Rozhovory
st 20.1.2021 | Adam Kodet, Jan Vavřina

Staromák, tacos i Papíroví draci. Petr Koukal odpověděl na dotazy

Petr Koukal o sobě dal v prosinci hodně vědět. Podle hradeckých fanoušků vůbec nejvíce z celého týmu. Odehrál jubilejní 800. extraligový zápas, posunul se na post elitního centra, vyhrával buly, šel příkladem svou bojovností. Nejzkušenější hráč kabiny si tak odnesl ocenění OlfinCar hráč měsíce, když za sebou nechal Radima Šaldu a Jakuba Lva. Nyní měla hokejová veřejnost možnost položit hráči dotaz, „Kouky“ na ně následně odpověděl a vybral ten nejzajímavější (od uživatele Gábin81), jenž se může těšit na podepsané klubové tričko a dárkový balíček od partnera klubu i ankety – společnosti OlfinCar.

denca906 (Častolovice)
15.1.2021, 09:39
Ahoj Petře
Gratulujeme k vítězství v anketě.
Děkujeme za neúnavnou bojovnost, dravost a mrštnost, kterou předvádíš na ledě, ze kterého by si měli vzít příklad mladší ročníky.
Chtěla bych se zeptat:
Jak trávíš svůj volný den? Máš nějaký koníček kromě hokeje?
Jaký máš nejlepší hokejový zážitek nebo co tě nejvíce bavilo z minulé sezóny?
Co se ti honilo hlavou při včerejší kruhové debatě nad nejpopulárnější dírou v ledu v České republice? :D
Doufám, ze sis užil naši malou oslavu 800. zápasu a líbili se dcerkám balónky? :D

Děkuji za odpověď a přeji ti ještě mnoho dalších úspěchů v tvé bohaté hokejové kariéře.
Denča a Eliška

Odpověď:
Ahoj Denčo a Eliško,
moc děkuji za přání a uznání. Svůj volný den trávím podle toho, co je zrovna zapotřebí, ale hlavně s rodinou. Za normální situace vozím dceru na kroužky, v této době toho je trochu míň, tak musíme pořád vymýšlet, co dělat. Osobně je mým největším koníčkem golf.
Mým jednoznačně nejlepším zážitkem je vítězství na mistrovství světa 2010, v minulé sezóně mě bavila Liga mistrů, to bylo super.
U díry v ledu jsem hlavně doufal, že se to dá co nejrychleji do kupy, i když s přibývajícím časem jsme už věděli, že se spíš hrát nebude. Člověk je nachystaný hrát a i odložení o 15 minut je pro nás nepříjemné. Tam se musí hráči v podstatě znovu nachystat, to bylo asi jediné, co se mi honilo hlavou.
Za oslavu moc děkuju, malá byla úplně nadšená a balónky se jí líbily :-)
Ondřej Zítka (Hradec Králové)
14.1.2021, 21:32
Zdravím Petře!

Nejprve gratuluji k výhře v anketě a zároveň před Vámi a Vašimi výkony smekám! Je radost se na Vás dívat. :-)

Všiml jsem si, že v situaci, kdy třeba neproměníte šanci, máte takový až neutrální výraz. Proto se chci zeptat, co se Vám v takovou chvíli honí hlavou? :-)

Z Vašeho výrazu toho moc vyčíst nejde. :-D


Díky za odpověď a ať se daří!

Ondra


PS: Máte ještě schované vzkazy od fanoušků? :-)

Odpověď:
Ahoj Ondro,
díky za gratulace a otázky. V takovou chvíli se mi honí hlavou hlavně to, co jsem měl udělat jinak, abych dal gól. Hodně o tom přemýšlím – když jsem vystřelil na lapačku, jestli jsem měl spíš střílet mezi nohy. Nebo po kličce do forhendu jestli jsem měl jít spíš do bekhendu… Vzkazy mám pořád ve skřínce, děkuju za ně :-)
Jakub_Koreis (Hradec Králové)
13.1.2021, 21:07
Ahoj Petře,
gratuluji k vítězství v anketě a taktéž k dosažení milníku 800. extraligových zápasů. Mám na tebe pár otázek:-)

1) Koho jako prvního si z tvých blízkých informoval o tvém přestupu do HK?

