Aktuální zprávy z klubu
po 8.2.2021 | Adam Kodet, Jan Vavřina

OlfinCar hráčem ledna je Jordann Perret. Položte mu dotaz

Více než polovinu všech fanouškovských hlasů získal v anketě OlfinCar hráč měsíce ledna Jordann Perret, který za sebou nechal Jakuba Lva i Jérémieho Blaina. Francouzskému útočníkovi nyní můžete pokládat dotazy, a to až do pátku 12. února do 22:00. Autor toho nejoriginálnějšího, kterého vybere sám "Jordi", bude odměněn podepsaným tričkem a dárkovými předměty od partnera klubu, společnosti OlfinCar.

Ptejte se Jordanna Perreta

JordannPerret
Bilance v lednu:
9 zápasů
4 góly
2 góly v oslabení
+/- +3

Rodák z předměstí Grenoblu, dějiště olympijských her 1968, se v sestavě Mountfieldu HK už pořádně zabydlel. A jelikož pokračuje v loňské gólové produkci a skvělých výkonech, Hradec si ho nedávno pojistil minimálně na další dvě sezóny. Francouzský expres nevypustí jediný souboj o puk, u kterých je díky své raketové rychlosti často první. K tomu však nadále přidává trefy do černého a je nedílnou součástí týmu po všech stránkách.

Prostor na ledě ale nedostane v silné konkurenci mezi ostatními Lvy zadarmo, na ledě v lednu strávil něco málo přes čtvrt hodinu na zápas. I tak byl ale hodně vidět, během devíti duelů třináctkrát vystřelil na branku, čtyři z těchto ran přinesly i gólový efekt. Velmi často ale svou rychlostí, dravostí, nebojácností a přesnými pasy vybojovával šance a puky pro své kumpány z formace. Dlouhodobě je vedle Petra Koukala volbou č. 1 mezi útočníky pro oslabení, v této situaci dokonce v lednu dvakrát skóroval. Svůj tým naopak oslabil faulem jen v jediném zápase.

V roce 2021 zatím sbírá francouzský mušketýr na své bodové konto výhradně góly. Nový rok hned otevřelo derby a gólově ho načal právě Jordi, když ranou mezi betony zakončil bleskurychlý únik v oslabení. Skóre otevřel i v Třinci, když si rychle stáhl puk na forhend a zamířil švihem přímo k tyči. Do třetice oslavil první gól zápasu v Brně, kdy si ve skrumáži našel odražený kotouč a doklepl ho do kasy. A čtvrtou trefu si schoval do Vítkovic, kdy tak jak je mu vlastní, v početní nevýhodě nakopl motory, přebruslil obranu a ranou nad beton srovnal na 1:1.

Výsledky: Kdo je podle vás OlfinCar hráčem měsíce ledna?

1. Jordann Perret 52,01 %
2. Jakub Lev 25,77 %
3. Jérémie Blain 22,22 %