Preview k zápasu
so 21.11.2020 | Daniel Krátký | Foto: E. Beneš / HC Verva Litvínov

Po dvou dnech bez zápasu zpátky do akce, přijede Litvínov

Poprvé od návratu extraligového hokeje měli hradečtí hokejisté možnost si trochu odfrknout. Po čtvrtečním úspěšném derby totiž měli v pátek volno, další zápas je čekal až v neděli. Do ČPP Arény přijíždí Litvínov, který v posledních duelech drží výbornými výkony brankář Denis Godla. Chemici jsou v dobrém rozmaru, v Hradci budou chtít přidat už třetí výhru v řadě. Mountfield zase bude vyhrát podruhé za sebou. Kdo uspěje? Úvodní buly v 18:20.

„Musíme se dostat na vítěznou vlnu.“

#77 Richard Nedomlel (o střídání výher a proher)

Po zápasovém maratonu měli Lvi poprvé mezi zápasy více jak den na odpočinek. I proto dostal hradecký tým, včetně Richarda Nedomlela v pátek volno. „Volno přišlo vhod, zápasy jdou sice rychle sebou, za což jsme rádi, ale den volna přijde vždycky vhod. Musíme pořádně zregenerovat a v neděli na to zase vlítnout,“ má jasno jeden z nejtvrdších zadáků extraligy.

Lví parta si také musela zvyknout na pekelné extraligové tempo, svěřenci trojlístku Vladimír Růžička, David Kočí a Daniel Branda odehráli šest zápasů v jedenácti dnech. „Je to rozhodně znát, tréninky jsou jedna věc, ale zápasové tempo to je věc druhá. Jsme ale rádi, že to šlo takhle rychle po sobě, protože tím pádem jsme se do toho rychleji dostali,“ vysvětluje hradecká sedmasedmdesátka. „Ze začátku to bylo trochu těžší, ale teď už to bude jenom lepší a lepší,“ dodává hráč draftovaný v roce 2011 Detroitem.

Ve čtvrtek si Mountfield v souboji o východ Čech poradil s Dynamem Pardubice. „Odvedli jsme výborný týmový výkon po celých šedesát minut, za vítězství jsme moc rádi. Jen to přesunout do dalšího zápasu,“ věří obránce, který v extralize prošel Spartou či Mladou Boleslaví. V neděli čeká Hradec před kamerami ČT Sport soupeř z Litvínova. Co čekat od Chemiků? „Je to hodně o jejich stálicích, když si tu jejich lajnu pohlídáme, tak bude velká šance uspět,“ myslí si člen elitní obranné dvojice. „Musíme se dostat na vítěznou vlnu a zvítězit v několika zápasech po sobě,“ uzavírá před utkáním 7. kola Richard Nedomlel.

DenisGodla
Objev MSJ v roce 2015 jednal před rokem o příchodu do Hradce, vedení však dalo přednost zkušenějšímu Marku Mazancovi. Pětadvacetiletý brankář tak oblékl dres Kladna, po sezóně se přesunul do Litvínova.

Chemici poprvé v sezóně vyhráli dvakrát za sebou

Verva prošla přes léto mohutnými změnami, když se generálním a sportovním ředitelem stal exhradecký Pavel Hynek, trenérskou lavičku zase opustil Vladimír Kýhos, kterého nahradil slovenský kouč Vladimír Országh, jemuž pomáhá zkušený matador, taktéž s hradeckou minulostí, Václav Sýkora. Během přípravy museli Chemici dvakrát do karantény, protože se v týmu objevilo několik případů koronaviru, a tak není důvod se divit, že start ligové soutěže Severočechy nepotkal úplně v oslnivé formě. Tým v čele s dvojicí Viktor Hübl, František Lukeš prohrál všechny zápasy před vynucenou pauzou, navíc všechny na domácím ledě. Nejprve podlehl Hradci 2:4, poté Třinci 3:6 a následně Spartě 1:3.

"Koronavirová" pauza tak možná přišla Severočechům trochu vhod. Po pauze sice tým Litvínova prohrál doma s Plzní 1:4, ale následně vyhrál v Brně 4:2. Další bod přidali Országovi svěřenci v Plzni, kde padli 1:2 po nájezdech. V posledních dvou duelech slavila Verva v obou případech, nejprve doma porazila Zlín 1:0, aby podobně fotbalovým výsledkem 2:1sn vykradla Liberec. Vzrůstající formu tak Chemici budou jistě potvrdit i v Hradci Králové. K tomu by jim mohla pomoci například přesilová hra, ta se ale černožlutým příliš nedaří, v extralize jim s úspěšností 6,67 %, patří až předposlední místo. V čem se ale soupeři ze Severu daří jsou kruhy pro vhazování, ve statistice vyhraných vhazování Litvínov extralize téměř kraluje s 54,40 %, lepší už je jen Liberec.

Brankářskou jedničkou je v současné době Denis Godla, který má po vynucené pauze neskutečnou formu, v pěti odchytaných zápasech inkasoval pouhých šest branek. Nejproduktivnějším hráčem je zadák Jan Ščotka, který zároveň v nájezdech rozhodl páteční duel v Liberci, vsetínský rodák má bilanci dvou branek a čtyřech asistencí. Nejvytíženějším hráčem je ale zámořský obránce Aaron Irving, který je sice bez jediného kanadského bodu, ale i tak na ledě stráví průměrně na utkání přes třiadvacet minut. V Litvínově najdeme také početnou hradeckou stopu – v obraně nastupuje Oskars Cibulskis, v útoku zase Richard Jarůšek, Tomáš Pospíšil a Martin Látal. Poslední jmenovaný se však v sestavě od 9. listopadu neobjevil.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Godla – Demel, Irving, Cibulskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, Hübl, Pospíšil – Zdráhal, Hanzl, Myšák – Havelka, Helt, Zygmunt.