Preview k zápasu
po 14.12.2020 | Adam Kodet

Souboj o čtyřku! Do Hradce míří tabulkový soused z Boleslavi

V tabulce Tipsport extraligy se pomalu začíná oddělovat zrno od plev, expresivně řečeno. Díra mezi šestým Hradcem a sedmým Libercem se rozrostla na osm bodů, jenže šesté místo letos přímý postup do play off nezajišťuje. Toto privilegium je určeno pouze prvním čtyřem celkům a na tyto pozice Hradec i Mladá Boleslav ztrácí dva body. A pokud zaváhají čtvrté Vary, právě jeden z dnešních soupeřů může pod Bílou věží poskočit do elitní čtyřky. Zápas startuje v 18:00.

„Chceme být v první čtyřce a Boleslav o ni usiluje taky. Rozhodně je musíme porazit!“

#41 Radim Šalda (před zápasem s Boleslaví)

Podruhé v krátkém období se Hradec střetl s Motorem a i když znovu vyhrál, ve druhé polovině zápasu se musel hodně třást strachy. „První třetina byla super, parádně jsme na ně vlítli a dali čtyři góly. Zbylé dvě třetiny byly kostrbaté a báli jsme se o výsledek. Naštěstí to ale dopadlo a odvezli jsme si z Budějovic tři body,“ komentuje s úlevou průběh nedělního klání Radim Šalda „Snažili jsme se nepanikařit jako v minulých zápasech a výsledek jsme si naštěstí pohlídali,“ dodává mladý bek.

Utkání rozhodně nepřipomínalo úterní duel v Hradci. Mountfield se při vedení 4:0 a střídání brankářů nechal ukolébat a Motor na něj zle dotíral, ve třetí třetině se hrálo jen na jednu bránu. „Mysleli jsme si, že to půjde samo a Budějovice do toho koply. Začaly to dost mydlit a tlačit se do předbrankového prostoru. My jsme se na to snažili reagovat a odtlačovat hráče od brány, aby tyhle situace nevznikaly. Bohužel než jsme zasáhli, tak padly dva góly,“ potvrzuje střelec první branky, že Budějovice dvakrát skórovaly díky důrazu před brankou.

V úterý čeká na Lvy dohrávka 11. kola proti Bruslařům z Mladé Boleslavi. Ti mají na kontě stejný počet bodů a osm výher z posledních devíti zápasů. „Boleslav je kvalitní tým, poslední dobou se jim docela daří. Musíme se připravit na sto procent a zkusit vyhrát,“ je si účastník mládežnických MS vědom kvalit soupeře. „Chceme být v první čtyřce a tohle je tým, který o ni usiluje taky. Rozhodně je musíme porazit,“ dodává závěrem s tím, že i v této fázi sezóny sledují hráči tabulku.

DavidŠťastný
Bruslaři našli náhradu za produktivního Pavola Skalického. Šťastný je se 14 brankami druhým nejlepší střelcem ligy a s 24 body čtvrtým nejproduktivnějším mužem soutěže.

Boleslav míří za obhajobou čtvrtého místa

Bruslaři v dosavadním průběhu soutěže jasně ukazují, že loňské nejlepší umístění v historii klubu rozhodně nebylo náhodné. I když jejich kádr na první pohled nedisponuje takovými hvězdnými jmény, je nesmírně vyváženě poskládaný, zkušenosti prokládají draví mladíci, kvalitní brankáři a ostřílení trenéři. Výsledkem je momentálně páté místo tabulky a osm výher z posledních devíti zápasů. Z dvaceti případů letos odešli Boleslavští bez bodu jen pětkrát, vždy to bylo venku.

Největší devízou týmu z města automobilů je jednoznačně defenzíva. Boleslav propustí na svou branku průměrně pouze necelých 24 střel za 60 minut, což je nejlepší číslo v lize. Z toho pramení i jasně nejvyšší statistika Corsi, v 56,5 % hracího času Bruslaři svého soupeře přestřílí. Střelecká úspěšnost 12,6 % je třetí nejlepší v soutěži. Naopak hra v nerovnovážném počtu hráčů na ledě Středočechům zatím moc nesedí. Devátá příčka ve využívání přesilovek a jedenáctá v bránění oslabení není příliš lichotivá. A když Boleslav dala první gól, jen jednou prohrála.

Středočeši letos znovu našli produktivní lídry, které poskládali k sobě do první formace. David Šťastný letos nasázel už 14 gólů, čímž vyrovnal své historické maximum, a to není odehrána ještě ani půlka soutěže. V produktivitě celé ligy mu patří čtvrté místo, hned za ním je jeho parťák z lajny, Tučňák Radim Zohorna. Ten 21 body v 20 zápasech prokázal, že smlouva s Pittsburghem nebyla výstřelem do tmy. A celá elitní linie Šťastný-Zohorna-Lunter je na prvních třech pozicích celé ligy ve statistice +/-. Tvrďák Martin Ševc je jako obvykle druhým nejtrestanějším hráčem ligy, hře ale přispívá i notnou dávkou kanadských bodů, je třetím nejproduktivnějším bekem soutěže.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz také v průběhu prosince. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Růžička – Šidlík, Allen, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil, Alderson – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Cienciala, Bičevskis.