Aktuální zprávy z klubu
po 9.5.2022 | Jan Vavřina

Šestitýdenní odpočinek je u konce, Lvi zahájili suchou přípravu

9. května v 9:00 to v ČPP Aréně znovu vypuklo. Měsíc a půl po konci předchozí sezóny zahájili hráči Mountfieldu HK přípravu na nový ročník, která se potáhne až do začátku prázdnin. Následovat bude osmnáctidenní „odpočinek“, poté krátké zapracování a očekávané jednotky na ledě. Ty první jsou na programu ve čtvrtém červencovém týdnu.

Vždy po konci ročníku zavládne v kabině A-týmu i jejím okolí prazvláštní ticho. Hráči se rozjedou do svých domovů, aby si odpočinuli po náročné několikaměsíční šichtě a nabrali síly na nové výzvy. Po nějakém čase jsou ale chodby opět plné, to když se všichni vrátí do akce a začnou s tréninkem. Tento příjemný šrumec byl jasně patrný i během pondělního dopoledne.

Úvodní seznamovací trénink mají Východočeši za sebou, tentokrát mezi sebou přivítali ale jen jednu novou tvář – Jana Růžičku. Marek Zachar nebo Radovan Pavlík totiž hradecké prostředí dobře znají. A River Rymsha se k mužstvu připojí, stejně jako další krajánci, až po čase. A jak vypadala úvodní lekce?

Nejdřív zamířili Lvi pod taktovkou Michala Tvrdíka na in-line plochu, kde se protáhli a dostali do provozní teploty. Následovaly první kapky potu, a to v posilovně, kde na hráče čekal kruhový trénink. Poté ještě využili krásného slunečného počasí a šli se proběhnout do Jiráskových sadů. „První týden je vždycky záběhový. Od toho dalšího už začneme pracovat na věcech, které pro nás jsou stěžejní,“ prozrazuje královéhradecký kondiční kouč.

„Koncept, který máme dlouhodobě nastavený, funguje.“

Michal Tvrdík (o hradecké letní přípravě)

Trenérskému štábu se formát přípravy z předchozích let osvědčil, i letos na něj tedy budou spoléhat. „Žádné zásadní změny neplánujeme, není důvod cokoliv překopávat. Koncept, který máme dlouhodobě nastavený, funguje – ať už jde o výkonnost hráčů nebo eliminaci zranění. Na druhou stranu je potřeba se neustále posouvat dál, i my se proto snažíme přijít s pár novinkami nebo obměnami, aby to bylo pro hráče opět pestré,“ pokračuje bývalý zkušený hokejista.

Tým bude znovu využívat celou řadu sportovišť v Hradci Králové i blízkém okolí. Zase vyrazí na kopec Milíř ve Vysoké nad Labem, na soutok Labe s Orlicí nebo do sportovního areálu ve Třebši. Tentokrát ale využijí ryze domácí prostředí, soustředění v Ústí nad Orlicí pro letošní rok v plánu není.

Letní přípravu zahájili také v partnerském Kolíně, kterou vede nový kondiční trenér Lukáš Krejčík. A ten je s Michalem Tvrdíkem v úzkém kontaktu. „Už v loňské sezóně jsme se snažili o to, aby kolínská příprava kopírovala tu hradeckou. Letos jsme její formát probírali právě s Lukášem Krejčíkem, který tam na to bude dohlížet. Věříme, že na obou místech odvedeme co nejlepší práci,“ přeje si na závěr kondiční a videotrenér Mountfieldu HK.

Fotogalerie