Aktuální zprávy z klubu
po 14.3.2022 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Příprava na play off: Odpočinek, ostré tréninky i modelový zápas

Sobotní start vyřazovacích bojů se kvapem blíží! A pod Bílou věží již všechna příprava směřuje k začátku nejdůležitější části sezóny. Mountfield HK si delší období bez zápasu navíc zpestřil modelovým duelem s partnerským klubem SC Marimex Kolín. Proč se utkání uskutečnilo? A jaký program čeká partu kapitána Radka Smoleňáka v následujících dnech?

Po úspěšně zakončeném závěru základní části si hráči mohli doplnit baterky před vyřazovacími boji. A kabina toto volné období rovněž využila ke stmelení party. Hráči totiž společně vyrazili na hory. „Kluci dostali po konci základní části tři dny volna tak, aby si odfrkli a trochu si vyčistili hlavy. Teď už normálně trénujeme a intenzivně si připravujeme na sobotu,“ informuje asistent Petr Svoboda. A dodává, že po návratu čekaly na hokejisty hradeckého Mountfieldu i dvoufázové tréninky. „A zahráli jsme si také modelové utkání s Kolínem,“ doplňuje.

Kozlové v sestavě s mnoha hráči, kteří mohou v případě nouze naskočit v Hradci Králové, na ledě malé haly ČPP Arény sice vysoko padli, ale o výsledek v tuhle chvíli až tak nešlo. Sudími řízený duel, hraný klasicky na tři dvacetiminutovky a v zápasových trikotech, sloužil výhradně k přípravě Mountfieldu na vyřazovací boje. Proč se ale vlastně odehrál? „Jedna věc je delší pauza bez utkání a druhá ta, že jsme si chtěli nacvičit přesilovky a nějaké modelové věci z tréninku, které chceme přenést do zápasů,“ objasňuje jedenačtyřicetiletý asistent Tomáše Martince.

Utkání tak probíhalo i dle potřeb hradecké střídačky. Ta si pochopitelně chtěla natrénovat a v zápasovém stresu vyzkoušet funkčnost speciálních formací. „Výsledek byl sice jednoznačný, ale na to se tak nějak nedíváme. Spíš jde o přesilovky a oslabení,“ hlásí bývalý obránce Petr Svoboda. „Ale jo, kluci si to osahali a byly vidět i určité nedostatky. Ale i některá zlepšení. Ale to je spíš otázka na Láďu Číháka, který to má na starosti,“ podává i trochu tajemně a s úsměvem další informace k modelovému mači.

On-line prodej vstupenek na čtvrtfinále

Na protivníka pro čtvrtfinále Mountfield stále čeká, jelikož téměř všechny série v předkole se vyvíjí vyrovnaně. O možném soupeři se totiž rozhodne nejdříve v úterý. „Sledujeme předkolo play off, které je ve velké intenzitě. Takže se snažíme i my trénovat tak, abychom to tomu co nejvíce přizpůsobili a byli připraveni na první zápas,“ tvrdí Petr Svoboda. „Zatím řešíme svoje věci, chceme se totiž soustředit hodně na sebe. Samozřejmě příprava na soupeře nějaká bude, ale ve hře jsou stále čtyři týmy. Brzy ale bude snad víc jasno,“ věří kouč Mountfieldu.

Situace v kádru je prostá – žádné velké přesuny v sestavě se očekávat nedají. „Petr Koukal už se vrátil z marodky a žádná dlouhodobá absence nás nyní netrápí,“ prozrazuje Petr Svoboda, který rovněž dodává, jaký program čeká partnerský celek: „Kolín bude trénovat do konce měsíce. A pokud budeme pokračovat, jakože doufám, že budeme, tak se k nám určití hráči připojí.“

A jak je on sám v očekávání z vyřazovacích bojů? Divácky nejatraktivnější část sezóny odstartuje v Hradci Králové už bez jakýchkoliv omezení – hnát tak Lvy dopředu bude moci plný stadion! „Na play off se těším strašně moc! Narovinu říkám, že jsem tolik vyřazovacích bojů ve své kariéře neodehrál. Letos cítíme, že by to mohlo být dobré. A na celém týmu – hráčích, realizačním týmu i na všech okolo je vidět, že chceme uspět. Chtěli bychom něco dokázat,“ věří Petr Svoboda.

Sestavy z modelového utkání


Novotný, Kiviaho – Nedomlel, Blain, Kalina, Pilař, Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.

Fotogalerie