Tiskové zprávy
st 8.2.2023 | Jan Vavřina

Rychlík i talenti. Mountfield HK má pojištěné další hráče

Podoba kádru Mountfieldu HK dostává na příští období stále jasnější obrysy. Po představení prvních odchodů, nové tváře v podobě Patrika Bartošáka či smluv pro členy aktuálního týmu je tady další porce novinek. Součástí organizace budou i nadále francouzský rychlík Jordann Perret a kolínský talent Kryštof Ouřada. Opční právo bylo navíc uplatněno na další pětici mladíků působících zejména v Kolíně.

Tento podpis potěší nejednoho hradeckého fanouška. Sympatický Francouz Jordann Perret válel dva roky za pardubické Dynamo, poté se rozhodl pro novou výzvu a přesunul se o dvacet kilometrů severněji. V dresu Mountfieldu jeho produktivita roste, postupně si připsal v základní části 12, 15 a 26 bodů. Letos jeho rozlet přibrzdilo zranění, kvůli kterému odehrál zatím jen 18 utkání. I tak si v nich připsal parádních 13 bodů (4+9).

Rodák ze Saint-Martin-d´Hères je na soutoku Labe s Orlicí spokojený, což stvrdil podpisem nového dvouletého závazku. „Jordann je náš velmi důležitý hráč, což dokazuje každou sezonu. Naše snaha byla udržet ho i na další období. I když byla jednání poměrně dlouhá, nakonec jsme se na všem shodli a Jordann zde pokračuje, za což jsme rádi,“ seznamuje veřejnost s první novinkou Aleš Kmoníček.

Dvouletou smlouvu podepsal také progresivní Kryštof Ouřada. Teplický rodák nastupoval vloni za prvoligové Ústí nad Labem či Kolín a druholigovou Bílinu. Letos se od Kozlů podíval přesně opačným směrem – o patro výš, když si připsal první start v extraligovém Hradci Králové. Aktuálně má na kontě 28 bodů (17+11) ve 43 duelech a v organizaci by měl přidávat i další.

„Kryštof zaznamenal v letošní prvoligové sezoně poměrně velký progres. Tvrdě na sobě pracuje a patří k nejdůležitějším a nejproduktivnějším hráčům Kolína. Jeho výkony nás přesvědčily a výsledkem je podpis dvoucestného kontraktu na další dva roky,“ pokračuje generální manažer Mountfieldu HK.

V partnerském Kolíně působí také celá řada dalších hráčů s hradeckou historií a tento trend by měl pokračovat i nadále. V kádru trenérů Šťastného a Martínka se dokázali prosadit brankář Tomáš Sajdl, obránce Jakub Naar a útočníci Kryštof Lang, Matěj Morong a Daniel Šedivý. Na všech pět byla nyní uplatněna opce pro ročník 2023/24.

Někteří z této pětice už byli letos povoláni pro extraligové boje, v budoucnu se mohou dočkat i ostatní. „Po dohodě s naším trenérem v Kolíně Honzou Šťastným jsme uplatnili opční právo na zmíněné hráče. Všichni se prosadili v Chance lize, patří ke stabilním členům kolínského mužstva. Pevně věříme, že mají potenciál se neustále zlepšovat a v případě kvalitních výkonů se podívat i do našeho A-mužstva,“ přeje si závěrem GM Aleš Kmoníček.