Aktuální zprávy z klubu
pá 12.3.2021 | Adam Kodet, Jan Vavřina

OlfinCar hráčem února je Štěpán Lukeš. Položte mu dotaz

Za čtyři roky se poprvé stalo, aby jeden hráč Mountfieldu HK ovládl dvakrát během sezóny hlasování o hvězdu měsíce. Nyní se to povedlo Štěpánu Lukešovi, který po listopadu zazářil také v únoru. Tentokrát za sebou nechal Richarda Nedomlela a Marka Mazance. „Luky“ je připraven odpovědět na fanouškovské dotazy, které je možné posílat do úterý 16. března 22:00. Autor toho nejlepšího se může těšit na podepsané tričko a dárkový balíček od klubového partnera, společnosti OlfinCar.

Ptejte se Štěpána Lukeše

ŠtěpánLukeš
Bilance v únoru:
6 zápasů
úsp. zásahů 91,44 %
171 zásahů
ø obdr. branek 2,67

Kdo by čekal, že v tuto část sezóny odchytá loňský náhradník Štěpán Lukeš víc zápasů za měsíc než jeho kolega? A kolega je možná moc formální slovo, oba hradečtí gólmani mají mezi sebou skvělý vztah a vzájemně se podporují, často i během zápasu. Není se tak čemu divit, že Mountfield disponuje možná nejvyrovnanější dvojicí soutěže, Lukeš je úspěšností zásahů na skvělém druhém místě, Mazanec za ním na osmé pozici příliš nezaostává a navíc ztrátu zdařile stahuje.

Možná i vlivem velmi natřískaného programu, kdy hráči dostali i čtyři zápasy do týdne, se trenéři rozhodli gólmany celkem pravidelně točit. Kadaňský rodák naskočil do zápasu šestkrát jako jednička s vyrovnanou bilancí 3:3. Nutno ale podotknout, že rozhodně nedostával laciné branky, naopak v každém zápase předvedl něco navíc. Jednou parádní semafor lapačkou, jindy gymnastický rozklek a velmi často také svižné přesuny od tyči k tyči. V tomto ohledu je špičkový, i proto polapí velké množství střel z první.

Celkem 172 zásahů rozdělil juniorský i dorostenecký mistr ligy v únoru do zápasů poměrně nerovnoměrně. Zatímco na velmi cennou výhru ve východočeském derby mu stačilo 26 zákroků, v Litvínově jich musel vytáhnout hned 42! Ve třetí třetině jeho parťáci nevystřelili na branku a připravili mu hodně krušnou dvacetiminutovku o 19 zlikvidovaných ranách. Jeho celková únorová úspěšnost se vyšplhala na 91,44 %, za výkony v celé sezóně se ale stále drží jako jeden ze dvou brankářů v celé lize nad 92 procenty.

Výsledky: Kdo má podle Vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce února?

1. Štěpán Lukeš 64,75 %
2. Richard Nedomlel 26,56 %
3. Marek Mazanec 8,68 %