Aktuální zprávy z klubu
pá 7.7.2023 | Jan Brůna

Šest týdnů úmorného letního drilu? Lvi mají splněno!

Po klasicky náročné a neoblíbené suché přípravě si hráči mohou užít kratší volno, než přijdou na řadu tréninky na ledě. První je na programu 24. července. Ještě před tím je ale šance ohlédnout se za letním drilem, který hráčům opět připravil kondiční kouč Michal Tvrdík. Jak byl spokojen s prací týmu? Co dalo nejvíce zabrat? A čím si hráči v závěru zpříjemnili nabitý program?

Suchá část přípravy skončila, hráči se rozloučili s letním drilem zpestřující akcí Gladiator Race s fanoušky. Letošní tréninky před novou sezonou navíc začaly později z důvodu předchozího dlouhého ročníku, kdy Lvi dokráčeli až do finále play-off a měli před sebou zasloužený odpočinek. Pro první skupinu hokejistů odstartovala příprava 22. května, další se připojili o týden později, reprezentanti na mistrovství světa v průběhu června a hráči s individuálním plánem dorazí v červenci.

I po náročné sezoně 2022/23 s hořkým koncem se členové A-týmu kvalitně nachystali na nové výzvy, což potvrzuje kondiční trenér Mountfieldu Michal Tvrdík. „Kluci přípravu odmakali, jsem s jejich prací spokojený. Nejvíce jim dal zabrat Milíř, tak je to vlastně každý rok,“ zmiňuje úmorný výběh na kopec ve Vysoké nad Labem. A co bylo kromě přípravy na náročné boje cílem? „Během šesti týdnů jsme se snažili zlepšit schopnosti hráčů jako jsou hbitost, zrychlení, síla, odolnost a vytrvalost,“ popisuje bývalý hráč nejen Hradce.

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Sobota 1. července 2023


Prázdninový měsíc už začal a s ním se blíží i dlouho očekávaný návrat na kluziště. „Sejdeme se 23. července, hned den poté se jde na led. Po celý týden jsou v plánu fyzické testy, každý hráč je má naplánované na jiný den,“ vysvětluje zároveň videokouč Východočechů, který má pod palcem neoblíbenou část letní přípravy.

Závěr června zpestřily dvě akce, z nichž jedné se zúčastnili s hokejisty také fanoušci klubu. Nejprve se část týmu vydala na výšlap na Sněžku a poté předposlední den v měsíci se Hradečtí potkali se svými příznivci v rámci Gladiator Race na Stříbrném rybníku. Nakonec vyhrála skupinka Patrika Miškáře a Reného Piegla. Hlavní ale je, že si všichni užili společně strávený čas a hráči se naladili na další várku tréninků.

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 30. června 2023