Akademie ČH
út 29.3.2022 | Petr Koval

Semifinále dorostu se přesouvá do Hradce. Juniory čeká turnaj

Po skvěle zvládnuté čtvrtfinálové sérii s třineckými Oceláři bojuje druhá nejstarší mládežnická kategorie v semifinále proti Plzni. První dva duely vyzněly lépe pro soupeře ze západu Čech, když zvítězil 2:0 a 3:2 po samostatných nájezdech. Nyní se série přesouvá do královského města, kde Lvi už ve středu budou odvracet konec sezóny. Junioři zase ukončí ročník na dobře obsazeném turnaji v Hodoníně.

Dorost v semifinále proti Plzni

Hokejisté pod vedením Václava Pánka obrátili čtvrtfinálovou sérii a přešli přes favorita z Třince. První utkání totiž mladí Lvi prohráli 1:4, druhé však zvládli 5:4 po samostatných nájezdech. Tento klíčový úspěch pak dorostenci potvrdili v ČPP Aréně. Na domácím kluzišti vyhráli 5:3 a 3:2, když znovu ukázali šikovnost v rozstřelu. S bilancí 3:1 na zápasy nakonec postoupili do semifinále, kde bojují proti Plzni.

Z důvodu lepšího postavení v tabulce odstartoval souboj o finále na tamním ledě. V prvním střetnutí plzeňská obrana v čele s brankářem Jansou nepovolila Mountfieldu ani gól a zvítězila 2:0. O den později si Východočeši vypracovali dvoubrankový náskok. Ten ale po téměř dvojnásobné střelecké převaze nevydržel. Tým z města pivovaru srovnal a duel pokračoval nájezdy. V nich už Hradec napotřetí neuspěl a padl 2:3.

Plzeň je tak zároveň s přesunem série pod Bílou věž jen krok od postupu. Ten budou Lvi odvracet ve středu 30. března, případný čtvrtý duel startuje o den později. Pokud hradečtí hokejisté v obou případech uspějí, o finalistovi bude rozhodovat páté utkání, které je na programu 2. dubna v Plzni.

Junioři míří na posezónní turnaj v Hodoníně

Nejstarší akademici měli až do posledních dvou nadstavbových zápasů skupiny A – o účast v play off postup mezi nejlepší osmičku ve svých rukou. Do vyřazovacích bojů nakonec na úkor hradeckých barev postoupily celky brněnské Komety a Karlových Varů. Právě Západočeši měli v konečném součtu o pouhý bod více. Boj o mistrovský titul tak po porážkách 2:3 se Zlínem a 1:4 proti Plzni těsně utekl.

Sezóna ale juniorům ještě neskončila. EC Red Bull Salzburg pořádá od 30. března do 1. dubna posezónní turnaj v Hodoníně, kam krom rakouského týmu zavítá HC Olomouc, PSG Berani Zlín a také Mountfield HK. Hradec tak ve čtyřčlenné konkurenci odehraje v systému každý s každým tři utkání. Ta budou probíhat standardně – tedy 3×20 minut. Na soupisce, kde může být celkem 20 hráčů a 2 brankáři, Lvy doplní také hráči partnerského Kolína.

Program dorostu a juniorky v následujících dnech:


DOROST: SF3, st 30.3.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
17:30
JUNIOŘI: Turnaj (Hodonín), st 30.3.2022
HC Olomouc Olomouc - Mountfield HK Mountfield HK
17:30
JUNIOŘI: Turnaj (Hodonín), čt 31.3.2022
EC Red Bull Salzburg Salzburg - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
DOROST: příp. SF4, čt 31.3.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
16:00
JUNIOŘI: Turnaj (Hodonín), pá 1.4.2022
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
13:30
DOROST: příp. SF5, so 2.4.2022
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK