Akademie ČH
st 10.1.2024 | Tomáš Kalas | Foto: HC Dynamo Pardubice

Pátá a sedmá třída zakončily uplynulý rok zlatými medailemi!

Závěr roku 2023 se také nesl v duchu mládežnických turnajů po celé republice. Stranou nezůstávaly ani mládežnické kategorie, respektive pak pátá a sedmá třída. A oba týmy zvládly své turnaje na výbornou! Páťáci si došli pro zlaté medaile na tradičním Memoriálu Jiřího Bartoně v Pardubicích, sedmáci pak zvítězili na kvalitně obsazeném turnaji v Brně.

Páťáci na Memoriálu Jiřího Bartoně neztratili ani bod

Pátá třída si vyplnila mezisváteční pauzu tradičním dvoudenním kláním u východočeského rivala. A právě proti němu vstoupila do turnaje výborně, když dokázala v derby odpovědět na vedoucí gól Dynama a postupně navyšovat svoje vedení. Výhrou 7:3 se tak skvěle Lvíčata naladila na souboj s Chomutovem, jemuž se účast na memoriálu příliš nevydařila. Po patnáctibrankovém debaklu od Olomouce dostal od Hradce gólů rovnou 24, a když Hradečtí zvládli bitvu o první místo ve skupině právě s Hanáky, tak bylo jasno o semifinálovém soupeři, kterým byli plzeňští Vlci, neboli Pilsen Wolves.

Západočeskému celku se postavili Východočeši následující den a první dvě třetiny byly zcela vyrovnané. Poté ale přišel uragán Mountfieldu, pěti brankami v poslední periodě vyhrál 7:2 a mohl se tak těšit na finále, které bylo opakováním souboje ze skupiny A. Olomouc totiž dramatický duel s rižskou Prizmou strhla v nájezdech na svou stranu a byla odhodlaná vrátit Hradci porážku ze skupiny.

Finále hrané přímo v enteria areně ale bylo pod taktovkou hradeckých mládežníků. Ti už po osmi minutách vedli 2:0 a nerozhodilo je ani snížení na rozdíl jedné trefy. Poměrně v poklidu si nakonec došli páťáci pro zlato po výhře 9:2. Bonusem pak bylo vyhlášení Tomáše Hrona jako nejlepšího útočníka.

Sedmáci zakončili rok triumfem na jihu Moravy

Sedmáci se účastnili taktéž velmi kvalitně obsazeného turnaje v Brně, dvanáct týmů bylo rozřazeno do čtyř skupin po třech týmech. Ve své skupině nejprve Hradec remizoval s Neratovicemi 2:2, posléze se mu ale povedlo přejet plzeňskou Škodovku 7:2 a postoupit do čtvrtfinále. V něm čekal na hradecké žáky první zástupce brněnského hokeje, kterým byl Warrior. Výhrou 5:2 však celku z jihomoravské metropole vystavili stopku, stejným výsledkem pak přehráli i Kometu.

Tím se tak dostali až do finále, kde na ně čekala pražská Sparta, jenž v semifinálovém derby vyřadila Slavii. Ani tady však mladí Lvi nezaváhali, podařilo se jim dokonce udržet čisté konto a výhrou 4:0 tak získali zlaté medaile. „Za dva dny nás prověřily kvalitní týmy, se kterými se v sezoně nepotkáváme ve své soutěži. Obstáli jsme na výbornou a klukům patří poděkování za vzornou reprezentaci města Hradec Králové, stejně tak jako samotného klubu,“ chválí své svěřence hlavní trenér Petr Luštinec.