2) V KHL máš odehráno pět sezon. Který tým ti nejvíce vyhovoval, ať už hokejově či osobním životem? Srovnání života Finsko x Rusko?

3) Jak ti sedí jako trenér Vladimír Růžička? Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi ním a Milošem Říhou, který tě vedl v Pardubicích.

4) Během loňského jara vysílala Č.Televize archivy play off zapasů starších extraligových sezón. Díval ses? Zaujala mě finálová serie 2003 Pardubice-Slavia. Na lavičkách trenérské veličiny a bouřliváci obarvený Miloš Říha proti Vlaďovi Růžičkovi. I když to bylo s hořkou tečkou, tak v lajně s Kolářem a Průchou jste byli jako vosy. Co se ti vybaví, když si na to vzpomeneš?

5) S jakým hokejistou se kterým si hrál v jednom týmu se ti hrálo nejlépe?

6) Kde máš vystavené všechny medaile a ocenění, které si získal? A vedeš si deník se všemi odehranými zápasy a statistikami?

7) Jak dlouho bys chtěl ještě hrát a rozdávat radost?


Díky za tvoje parádní výkony a přeji ti pevné zdraví a formu!! Doufám, že tě v dresu Hradce naživo ještě uvidíme min. 200 zápasů :-)

Odpověď:
Ahoj Jakube,
díky za přání a otázky.
1) Jako první jsem informoval manželku :-) Vždycky se s ní radím a ona zase při každém mém rozhodnutí stojí při mně a podporuje mě.
2) Jednoznačně Jokerit. Tam mě hodně mrzí, že jsme mohli udělat dobrý úspěch, ale zranili se nám dva kluci v prvním kole play off a pak to bylo v další sérii znát. Finsko a Rusko je skoro nesrovnatelné, to musí člověk sám zažít. Finsko oproti Česku hokejově tak markantně rozdílné není, samozřejmě je tam krásná příroda a vše okolo. Na tohle je Finsko super. A srovnávat to s Ruskem? Kdyby někdo od nás dorazil do Nižněkamsku, to by asi čuměl – jsou tam obrovské rozdíly. Já jsem tam šel hrát hokej, takže pro mě to takový rozdíl nebyl. Kabina i zázemí tam byly dobré. Ale velký skok to byl pro moji rodinu. Když byl zápas, celý den jsem byl pryč. Po tréninku jsme ještě jeli společně na bázu a celý tým tam odpočíval před zápasem. Rodina si tedy musela vymýšlet program sama a nějak se tam zabavit.
3) Mně Vláďa sedí. Teď je to poprvé, co jsem pod ním na klubové scéně, dřív to bylo jen v nároďáku, což je malinko jiné. Oba trenéři mají nebo měli svůj styl trénování a taktiky. V Pardubicích jsem byl tehdy ještě mladý a neležela na mně tíha výsledků. Pod panem Říhou jsme hráli nahoře, takže byl vždycky celkem klid a pohoda. A hlavně už to je hodně dávno.
4) Nějaké zápasy jsem viděl, ale zrovna tahle série mě moc nezajímala, protože jsem dopředu věděl, že to asi nevyhrajeme :-) V sedmém zápase prohrát doma 0:1, to zamrzí. Raději jsem se kouknul na finále 2005, které jsme vyhráli.
5) Nejlíp se mi hrálo s Honzou Kolářem.
6) Medaile a ocenění jsou momentálně schované ve skříni. Už jsme se bavili, že by mi manželka pomohla udělat nějakou výstavku, já na to nemám moc cit. Deník si nevedu a ani jsem nikdy nemusel, přeci jen dneska už na to máme internet :-)
7) Končit ještě určitě nechci, když vydrží zdraví, chci ještě minimálně rok nebo dva hrát. Důležité je hlavně to, aby o mě měl někdo zájem, na mně to ve finále třeba záviset ani nebude.
Filipbal (Hradec Králové)
13.1.2021, 20:02
Ahoj, pokud bude mít vedení zájem zůstaneš v Hradci i v příští sezoně? Díky za odpověď.
Filipbal

