Preview k zápasu
st 22.3.2023 | Petr Koval

Směr Liberec! Nechceme být na patách, hlásí Kevin Klíma

Hradec v pondělí udělal velmi důležitý krok, když po vítězství 3:2 srovnal stav v sérii na 1:1. Ta se nyní přesouvá do Liberce. Lvům zatím vycházejí především vstupy do druhé periody. V jejích úvodu totiž dokázali pokaždé skórovat. Na to budou chtít jistě navázat i v Podještědí. Další vyrovnaná bitva startuje v 19:00 i na obrazovkách O2 TV Sport! Urvou Východočeši další důležitou výhru?

„Máme dva výborné gólmany, je nám jedno, kdo v té bráně stojí. Kivi i Machy čapou výborně.“

#34 Kevin Klíma (o brankářské dvojici)

V pondělí to dlouho vypadalo na podobný scénář jako v úvodním čtvrtfinále. Tygři totiž znovu dokázali dotáhnout gólovou ztrátu. Jenže 122 vteřin před koncem vypukla v ČPP Aréně euforie, když Lvům první bod v sérii vystřelil Kevin Klíma. „Je to super pocit, ale je to práce všech kluků. Boby to vybojoval v rohu, Ethan to posunul na Olíka a já už to jen vystřelil,“ pochvaluje si souhru Janka, Wereka a Okuliara autor rozhodující branky.

„Zase jsme vedli a oni vyrovnali na 2:2. Myslím si, že to pořád může být lepší. Na konci zápasu jsme udělali zbytečné fauly, to nesmíme dovolit,“ popisuje šikovný forvard. „Před druhým zápasem jsem říkal, že musíme ukázat charakter, co v kabině je. V pondělí jsme přidali a naštěstí vyhráli,“ doplňuje hráč, jenž v sérii vstřelil už tři branky.

K vítězství pomohl šestadvaceti zákroky také brankář Matěj Machovský, jenž do druhého čtvrtfinále nastoupil místo Henriho Kiviaha. „Máme dva výborné gólmany, je nám jedno, kdo v té bráně stojí. Kivi i Machy čapou výborně. Machy zvládá výborně hru holí a pomáhá s rozehrávkou. Je schopný to poslat až za druhou modrou. Je skvělý, že dokáže takhle pomoct, když jsou beci pod tlakem,“ komentuje kvalitu v hradeckém brankovišti.

Spolu s hradeckým brankářem putoval v závěru základní části na východ Čech rovněž Kanaďan Ethan Werek, s nímž v jedné letce nastupuje i dosud nejlepší hradecký střelec vyřazovacích bojů. „Myslím si, že hraje výborně na puku, je silný v osobních soubojích a má přehled. Hraje se mi s ním fakt skvěle,“ pochvaluje si forvard s číslem 34.

Série se ve čtvrtek přesouvá do Liberce. Změní Lvi v tamním prostředí herní styl? „Určitě nechceme, abychom byli na patách. Pořád chceme hrát náš hokej. Hodně bruslit a dávat puky na bránu. Pořád chceme pokračovat stejně. Víme, jakou máme sílu, o tom se nemusíme bavit. Musíme si věřit a hrát jako tým. Bude to ještě dlouhá cesta, zápasy budou hodně vyrovnaný. Musíme makat,“ burcuje Kevin Klíma.

Sestavy z minulého utkání