Ohlasy k zápasu
pá 13.1.2023 | Redakce

Osamělé dvojče Kevin Klíma: S bráchou žádné hecování nebylo

Dvojčata Klímova byla ještě donedávna nerozlučnou bratrskou dvojicí v jednom klubu, Kelly však na začátku měsíce změnil působiště. Zůstal u dresu se lvem, jen s jinými barvami; byl vytrejdován do Mladé Boleslavi. 37. extraligové kolo tedy přineslo pro oba rychlíky první vzájemný souboj v kariéře. Hradecký Kevin nakonec z této bitvy odešel jako poražený, Bruslaři zvítězili 3:2 po prodloužení.

Hradečtí mohli proti soupeři, na kterého mají nepříjemné vzpomínky z loňského čtvrtfinále, vybojovat čtvrtou výhru v řadě. To se však nepodařilo, domácí Boleslav vyhrála 3:2 po prodloužení. „Nehráli jsme náš hokej, Boleslav nás přehrávala a vyhrávala souboje, a takhle to nakonec dopadlo,“ neskrývá nespokojenost Kevin Klíma. Bitva to ale byla dost vyrovnaná a urputná, černozelení vyslali na hradeckou klec jen o dvě střely více a celkové skóre bylo v této statistice 24:22. „Oba týmy hrály dobře dozadu, dostávaly puky ven z obranných pásem a moc se prostě v zápase nedělo,“ uznává.

Tým z města automobilky si ale neprochází úplně světlým obdobím, v jeden moment měl na kontě šest proher v řadě a ani s desátým místem v tabulce nemůžou být Bruslaři spokojeni. A tak začaly trenérské rošády. Nejprve převzali kormidlo po odvolaném Ladislavu Čihákovi Petr Haken s Václavem Pletkou, aby den před utkáním zastřešil celý realizační tým nově příchozí Jiří Kalous. „Bylo to na nich poznat, docela na nás vlítli. Když si tým projde změnou trenéra, tak je pak vždy dost připravený, chce se před ním předvést,“ popisuje hradecká čtyřiatřicítka.

Naopak Hradečtí bodovali posedmé v řadě a v tabulce je to znát – začínají se dotahovat na týmy umístěné výše a vzdalovat se hůře postaveným klubům. „Určitě je důležité bodovat co nejvíc. Doufám, že v tom budeme pokračovat,“ má v důležitosti těchto bodů jasno 25letý útočník. „Musíme ale přidat. Když budeme hrát jako proti Boleslavi, tak moc úspěšní nebudeme. Potřebujeme se vrátit k našemu hokeji a navázat na vítěznou vlnu," hecuje.

„Bylo to pro mě dost zvláštní.“

#34 Kevin Klíma (o zápasu proti bratrovi)

Lehké to ale Lvi mít nebudou. Extraligové tempo je neúprosné a v neděli proti Spartě je čeká už šestý duel ve třinácti dnech. „Je to náročné, takže se o sebe musíte hlavně dobře starat. Musíme se pečlivě věnovat regeneraci, správnému jídlu a hodně spát,“ radí rodák z Tampy a dvojče Kellyho.

Právě pro oba bratry bylo páteční utkání speciální. Vždyť se poprvé v kariéře postavili proti sobě! Narodili se na Floridě slavnému otci Petrovi, který své bohaté hokejové zkušenosti předal i jim. Nejprve se dvojčata zkoušela probojovat do NHL, po pár sezonách v amerických a kanadských soutěžích se ale nejprve Kevin a poté i Kelly přesunuli do Čech, kde se opět setkali právě v dresu hradeckého Mountfieldu.

Mladší z bratrů, Kelly, však byl vytrejdován do Mladé Boleslavi a bylo jasné, že pátek třináctého bude mít pro oba speciální nádech. „Nikdy předtím jsem proti Kellymu nehrál, většinu kariéry jsme strávili spolu, takže to pro mě bylo dost zvláštní. Žádné hecování před zápasem ale nebylo, připravoval jsem se jako na každý jiný zápas,“ komentuje Kevin souboj s bratrem. „Co jsem postřehl, tak hrál dobře. Hodně makal a bylo to znát. Změna prostředí může Kellymu určitě pomoct nakopnout se a doufám, že se mu to v Boleslavi podaří,“ věří závěrem šikovný forvard.