Fanoušci
út 8.6.2021 | Jan Vavřina

Pošesté na Nový Hradec. Lvi budou rozdávat fotbalovou radost

Čtyřikrát v řadě dokázali hradečtí hokejisté uspět v exhibičním fotbalovém utkání na Novém Hradci, vloni to na pátý pokus už nevyšlo. O výsledek ale v těchto utkáních primárně nejde. Cílem fotbalového odpoledne je pobavit fanoušky, a stejnou snahu budou mít kluby FC Nový Hradec Králové a Mountfield HK i letos. Populární akce se uskuteční tentokrát ve středu 23. června. V 16:00 vyběhnou na trávník v předzápase mládežníci, úvodní výkop hlavního duelu je naplánován na 17:30.

Po výhrách 4:3 po penaltách, 3:2, 4:3 po penaltách a 4:2 přišla vloni první porážka v poměru 1:3. Smysl fotbalového odpoledne byl ale splněn – hráči potrénovali a naběhali potřebné kilometry, fanoušci se zase za příjemného počasí veselili. Po finálním hvizdu následovaly penalty a pár minut poté už se rozjela autogramiáda A-týmu. O tu budou letos kvůli epidemiologické situaci fanoušci ochuzeni, o podpisové kartičky ale nepřijdou!

Pro prvních 100 příchozích diváků totiž bude připraven balíček ručně podepsaných karet hráčů, kteří se akce zúčastní. Kartičky budou k dispozici u vstupu do areálu, který se otevře hodinu a půl před úvodním výkopem, tedy v 16:00. V tento čas zároveň vypukne předzápas na 2×30 minut, který obstarají starší žáci Nového Hradce, jež vyzvou hráče Mountfieldu HK ročníku 2007.

Na Nový Hradec dorazí také maskot Mounty, fanoušci budou moci vyhrát některou z cen, a to v penaltovém rozstřelu, když se do branky postaví jeden z hradeckých hokejistů. Kdo si oblékne rukavice letos? Který ze Lvů se ujme role špílmachra? A kdo se postará o střílení gólů? To se dozvíme ve středu 23. června.

I přes zlepšující se zdravotní situaci se hokejový klub snaží být obezřetný a chránit své hráče před případnou nákazou, proto budou i utkání doprovázet určitá opatření. Celá událost, jejíž pořadatelem je klub FC Nový Hradec Králové, se bude řídit aktuálně platnými protiepidemiologickými pravidly ministerstva zdravotnictví. Hráči obou týmů budou před utkáním testovaní na přítomnost koronaviru v těle.