Aktuální zprávy z klubu
čt 10.3.2022 | Adam Kodet, Jan Vavřina

OlfinCar hráčem února je Jérémie Blain. Položte mu dotaz

Kanadský zadák Jérémie Blain byl do hlasování OlfinCar hráč měsíce nominován už poněkolikáté, vůbec poprvé ho ale ovládl. A to suverénním způsobem – obdržel více než dvě třetiny všech hlasů. Nyní je připraven odpovědět na příchozí dotazy, které mohou fanoušci zasílat do pondělí 14. března 22:00. Následně „Jay“ vybere nejzajímavější otázku, jejíž autor se může těšit na vstupenky na hokej, podepsané klubové tričko a dárkový balíček od společnosti OlfinCar.

Ptejte se Jérémieho Blaina

JérémieBlain
Bilance v únoru:
9 zápasů
4 asistence
ø ice-time 23:22
35 střel na bránu

Už po svém loňském příchodu se stal Jérémie Blain absolutně klíčovou součástí hradecké defenzívy a na ledě nikdy nechyběl v rozhodujících fázích zápasů. Tuto pozici si stále posiluje a uchovává a navíc s ním Mountfield HK počítá i do budoucna, o čemž svědčí už během podzimu podepsaná nová dvouletá smlouva. Z toho mají jistě radost i jeho spoluhráči, tohoto pohodáře málokdy potkáte špatně naladěného nebo bez úsměvu na rtech.

V únoru na své konto quebecký rodák sice branku nepřidal, svými přihrávkami ale hned čtyři připravil. Sám to zkouší taky, však byl se 35 střeleckými pokusy nejčastěji střílejícím obráncem týmu v uplynulém měsíci. Jeho průměrný ice-time patří k nejvyšším v celé lize, v únoru jeho zápasový čas dvakrát přesáhl 26 minut! Soupeře dokáže jako obránce odzbrojit, i při takové zátěži seděl jen jednou na trestné lavici. Taky zablokoval 15 soupeřových střeleckých pokusů, takže je platný na obou koncích hřiště.

Nejlépe bude brzy třicetiletý obránce v únoru vzpomínat na zápas proti Olomouci. Nejprve fantasticky ustál podražení soupeře, přešel přes něj a naservíroval křižný pas přímo před prázdnou branku na Kevina Klímu. Později po vyhraném buly vložil do jeho rány od modré hůl Ščerbak a Blain si připsal asistenci na vítěznou branku. Souhra mezi ním a Kevinem Klímou zafungovala i proti Plzni a poslední únorový bod zaznamenal v Brně, kde ubránil závěrečný tlak soupeře a posunul puk na Oksanena, který pojistil výhru trefou do prázdné branky.

Výsledek ankety OlfinCar hráč měsíce února:

1. Jérémie Blain 67,45 %
2. Jordann Perret 21,36 %
3. Graeme McCormack 11,19 %