Akademie ČH
po 5.10.2020 | Klára Petrásková

Pět mačů pro mládež! Tři čekají na juniorku, dva na dorost

A-tým je momentálně v nucené zápasové pauze, soutěže mládeže však v Hradci pokračují dál. Juniory tento týden čekají dokonce tři zápasy, a to i v důsledku dohrávky dříve odloženého mače. Dorostenci si znovu zahrají v netradiční středu, obě kategorie se tentokrát na domácí půdě dohromady představí rovnou třikrát.

Na juniory čeká jedna dohrávka a dvě předehrávky

Juniorce zbrzdila start sezóny karanténa, teď už jsou ale Východočeši zpět v tempu. Za sebou mají pět duelů, z toho čtyři v posledních čtrnácti dnech. Plně spokojení ale být nemohou, zatím totiž získali jen šest bodů za dvě výhry (s Třincem 5:2 a se Zlínem 6:3) a patří jim 16. místo. V dohrávce 6. kola narazí Lvi v úterý na Mladou Boleslav, která odehrála sice o tři mače víc, na kontě je ale bohatší jen o čtyři body. Téměř pravidelně střídají Bruslaři vítězství a porážky a pokud jim toto vydrží i nadále, proti Hradci by teoreticky měli slavit.

V pátek Mountfield přivítá v předehrávce 18. kola České Budějovice, které jsou na tom s odehranými zápasy ještě hůře než Hradečtí, mají v tabulce zapsané jenom čtyři. Z nich získal Motor pět bodů, to ale bylo na samém startu ročníku. Od té doby si Jihočeši zahráli naposledy 11. a 12. září, kdy v obou případech poměrně vysoko padli (v Olomouci 1:9, ve Vítkovicích 3:6). Uvidíme tedy, s jakou formou přijedou do Hradce Králové.

Další předehrávku, tentokrát 19. kola, sehraje Hradec o den později. To na svém ledě přivítá Salcburk, který je na tom zápasově velmi podobně jako Budějovice. Ze čtyř odehraných mačů ale dokázal vytěžit sedm bodů, a to díky dvěma výhrám a jedné porážce v prodloužení. Naposledy si však Rakušané zahráli 12. září, kdy v přestřelce s Olomoucí padli 5:6, taky pro ně tak tento týden bude prvním hracím po delší době.

Dorostenci budou hrát tradiční dvě utkání

Dorostenecké výkony jsou prozatím rozhoupané. V pracovní den Východočeši vždy prohráli, v sobotu si naopak připsali výhru. V šesti soubojích tak Lvi zaznamenali stejný počet výher i porážek, devět bodů jim v tabulce aktuálně nese 3. místo. Zajímavou přestřelku sehrál Hradec v minulém týdnu s Jihlavou, kdy v sedmnáctigólovém mači padl 7:10. Náladu si ale svěřenci hlavního kouče Jiřího Janouška spravili v utkání s Kobrou, které opanovali poměrem 9:2.

Ve středu vyrazí Mountfield do Havlíčkova Brodu, kterému po čtyřech odehraných zápasech patří předposlední místo. Jedinou výhru zaznamenali hokejisté z Kotliny v prvním kole proti aktuálně poslední Kobře Praha, který ovládli těsně 3:2. V posledních dvou kolech však ani Spartě, ani Táboru nevstřelili ani branku, tuto nelichotivou sérii se pokusí přerušit právě proti Hradeckým.

O víkendu pak na soutok Labe a Orlice dorazí České Budějovice, které jsou na tom, co se rozehranosti týká, skoro nejhůř ve skupině. Jihočeši totiž stihli pouhé dva zápasy, a to navíc už před téměř třemi týdny. Nejprve podlehli Slavii 2:3 a poté porazili Havlíčkův Brod 4:3, od té doby byli v zápasové pauze. Východočeši navíc budou mít v sobotu výhodu domácího prostředí, určitě ale bude zajímavé sledovat, jak se tento duel bude vyvíjet.


Junioři: 6. kolo, út 6.10.2020
BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
Dorost: 4. kolo, st 7.10.2020
BK Havlíčkův Brod Havl. Brod - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
Junioři: 18. kolo, pá 9.10.2020
Mountfield HK Mountfield HK - Madeta Motor České Budějovice Č. Budějovice
17:00
Junioři: 19. kolo, so 10.10.2020
Mountfield HK Mountfield HK - EC Red Bull Salzburg Salzburg
12:00
Dorost: 7. kolo, so 10.10.2020
Mountfield HK Mountfield HK - Madeta Motor České Budějovice Č. Budějovice
12:30