Žáci
so 28.8.2021 | Jan Vavřina

Spolupráce Hradec–Kolín–Příbram pokračuje i na úrovni mládeže

Před ročníkem 2020/21 se urodila spolupráce mezi extraligovým Mountfieldem HK a prvoligovým Kolínem. Ta byla pro sezóny příští rozšířena ještě o Příbram, která nastupuje ve 2. lize. Došlo tak k vzájemnému propojení oddílů v rámci tří nejvyšších tuzemských soutěží. Ale tato kooperace se netýká jen A-týmu, zasahuje také mládež, což se potvrdilo v uplynulém období.

Turnaje ve velkém hokeji i minihokeji, zápasy, tréninky na ledě i na suchu. Navíc průřezem prakticky všemi žákovskými kategoriemi – to všechno nabídly uplynulé dva týdny v hradecké ČPP Aréně, kde se postupně vystřídaly desítky hráčů Kolína a Příbrami.

O povedeném MARIMEX víkendu, kterého se zúčastnili hráči 4. tříd a 7. tříd, jsme psali v samostatných článcích. Obě akce sklidily úspěch a malí hokejisté nejenže mohli poměřit síly s extraligovým Mountfieldem, ale také si mohli zahrát ve velké hale, což byl pro mnohé super zážitek. A medaile z rukou Filipa Hronka nebo Tomáše Martince? Památka na celý život.

„Tahle spolupráce může být pro všechny super.“

Michal Dragoun (o kooperaci mezi třemi kluby)

Na hráče ročníku 2009 a 2012 navázali jejich starší i mladší kolegové dalšími akcemi. Lvíčata ze 3. třídy (ročník 2013) přivítala své kamarády z řad Kozlů v pátek 20. srpna, aby spolu sehráli přípravné utkání v minihokeji. Stejní soupeři na sebe narazili také o dva dny později, tentokrát v kategorii o dva roky starší – 5. třída, ročník 2011.

Pod Bílou věž zavítali ale také členové HC Příbram, aby spolu s hráči Mountfieldu rozvíjeli své schopnosti. 9. třída (ročník 2007) měla na uplynulé dny naplánované tréninky a přátelský zápas proti Slavii, toho se zúčastnili také David Dörfl a Vojtěch Vogeltanz.

První jmenovaný byl s touto zkušeností nadmíru spokojen. „V Hradci to bylo super. Líbilo se mi, jak na tréninku bylo všechno do rychlosti. Také zápas byl svižnější, než na co jsme normálně zvyklí. Myslím, že jsem podal dobrý výkon, celkově jsem byl spokojený,“ říká David Dörfl.

Toho s podobnými slovy doplňuje také Vojtěch Vogeltanz. „Je tady dobrý kolektiv, který nás hned přijal. To se mi hodně líbilo. Myslím, že zápas proti Slavii jsme odmakali, i když nějaký chyby jsme udělali. Bylo znát, že tady jsou mnohem kvalitnější hráči, bylo to všechno o dost rychlejší,“ přitakává.

Na soutok Labe s Orlicí přijeli trénovat také vybraní hokejisté z kategorie žáků, se kterými dorazila pro hradecké fanoušky moc dobře známá tvář – Michal Dragoun! Ten se po konci angažmá na východě Čech přesunul právě do Příbrami, kde se aktuálně věnuje trénování malých capartů.

„Myslím, že tahle spolupráce může být pro všechny super. Kluci Příbramští třeba vidí, jak se trénuje v extraligovém Hradci, aby se mohli dál zlepšovat. U dospělých zase hráči, kteří se nedostanou do hradecké nebo kolínské sestavy, mohou nastupovat za A-tým Příbrami. Máme nastavenou spolupráci, která zahrnuje turnaje, zápasy i tréninky, za to jsem rád. A ještě radši jsem za to, že spolupráce probíhá právě s Hradcem už z toho důvodu, kolik lidí tady znám. Rád jsem se sem zase vrátil,“ usmívá se hráč s více než 500 starty v nejvyšší soutěži. Samostatný rozhovor s ním přineseme v nadcházejících dnech.

Fotogalerie