Aktuální zprávy z klubu
po 9.1.2023 | Jan Vavřina, Tomáš Prodělal

OlfinCar hráčem prosince je Aleš Jergl. Položte mu svůj dotaz

Aleš Jergl se v prosinci nastartoval ke skvělým výkonům, za které ho hradečtí fanoušci zvolili OlfinCar hráčem měsíce, když v hlasování porazil Christopha Lalancetta a Radovana Pavlíka. „Jerglis“ nyní bude odpovídat na příchozí otázky formou offline rozhovoru a také sám vybere nejzajímavější dotaz, jehož autor se může těšit na balíček cen od klubu i společnosti OlfinCar. Otázky je možné posílat do středy 11. prosince 22:00.

Ptejte se Aleše Jergla

AlešJergl
Bilance v prosinci:
10 zápasů
3 góly
3 asistence
+/− +3

Rodák z Kroměříže, který v hradeckém Mountfieldu kroutí již čtvrtou sezonu, se vrací do své loňské formy. V posledním měsíci roku výrazně pookřál, když si během deseti utkání připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Obzvlášť mu sedlo období po vánočních svátcích, kdy se do tabulek kanadského bodování zapsal třikrát, měl tedy bilanci bod na zápas. Celkově zakončil dvanáctý měsíc se třemi kladnými body v tabulce pravdy. Svými výkony si také vybojoval vyšší ice-time, který za poslední tři prosincové zápasy neklesl pod čas 16:53, předtím hrál zhruba o dvě minuty méně.

Odchovanec přerovského hokeje se v prosinci poprvé zapsal do tabulek kanadského bodování v derby s Pardubicemi, když rozjel gólovou akci Filipu Pavlíkovi s Kevinem Klímou. Jeden přesný zásah získal na pažbu také na mezinárodním poli v odvetě čtvrtfinále s Zugem. Ve druhé třetině nahrnul touš k brance a Genoni si ho skopl za čáru. Druhou asistenci mu vynesla další spolupráce s Čechoameričanem, tentokrát v přečíslení dva na nikoho jistili předvánoční výhru nad kladenskými Rytíři. Prvního svého zásahu se dočkal v souboji s Kometou, kde přetavil nezištnou přihrávku Christopha Lalancetta ve vyrovnání. Největší show si „Jerglis“ připravil v posledním zápase kalendářního roku s litvínovskou Vervou. Nejprve nechytatelně přišpendlil do pravého horního rohu nahrávku Olivera Okuliara a otevřel skóre, které nakonec pomohl také uzavřít rozjetím akce Christopha Lalancetta.

Výsledky ankety OlfinCar hráč měsíce prosince:

1. Aleš Jergl 55,08 %
2. Christophe Lalancette 25,47 %
3. Radovan Pavlík 19,45 %