Odpověď:
Ahoj,
určitě se tomu nebráním.
Junior66 (Hradec Králové)
13.1.2021, 16:20
Ahoj Petře, nejprve ti gratuluji k získání ocenění hráče měsíce prosinec. Chci ti poděkovat za tvoje bojovné výkony pro tým. A teď k dotazům:

1) Jak vnímáš současnou koronavirovou situaci? Nemyslíš, že jsou nějaká opatření už trochu přetažená přes vlasy? Jak moc tobě chybí diváci na zimáku?

2) Na jaký gól v tvé bohaté kariéře vzpomínáš nejraději?

3) Ve vánoční písničce si podal druhý nejlepší výkon(hned po Ing.Aleši Kmoníčkovi :-) ) nelákalo tě herectví nebo dokonce zpívání? :)

4) Vím, že máš ještě spoustu času, a doufám, že budeš hrát ještě několik let, ale přemýšlíš, co budeš dělat po hokejové kariéře? Budeš se chtít dále věnovat hokeji?

5) Copak jsi dostal od Ježíška k Vánocům?

To je všechno, děkuji za odpovědi a přeji v tomto nelehkém období hlavně hodně zdraví! Díky za všechnu tu černou práci, kterou pro náš tým odvádíš. Měj se! Vojta

Odpověď:
Ahoj Vojto, díky za uznání a gratulace.
1) Vnímám to jako nutné zlo. Vyznám se v tom jako koza v petrželi a vůbec nezávidím lidem, kteří to musí rozhodovat. Každý na to může mít jiný názor, ale omezení jsou i všude jinde ve světě, takže naše vláda určitě nedělá všechno špatně, tak jak všude od lidí čtu. Hodně asi záleží na rychlosti reakce na určité změny, třeba teď na očkování. Ale já jsem na to malý pán. Za mě některá opatření moc logiku nedávají, ale doufám, že se vše co nejrychleji vrátí do normálu. Diváci nám chybí, ale člověk si paradoxně zvykne na všechno, takže po té době mi to už nijak zvláštní nepřijde. Loni v předkole, když na jednom zápase byli lidi a na druhém ne, to bylo úplně šílené a nedokázal jsem si představit, že by to tak mohlo ještě někdy být. A teď už nad tím třeba ani tolik nepřemýšlím. Pro lidi i pro moji rodinu je spíš horší, že je brzo tma a místo, aby člověk mohl jít na hokej nebo kamkoliv jinam, musí být zavřený doma a koukat na televizi.
2) Asi nemám žádný speciální, který by byl nahoře. Rád vzpomínám na gól Karla Rachůnka na MS 2010, u kterého jsem byl.
3) Díky za uznání, ale mně v páté třídě při hudební výchově paní učitelka zakázala zpívat, takže vůbec nevím, jak jsem se dostal v tvém žebříčku na druhé místo :-) Opravdu ani herectví mě nikdy nelákalo a zpívání mám zakázané :-D
4) Zatím o tom nepřemýšlím a žádnou představu v tomto nemám. Zatím je to otevřené, momentálně mám pořád aktivní hokej na prvním místě. Až nebude, uvidíme, co bude dál.
5) Dostal jsem třeba tričko, nějaké pivo a kosmetiku. Od dcery jsem dostal hrníček, který jsem si vzal s sebou do kabiny a taky přívěšek. Samé hezké dárky, asi jsem byl hodný :-)
Dan (Hradec)
13.1.2021, 09:07
Ahoj Petre, gratuluji k hraci mesice. Mas muj obdiv, za to jake vykony ve svych ”letech” u nas stale predvadis. Ma otazka zni, musis delat nejake specialni cviky, aby jsi stale udrzel telo ve forme a kdyz bude zajem od klubu uvidime te v hradeckem dresu i pristi rok?
Preji pevne zdravi...

Odpověď:
Ahoj Dane,
díky za uznaní. Žádné speciální cviky nemám, normálně chodím do posilovny a Michal Tvrdík pro nás vždy něco vymyslí. Ohledně příští sezóny už jsem odpovídal, setrvání v Hradci se nebráním.
Adéla (Rodov)
12.1.2021, 15:17
Jak dlouho jste spolu s manželkou? Kolik máš dětí? Jak dlouho si v Hradci?

Odpověď:
Ahoj Adélo,
s manželkou jsme spolu 16 let a máme dvě dcerky, 11 a 2,5 roku. V Hradci jsem čtvrtým rokem, ale hrával jsem tu kdysi i v 1. lize za Papírové draky Šumperk :-)
Adéla (Rodov)
12.1.2021, 15:15
Kdo je tvůj nej kámoš z kabiny?

Odpověď:
Ahoj Adélo,
v kabině to jsou spíš známí z práce :-D To je samozřejmě legrace, bavím se se všemi, nikdy jsem neměl problém zapadnout do kolektivu, ale nejlepšího kámoše v týmu nemám. Vždycky se to mění s věkem, když jsem byl mladší, s dalšími mladými jsme drželi pospolu, takže teď to je stejné.
Stenly1987 (Hradec Králové)
12.1.2021, 12:00
Ahoj Petře ,
letos se ti opravdu daří a hraješ parádně :) Jak se vyrovnaváš s tím že hrajete bez diváků ?? A jak dlouho
chceš ještě hrát ?? Proti komu se ti hraje dobře a na opak
kde hůř ?? A jak se ti Hradec líbí jako město ??

Díky za odpovědi a přeju ti ať se daří nadále a ať si zdráv a hodně úspěchů v hokeji tak v životě.

Odpověď:
Ahoj, děkuju za přání a uznání.
Ohledně diváků už jsem odpovídal, zkrátka jsme si museli zvyknout. Chtěl bych přidat ještě minimálně rok nebo dva, možná tři, kdo ví, když bude držet zdraví. Dobře se mi hraje tam, kde je dobře osvícený zimák. Třeba v Boleslavi je to z tohoto pohledu tragédie. Světla jsou dobrá na Spartě, ale zas je tam úzké hřiště, takže tam už to podle mě nemá s hokejem moc společného :-) Hradec je hezké město, ale trochu roztahané. Když je člověk na náměstí, tak musí třeba na pěší zónu ještě kousek ťapat.
Honza (Pohranov)
12.1.2021, 08:25
Ahoj Petre, uz jsi premyslel, pripadne ti bylo neco nabidnuto po konci tve aktivni kariery? A vypada to, ze letos konecne venku zamrzne, prijmete pripadne vyzvu k duelu Srch-Pohranov? :-)
Mej se Honza

Odpověď:
Ahoj Honzo,
věřím, že to zamrzne a budeme moct s dětmi na rybník. Program máme nabitý a hrajeme skoro pořád, takže bychom to museli naplánovat podle programu. Co se týče první otázky, žádné takové nabídky jsem nedostal.
Gábin81 (Trutnov)
11.1.2021, 22:54
Ahoj Kouky,
nejprve bych Ti chtěl pogratulovat ke zvolení hráče měsíce a poděkovat za tvé výkony. Mám na tebe pár otázek...

1) Jaká je nejdobrodružnější věc, kterou jsi kdy udělal?

2) Pivo nebo víno?

3) Umíš vařit? Co bys uvařil, kdyby ses chtěl předvést třeba před kamarádem, nebo přítelkyní?

4) Pokud by všechny profese byly odměňovány stejně, čím bys chtěl být? (mimo hokej)

Předem děkuji za odpovědi a doufám, že tě uvidím v hradeckém dresu co nejdéle🦁

Odpověď:
Ahoj, díky za gratulaci a otázky.
1) Těžká otázka. Loni jsem si třeba pořádně zablbnul v lanovém parku v Orlických horách, to bylo docela dobrodružné. Nic jiného mě teď nenapadá.
2) Pivo.
3) Vařit umím a moje klasická volba by byly tacos.
4) Bavilo by mě dělat ajťáka nebo na burze, kdybych tomu rozuměl.
Lucie (Hořice)
11.1.2021, 17:44
Ahoj, tak předem Ti chci pogratulovat k výhře i k 800. odehranému zápasu :) .
No a protože Tvoje jméno k té otázce vysloveně láká, tak se musím zeptat :) . Určitě byla v Tvém životě chvíle, která se Ti zapsala hluboko do paměti. Proto se ptám: Kdy jsi v životě vysloveně koukal?
Děkuji a přeji i nadále hodně úspěchů :) .

Odpověď:
Ahoj Lucie,
děkuju za přání a tvoji otázku. Nejvíc jsem koukal, když se mi narodila první dcera. Na to se může člověk připravovat jak chce, ale podle mě se na to připravit úplně nejde. A podruhé jsem koukal, když se mi narodila druhá dcera :-)
Verčaa (Holice)
11.1.2021, 16:42
Ahoj Petře,
moc gratuluji k ocenění hráče měsíce a ráda bych se zeptala na pár otázek.
1)Máš před zápasem nějaký rituál?
2)Petře vím, že máš 2 dcery, tak by mě zajímalo, jestli se chodily koukat na zápasy ? :-)
3)Jak myslíš, že to vypadá s pokračováním tvojí kariéry? Chápu, že záleží na zdravotním stavu, ale máš ty sám nějaký cíl, do kdy chceš hrát hokej? Ráda bych tě viděla ještě další roky v dresu Hradce Králové. :-)
4)S kým si v kabině nejvíce rozumíš?
Jako poslední věc, bych ti ráda poděkovala, za skvělou práci, kterou v Hradci předvádíš.



Odpověď:
Ahoj Verčo, díky za gratulaci a dotazy.
1) Nějaké mám, na rozbruslení dělám stejné věci, plácnu si s klukama, než jdeme do zápasu. Na led teď chodím jako poslední, ale to jsem nedodržoval vždycky, spíš proto, že často nestíhám.
2) Chodily, starší dcera byla věrná fanynka, hlavně když byla menší. Mladší dcerka už má věk, že by si už třeba něco pamatovala, ale na zápasy teď bohužel nemůžou. Ale vždycky na hokej chodila celá rodina.
3) Jak už jsem říkal, záleží na zájmu klubu a zdraví. Ale chtěl bych ještě pár let hrát.
4) V kabině se bavím se všemi.
Kateřina Dostálová (Hradec Králové)
11.1.2021, 16:36
Ahoj Kouky,
gratuluji k tomuto ocenění. Určitě putuje do správných rukou. Chtěla bych se zeptat na pár otázek: 1) Jakou hudbu nejraději posloucháš? 2) Jak se ti líbí Hradec jako město? 3) Kdo tě přivedl k hokeji a hrál jsi od začátku v útoku, nebo jsi začínal někde jinde? 4) Je nějaká hokejová liga nebo klub za který bys chtěl si zahrát?

Děkuji a přeji hodně štěstí v hokeji i v soukromém životě
Káťa

Odpověď:
Ahoj Káťo, díky za přání a otázky.
1) Vyloženě vyhraněný styl nemám, spíš poslouchám, co hraje zrovna v rádiu nebo co Šalina pouští v kabině. Spíš takové ty taneční věci.
2) Jak jsem už říkal, Hradec je pěkné město, jen na můj vkus trošku roztahané.
3) K hokeji mě přivedli rodiče a co si pamatuju, vždycky jsem hrál v útoku. Je to jednoduché: když jsi špatný v útoku, jdeš do obrany a když jsi špatný bek, jdeš do brány :-D
4) Teď už podobné ambice nemám.
Petr Němec (Turnov)
11.1.2021, 16:24
Jak se vám hraje pod vedením Vladimíra Růžičky . Přeji vám hodně úspěchů s klubem Mountfildu i osobním životě Petr Němec

Odpověď:
Ahoj Petře,
děkuji za přání. Pod trenérem Růžičkou se mi hraje dobře, Vláďa ví, jaký jsem typ hokejisty a co ode mě může čekat. Já se mu zase snažím splatit důvěru svým výkonem a hrou, kterou hraju.
Monika Drábková (Kosice)
11.1.2021, 15:54
Petr Koukal je podle mě nejsympatičtější hokejista Hradce Králové. Myslí si to také????

Odpověď:
Ahoj Moniko :-)
k tomu by měl určitě co říct Radek Smoleňák :-) Já osobně si to nemyslím.
Michael Šimončič (Žamberk)
11.1.2021, 15:25
Dobrý den Petře, rád bych se zeptal jak vzpomínáte na památnou spolupráci Kolář - Koukal - Průcha zda jste s klukama stále v kontaktu a čím to je, že jako jediný stále působíte ve vrcholovém hokeji? Dále bych se chtěl zeptat co vidíte jako hlavní problém ve výchově mládeže u nás, co způsobuje tu propast mezi naší repre U20 a světovou špičkou? Vidíte cestu v zúžení extraligy juniorů a dorostu na menší počet týmů a tím zvýšení kvality obou soutěží? Myslíte že to přinese více mladých do A-týmu extraligových mužstev? Nebo jakou cestu by jste volil vy? Děkuji a přeji mnoho úspěchů v osobním i sportovním životě.

Odpověď:
Ahoj Michaeli,
děkuju za přání a otázky. Količ teď dělá v Pardubicích videokouče, takže s ním se potkáme, když proti sobě hrajeme. Průchyče jsem dlouho neviděl a musím přiznat, že v kontaktu jsme málo. Já nemám sociální sítě a SMS zprávy už asi nejsou tak moderní :-) Už jsme ale všichni velcí kluci, každý máme rodinu a už se všechno netočí jen kolem hokeje. Jinak oba dva měli smůlu na zranění, jinak by ještě oba určitě hráli. Musím zaťukat, že mně se to zatím vyhýbalo a když, tak to bylo koleno na konci sezóny, takže jsem vynechal jen pár zápasů a připravil se na další sezónu. Oproti klukům jsem měl spíš štěstí.
Na otázku ohledně mládeže teď zrovna odpovídalo spousta lidí, hlavně na internetu, tam je to samý odborník :-) Zúžení za mě určitě pomůže, když jsme hráli my, tak to bylo deset týmů nahoře a deset v první lize, když to přeženu. Hlavním důvodem je asi menší základna, než byla dřív. Za nás byl hokej, fotbal a nic moc dalšího. Když mi vyprávěl David Pospíšil, jak to bylo za zlaté generace, tak na nábor přišlo 70 kluků a vybrali 25, kteří pak hráli hokej. Dneska, když to trochu přeženu, tak kdo přijde s bruslemi, tak toho klub vezme a ještě je za to rád. Základna je malá, jsou různé další sporty. Dneska dají rodiče častěji děti na florbal, protože jim stačí jedny tenisky z tělocviku a jedna florbalka a míček za pár korun. Když jsem začínal ve Žďáře, tak jsme se přihlásili na florbal a nejnižší liga byla čtvrtá. Teď jich je devět nebo kolik a ještě jsou rozvětvené na A, B, C, D, E… A vygenerovat najednou tolik hokejistů z menší základny už bude vždycky problém. V tom je podle mě ten největší rozdíl. V trenérech podle mě chyba není, ale v každém menším klubu jsou rádi, když poskládají v každé kategorii tři lajny.
Nikola (PlzeŃ)
11.1.2021, 13:31
Dobrý den, mám na Vás Kouky asi více otázek než ostatní a doufám že mi na všechny upřímně odpovíte...
1. co Vám udělá největší radost? 2. vrátil by jste některá léta svého života? 3. je něco co Vás při zápase motivuje krom výhry?
4. co Vás nakopne k lepším výkonum? 5. na co myslíte nejčastěji při usínání? 6. jak si představujete perfektní den? 7. šel by jste se svym fanouškem třeba na pivo ? 8. nejužasnejší zážitek? 9. je něco co by jste udělal jinak? 10. máte nějaký nesplněný sen?
Předem pěkně děkuj i za Vámi strávený čas u mých dotazů.A přeji jen samé hezké chvilky v životě osobním i pracovnim.
Vaše věrná fanynka N.

