Akademie ČH
st 26.5.2021 | Petr Koval, Jan Vavřina

Plán přípravy dorostu: Oblíbený turnaj ve Zlíně i tradiční soupeři

V předcházejícím ročníku odehrála druhá nejstarší mládežnická kategorie kvůli pandemii pouze sedm utkání. Nyní na Lvy čeká větší porce už během přípravy, v plánu je totiž osm duelů a jeden turnaj. I pro hráče ročníků narození 2005 a 2006 přichystal svaz změnu regulí. Nově z Extraligy dorostu přímo sestoupí nejhorších šest mužstev a další dvě půjdou do baráže. O to důležitější letošní příprava bude.

V předešlém roce, kdy mládežníkům nebylo umožněno hrát zápasy, museli trenéři spoléhat na individuální trénink. Více prostoru se snažilo využít i vedení Českého hokeje, jež upravilo herní systém soutěží tak, aby vznikla větší konkurence. Krom změn v podobě sestupů se obměnila rovněž vyřazovací část. Osmifinále bude hráno na dvě vítězná utkání, čtvrtfinále a semifinále shodně na tři vítězné duely a finále pak na čtyři vítězné zápasy. Po dlouhých letech tak není v plánu závěrečné Mistrovství ČR.

Pro nadcházející ročník tak bude příprava možná důležitější než kdy předtím. Jako hlavní trenér do ní povede své svěřence Václav Pánek, jenž mimo jiné stihl devět utkání v reprezentačním dresu U16. Tréninkové jednotky doplní série zápasů. První je na programu ve čtvrtek 29. července v Plzni, o týden později pod Bílou věž zavítá Liberec, čímž tým nastartuje porci takřka dvou utkání v jednom týdnu.

Další v pořadí budou venkovní duely s Jihlavou a odveta s Libercem. Následovat bude pro mnohé první derby v kategorii dorostu, když Hradec přivítá Dynamo. Poté se tým přesune na turnaj do města Tomáše Bati, kde vyzve kvalitní soupeře jako například Karlovy Vary, Kometu Brno nebo německý Mannheim, kde vyrostl i prospekt budoucích let NHL – Tim Stützle. Na turnaj ve Zlíně má Mountfield skvělé vzpomínky – v roce 2018 ho opanoval, vloni vybojoval stříbro.

Poslední srpnových týden sehrají Hradečtí duel s Jihlavou a zavítají rovněž na led Sparty. Ještě než se opět rozjede základní část Extraligy dorostu, odehraje Mountfield zápas s Pardubicemi, čímž 3. září zakončí přípravu před vypuknutím ostrých bojů.

Rozpis přípravných zápasů dorostu Mountfieldu HK

přát., čt 29.7.2021
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., čt 5.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec Liberec
 
přát., st 11.8.2021
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 13.8.2021
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 17.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice Pardubice
 
Turnaj (Zlín), so 21.8.2021
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
Turnaj (Zlín), ne 22.8.2021
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., čt 26.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
 
přát., út 31.8.2021
HC Sparta Praha Sparta Praha - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 3.9.2021
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK