Aktuální zprávy z klubu
st 28.10.2020 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Po devětadvaceti dnech A-tým zpátky na ledě. Trénoval v Dobříši

Hokejisté královéhradeckého Mountfieldu se během středečního svátečního dne vrátili zpátky k tréninku na ledové ploše. Nechyběly ani obvyklé úsměvy a srandičky. Naposledy se na ledě Lvi ukázali během utkání v Olomouci 29. září. Kvůli restrikcím vlády nebylo možné vyrazit na led na krytém stadionu, a tak vedení nakonec zvolilo trénink na otevřeném kluzišti v Dobříši. Další tréninková jednotka ve středočeském městě čeká svěřence Vladimíra Růžičky staršího v pátek večer.

Natěšený A-tým byl na dobříšském stadionu vzorný. Nastoupený už více než patnáct minut před samotným tréninkem. Však si také Jordann Perret přes šířku středního pásma přihrával se spoluhráčem na protější straně, aniž by oba byli vůbec na ledě. Ještě před tím než byli vpuštění na ledovou plochu. A jedním z těch nejnažhavenějších byl i Bohumil Jank. „Nebyli jsme tři nebo čtyři týdny na ledě. Natěšení bylo proto velké. To máte stejné, jako to je po letní přípravě. Připadá vám to, jako kdyby začínala sezóna, natěšení bylo opravdu obrovské,“ potvrzuje také řízný bek, kterému nikdo neřekne jinak než "Bobby".

Trénink A-mužstva proběhl na otevřeném stadionu, což bylo pro hráče rozhodně specifické. „Myslím si, že jsme tímhle zavzpomínali na období, kdy jsme byli malí a začínali jsme. Chodili jsme na rybník, hráli venku a museli odhrnovat sníh. Většina z nás si to určitě pamatuje,“ prozrazuje staronová hradecká posila do zadních řad. „Na to, že to je venkovní kluziště, tak led byl celkem příjemný. Nebylo moc sněhu a ani se to nějak moc neštípalo, takže to bylo dobré,“ pokračuje Bohumil Jank tím, že chválí dobříšské ledaře.

Na trénink hradeckých hokejistů se do Dobříše přišli podívat i speciální hosté, ještě v loňské sezóně hráč Lvů Michal Dragoun či bývalý šéftrenér svazu Slavomír Lener. Několik zvědavců pozorovalo trénink také zpoza plotu. A měli se na co dívat, tréninková jednotka probíhala vy vysokém tempu. „Samozřejmě je ale pořád co pilovat. Je to první trénink po dlouhé době, takže puky občas nějak odskakovaly. A než se zatáhnou nohy a třísla, tak to možná bude další den trochu bolavé. Ale to se všechno časem poddá,“ vysvětluje s úsměvem ranař hradeckého týmu se sedmdesátkou na zádech. Úsměvy vůbec nechyběly na tvářích hokejistů z královského města. Tak moc jim led chyběl.

Natěšenost viděl na svých svěřencích také kouč Vladimír Růžička. „Konečně zase na ledě. Je vidět, že kluci mají chuť. Natrénovaní jsou, ale samozřejmě led jim chybí. Nedá se nic dělat,“ poukazuje na současnou situaci bývalý kouč Slavie či Chomutova. A-tým Mountfieldu začal trénovat ještě za světla, následně se však rychle setmělo. Poté za takřka úplného bezvětří vykoukl také měsíc. „Počasí nám vyšlo velice dobře, akorát jak se udělala tma a světla jsou v rozích, tak právě v nich byla trošičku tma. Ale jsme maximálně spokojení, že jsme vyrazili na led,“ míní hlavní dirigent hradecké střídačky.

Do dnešního dne musel A-tým nuceně trénovat na suchu, kde se trenéři zaměřili na kondici. „Trénujeme hodně, dvakrát denně,“ hlásí kouč Vladimír Růžička. „Další trénink máme v pátek tady v Dobříši. A uvidíme, jak příští týden. Buďto bychom někam vyjeli anebo bychom museli zase sem do Dobříše,“ uzavírá bývalý hokejista, který později jako trenér vybojoval dvě zlaté medaile s českým národním výběrem na mistrovství světa.

Fotogalerie