence
+/– +1

Oliver Okuliar – ofenzivní tahoun a rychlík z Trenčína

Třetím do party ucházející se o hlasy fanoušků nemůže být nikdo jiný než Oliver Okuliar. Teprve 23letý trenčínský rodák se loni do povědomí fanoušků zapsal především jednak vítězným gólem v loňském postupovém čtvrtfinálovém duelu s Libercem, mnohem více ale zůstává v paměti jeho rozhodující trefa v sedmém semifinálovém utkání s Vítkovicemi, která poslala Lvy do historického finále. Přestože se po uplynulém ročníku spekulovalo o zájmu několika klubů z NHL, Okuliar zůstal ve východočeské metropoli a rozdává hokejovou radost i na startu aktuální sezony.

O jeho formě hodně naznačila i příprava, kde s Alexem Tamášim a Alešem Jerglem vytvořili velmi údernou lajnu. Před vlastními fanoušky se nejen Okuliar, ale celá formace předvedla hned v domácí premiéře proti Liberci. „Agent OO8“ hattrickem vystřelil Hradci tři body za výhru 5:3, o kolo později pak srovnal proti Mladé Boleslavi a blýskl se i velmi povedeným zakončením v nájezdech, ačkoliv to na konečnou prohru nemělo posléze vliv. Dohromady měl tak v září ze šesti utkání bilanci šesti tref a tří nahrávek. V extraligové produktivitě tak nechybí v elitní desítce, jednu chvíli byl i na samotném vrcholu.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce září?

1.Oliver Okuliar 54,64 %
2. Jérémie Blain 36,38 %
3. Patrik Bartošák 8,98 %