Aktuální zprávy z klubu
pá 11.12.2020 | Adam Kodet, Jan Vavřina

OlfinCar hráčem měsíce je Štěpán Lukeš. Položte mu dotaz

Štěpán Lukeš podával v průběhu listopadu spolehlivé výkony, které mu vynesly suverénní vítězství v anketě OlfinCar hráč měsíce. Získal přes dvě třetiny všech hlasů a nechal za sebou Filipa Pavlíka i Vladimíra Růžičku. Nyní mají nejen hradečtí fanoušci možnost položit hradeckému gólmanu dotaz, a to do středy 16. prosince 22:00. „Luky“ na ně následně odpoví a vybere ten nejzajímavější, jehož autor se může těšit na podepsané klubové tričko a dárkový balíček od partnera klubu i ankety – společnosti OlfinCar.

Ptejte se Štěpána Lukeše

ŠtěpánLukeš
Bilance v září:
7 zápasů
1 čisté konto
úspěšnost 93,16 %
ø obdr. gólů 1,86

Rodák z Kadaně přišel pod Bílou věž loni v roli jasné dvojky. Marek Mazanec ho do branky pouštěl jen sporadicky a Štěpán Lukeš se musel rozchytávat i v Chance lize. Letos měla být situace podobná, ale přišel zdravotní výpadek hradecké jedničky. A Lukeš jako dvojka si vedl náramně, možná až nad očekávání dobře. Oslňoval zejména famózními přesuny a zneškodňováním střel z první. V tom je jedinečný.

Když se dvojnásobný český juniorský mistr dostal do branky v dresu Hradce loni poprvé, bylo z toho jen něco přes 25 minut. Tří góly ze šesti střel a předčasný konec. Letos to byla jiná písnička. Domácí premiéra proti Olomouci vynesla Lukešovi první čisté konto za Mountfield a druhé celkově v extralize. To mu dodalo potřebné sebevědomí a pak už to šlo ráz na ráz. Jen jednou pustil víc než dva góly, puky z něj nevypadávaly a nepřipouštěl tak dorážky. I proto se v obou hlavních brankářských statistikách vyšplhal na čelo celé extraligy!

První hradecká nula pro bývalého mládežnického reprezentanta se nerodila snadno. 30 spolehlivých zásahů proti Kohoutům na ni ale stačilo a sympatický brankář v mixzóně hýřil úsměvy. Po nevyvedeném představení celého týmu proti Varům už se z Lukeše stala opravdová opora. Dovedl tým k vítězství v derby, vychytal také svého bratra Františka v dresu Litvínova. A proti gigantům ze Sparty a Třince ušetřil neproduktivní Lvy větším debaklům. Zkrátka dvojka k pohledání.

Výsledky: Kdo je podle vás OlfinCar hráčem měsíce listopadu?

1.Štěpán Lukeš 68,29 %
2. Filip Pavlík 23,38 %
3. Vladimír Růžička 8,33 %