Fanoušci
čt 20.4.2023 | Tisková zpráva

Sledujte finále společně! Projekce před ČPP Arénou i na Majálesu

Chcete si i venkovní zápasy finálové série hokejového play-off užít naplno přímo v Hradci Králové? Přijďte v sobotu a v neděli před ČPP Arénu, kde obě utkání z Třince uvidíte na velkoplošné obrazovce! Těšit se můžete na jedinečnou atmosféru, stánky s občerstvením i doprovodný program. Akci pořádají hradecké Salonky ve spolupráci s hokejovým klubem Mountfield HK, městem Hradec Králové a Královéhradeckým krajem. A kdo razí v sobotu na Hradecký majáles, může sledovat vrchol sezony přímo tam!

Hokejová euforie v Hradci Králové vrcholí! Už v úterý odpoledne odstartovalo pod Bílou věží historické finále extraligového play-off. Beznadějně vyprodané domácí zápasy v hradecké ČPP Aréně zvládli lépe hosté. O víkendu se ale finálová série přesune do Třince. Pokud se nevydáte s fanklubem podpořit hradecké Lvy do Slezska, můžete zažít jedinečnou atmosféru finále i přímo v centru Hradce Králové.

V sobotu večer u ČPP Arény vítala zhruba tisícovka Hradečáků hokejisty po příjezdu z Vítkovic, kde Lvi dokonali historický postup do extraligového finále. O týden později se příznivci hradeckého hokeje sejdou před zimním stadionem znovu. Právě zde totiž vyroste velkoplošná obrazovka, na které mohou fanoušci společně sledovat víkendové zápasy z Třince. Chybět samozřejmě nebudou stánky s občerstvením a také bohatý doprovodný program, kterým vás provede hradecký moderátor Vítek Martinec. Program před zimním stadionem začíná oba dny už hodinu před začátkem zápasu, tedy v 16:00. Vstup na akci je pro všechny fanoušky zdarma!

Promítání venkovních finálových zápasů podpořily společně město Hradec Králové a také Královéhradecký kraj. „Chceme mít na všechny venkovní zápasy velkoplošné promítání, protože cítíme, že je nutné naše hokejisty v historickém finále podpořit a město nemůže zůstat nečinné. Hradec Králové nyní opravdu žije hokejem, proto chceme, aby lidé měli šanci užít si společně skvělý hokejový zážitek,“ říká primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

Nadšení z finálové účasti neskrývá ani hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček. Ten věří, že o projekci bude mezi Hradečáky velký zájem. „Už samotná účast našich hokejistů ve finále extraligy je pro hradecký hokej naplněním jednoho snu. Královéhradecký kraj, který sport, hokej nevyjímaje, dlouhodobě podporuje, se proto rozhodl vyjádřit podporu hráčům Mountfieldu HK v rozhodujících utkáních a pomoci přenést atmosféru z haly do veřejného prostoru před ČPP Arénu v Hradci Králové. Věřím, že fandit přijdou nejenom ti, na které se nedostaly vstupenky, ale i širší veřejnost a společně se nám podaří vytvořit atmosféru, která pomůže naplnit i ten sen největší,“ uvádí královéhradecký hejtman.

Na jedinečný hokejový zážitek zve fanoušky i Aleš Kmoníček. „Jsem moc rád, že se něco takového podařilo zorganizovat. Je fajn, že i fanoušci, kteří se nedostanou přímo na zápas do Třince, mohou naše hráče sledovat. Pevně věřím, že toho využije co nejvíce Hradečáků a aspoň takto na dálku podpoří náš tým v historickém finále,“ líčí generální manažer Mountfieldu HK.

Kromě toho si fanoušci budou moci užít finále i během Hradeckého majálesu, jenž se uskuteční v sobotu 22. dubna. I zde se totiž bude finále promítat na velkoplošné obrazovce, a tak si fanoušci kromě hudby budou moci vychutnat i první hradecké finále v historii.