Odpověď:
Ahoj Nikolo,
děkuji za přání a otázky.
1) Určitě hezké chvíle strávené s rodinou. A největší radost mi udělá, když budou všichni zdraví.
2) Kdybych byl mladší, ale ve stejné fázi jako teď, tak by mi to nevadilo :-) Takže bych vrátil jen ten věk, vše ostatní nechat.
3) Hlavní motivací jsou pro mě právě výhry, já chci prostě vždycky vyhrávat.
4) Nakopávač :-)
5) Při usínání myslím hlavně na to, abych usnul.
6) Třeba na horách nebo na golfu se svými blízkými.
7) Ale jo, šel bych.
8) Staroměstské náměstí po vyhraném MS 2010.
9) Nic bych jinak neudělal.
10) Všechny sny už se mi splnily, možná ještě jeden titul :-)
Ladislav Novotný (Hradec Králové)
11.1.2021, 08:56
Ahoj Petře,

gratuluji k ocenění a přeji hodně zdraví v Novém roce. Chtěl bych vyjádřit velký respekt k tomu co jsi v hokeji dokázal a zeptat se jestli máš již představu jakým směrem se budou ubírat tvoje kroky po ukončení aktivní kariéry? Dále bych se chtěl zeptat co si myslíš o stavu našeho mládežnického hokeje a co by podle tebe pomohlo, abychom se přiblížili první pětce? Přeji ještě minimálně 200 extraligových startů a ať to v Hradci lepí...

S pozdravem

Láďa

Odpověď:
Ahoj Láďo,
děkuju za přání a otázky. Ohledně konce kariéry už jsem odpovídal, ještě bych pár let chtěl hrát. O mládeži už jsem taky mluvil, největší problém je za mě malá základna hráčů. Pomocí by určitě mohlo být zúžení soutěží, ale dál těžko říct.
Petr (Hradec Králové)
10.1.2021, 17:16
Ahoj, gratuluji k hráči měsíce.
Chtěl bych se zeptat jak vzpomínáš na olympiádu 2018 a jaký byl tvůj vzor v mládí.
Děkuji za odpovědi a hodně štěstí.

Odpověď:
Ahoj Petře,
díky za přání a dotaz. Na olympiádu z výsledkového hlediska moc dobře nevzpomínám, protože jsme skončili čtvrtí a já jsem chtěl medaili. Z tohoto pohledu to je pro mě hrozné zklamání. Ale jinak jsem byl rád, že jsem to zažil. Vzor v mládí byl Jarda Jágr, to ani nemohl být nikdo jiný.
Šárka Luňáková (Hradec Králové)
9.1.2021, 20:25
Ahoj Péťo jak si spokojen v týmu MOUNTFIELD HK . Byl bys radši v Hradci nebo v Pardubicích ?

Odpověď:
Ahoj Šárko,
jsem tu hodně spokojený. A budu vždy rád tam, kde mě budou chtít.
Honza13 (Hradec Králové)
9.1.2021, 15:22
Ahoj Kouky, přesně ti chci poděkovat za tvoje výkony a vystupování v hradeckém dresu. Takových to hokejistů na našich stadiónech již mnoho není. Bojovník s přehledem a hokejovostí sobě vlastní to je náš KOUKY.
Dotaz - jak tobě osobně se pocitově hraje mistrák bez diváků?

Odpověď:
Ahoj Honzo,
díky za uznání. Hrát bez diváků je sice smutné, ale zápas je zápas a pořád jde o body. Takže se s tím musíme poprat. Ale už se těšíme, až budou zpátky na tribunách.