Preview k zápasu
čt 15.2.2024 | Eva Šafranková

Po repre pauze poprvé doma! Pod Bílou věž přijedou Oceláři

Lvi se po uplynulé reprezentační přestávce vrátili do extraligového kolotoče s výhrou. Na litvínovském ledě sice ztratili čtyřgólový náskok, ale i tak se mohli radovat, protože Vervu přetlačili 6:5 v prodloužení. O třetí výhru za sebou zabojuje Mountfield již v pátek, ale nečeká ho nic lehkého. Do Hradce totiž zavítají třinečtí Oceláři, kteří se nacházejí ve výborné formě. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.

JakubJeřábek
Rodák z Plzně prošel mládežnickými kategoriemi za tamější Škodovku a dostal se až do A-týmu, se kterým v ročníku 2012/13 slavil extraligový titul. Byl u toho také jeho aktuální spoluhráč Marek Mazanec. Na čtyři sezony si vyzkoušel angažmá v KHL a podíval se i do NHL, kde pětadvacet zápasů oblékal dres kanadského Montrealu. Barvy Ocelářů hájí druhým rokem a patří mezi opory týmu.

Třinec stále okupuje přední místa tabulky

Oceláři v probíhajícím ročníku nezažili výrazné výkyvy a stabilní přísun bodů jim zaručuje umístění v postupové čtyřce. Aktuálně okupují třetí příčku a na okolní sousedy je bodový rozdíl poměrně značný. Na druhou Spartu ztrácejí jedenáct bodů, naopak na čtvrtý Liberec, který odehrál o dvě utkání více, mají dvanáctibodový náskok. Za nejhorší část sezony Slezanů by se dal považovat prosinec, kdy zaznamenali tři prohry v řadě, ale vytěžili alespoň bod po nájezdech. Nyní se jim však výsledkově daří, z posledních sedmi zápasů nestačil pouze na pražskou Spartu 1:5. Navíc se veze na vítězné vlně, která čítá čtyři úspěchy v řadě. Naposledy si vyšlápli doma na Olomouc 6:1.

Svěřenci Zdeňka Motáka vynikají v ofenzivě i defenzivě. Vstřelili celkem 149 branek, což je třetí nejvyšší číslo a stejný počet se podařil rovněž Spartě. Počet inkasovaných gólů je nízký a za to jim náleží třetí pozice, lépe jsou na tom jen Pražané a pardubické Dynamo. Jejich doménou je Radegast index, jehož součástí jsou také zblokované střely, kterých si všichni Oceláři připsali dohromady již 751, o šest více jich mají vedoucí Vítkovice. Třinec se může opřít o přesilové hry, úspěšnost 22,67 % ho totiž řadí na třetí místo. Problémy mu nedělají ani početní nevýhody, během kterých inkasoval jen čtyřiadvacetkrát. Dokonce se může pyšnit 84% úspěšností ubráněných oslabení. V obou případech je vždy lepší pouze tým z hlavního města.

Své kvality ukazují i jednotliví hokejisté, kteří hrají za celek z východu republiky. V první sedmičce nejproduktivnějších hráčů soutěže figurují tři jména Ocelářů – Martin Růžička (20+34), Daniel Voženílek (20+25) a Andrej Nestrašil (13+28). První dva jmenovaní jsou navíc nejlepšími střelci Slezanů. Minulý týden měli možnost si obléknout národní dres na Euro Hockey Tour ve Švédsku, kde Růžička skóroval jednou a Voženílek dvakrát. Nejlepším nahrávačem mezi obránci je s 27 asistencemi Jakub Jeřábek. Největším tvrďákem je ex-hradecký bek Richard Nedomlel, jenž zblokoval rovných sto střel a v Radegast indexu mu ze všech extraligových hráčů se 126 body patří druhá příčka hned za plzeňským Janem Piskáčkem. Oba bývalí gólmani Lvů jsou díky vysoké úspěšnosti mezi pěticí nejlepších strážců svatyně v lize. Více prostoru však i vinou zranění jeho parťáka dostával Marek Mazanec (29 zápasů, úspěšnost 92,28 %, průměr 2,20), který byl z třineckých řad nejčastěji vybrán hráčem utkání. Výborné výkony ale předvádí také Ondřej Kacetl (18 zápasů, úspěšnost 92,24 %, průměr 2,26).

Praktické informace pro fanoušky

  • Komerční banka: Na utkání pod Bílou věž zavítá se svými speciálními aktivitami Komerční banka, která si pro královéhradecké fanoušky možnost poměřit si síly s královéhradeckým a kolínským brankářem Jakubem Tichým skrze virtuální realitu, speciální stánek bude připraven na horním ochozu za sektorem K. Komerční banka si rovněž připravila přestávkovou dovednostní soutěž pro trojici fanoušků.
  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc. V prosinci a lednu klub a fanoušci pomáhali malému Jonatánkovi, v únoru společně skórujeme pro Lukáška.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové únorové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s bývalým kapitánem Hradce Králové Tomášem Sehnoutkou, představení nových členů Klubu patriotů, plakát Bohumila Janka a hromadu dalších zajímavých informací. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání