Aktuální zprávy z klubu
so 9.1.2021 | Jan Vavřina, Adam Kodet

OlfinCar hráčem prosince je Petr Koukal. Položte mu dotaz

Petr Koukal o sobě dal v prosinci hodně vědět. Podle hradeckých fanoušků vůbec nejvíce z celého týmu. Odehrál jubilejní 800. extraligový zápas, posunul se na post elitního centra, vyhrával buly, šel příkladem svou bojovností. Nejzkušenější hráč kabiny si tak odnesl ocenění OlfinCar hráč měsíce, když za sebou nechal Radima Šaldu a Jakuba Lva. Nyní má hokejová veřejnost možnost položit hráči dotaz, a to do čtvrtka 14. ledna do 22:00. „Kouky“ na ně následně odpoví a vybere ten nejzajímavější, jehož autor se může těšit na podepsané klubové tričko a dárkový balíček od partnera klubu i ankety – společnosti OlfinCar.

Ptejte se Petra Koukala

PetrKoukal
Bilance v prosinci:
11 zápasů
4 body
+/- +4
úsp. na buly 53 %

Odchovanec Žďáru nad Sázavou je už čtvrtým rokem nedílnou součástí královéhradeckého týmu. A byť se postupem let jeho role trochu změnila, i tak je stále nepostradatelnou součástí áčka Mountfieldu. Z pozice prvního centra se vypracoval na elitního bránícího útočníka, který je často první vzadu, nevypustí jediný souboj a jeho houževnatost i při jeho poměrně nízké výšce je příkladná a obdivuhodná.

Trojnásobný extraligový mistr letos putuje sestavou, při nevýrazných výsledcích týmu se dokonce dostal i zpět na pozici centra číslo 1. A jako centr zvládá své hlavní úkony skvěle. V prosinci vyhrál přes 53 % soubojů o kotouč v kruhu a zvýšil si svůj celkový podíl vítězství v této disciplíně. Jako defenzivní forvard je jeho úkolem nedostávat góly. A o tom, že si tyto úkoly plní svědomitě, svědčí prosincová statistika +/-, ve které skončil na +4. Navíc svůj tým zbytečně neoslabuje, v 11 zápasech seděl jen dvakrát na trestné.

Bodová produkce už dávno není primárním posláním mistra světa z roku 2010. I tak ale stále posouvá svá úctyhodná historická maxima. Letos si převzal památeční dres s číslem 800 značícím počet zápasů v extralize, stále ale stíhá i promlouvat do tabulky produktivity. V Budějovicích připravil přesným pasem k tyči gól pro Radka Smoleňáka, stejný hráč gólově těžil i z Koukalovy teče, kterou proti Boleslavi dorazil do sítě. A jeho vyrovnávací gól proti Vítkovicím v poslední minutě? Vyhrál buly, natlačil se před bránu, v pádu a v letu dorazil svou vlastní střelu a s bojovností sobě vlastní vydřel pro Hradec aspoň bod.

Výsledky: Kdo je podle vás OlfinCar hráčem měsíce prosince?

1. Petr Koukal 42,24 %
2. Radim Šalda 29,19 %
3. Jakub Lev 28,57 %